Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Aralık 2013 Perşembe

Kayıp SSK günlerimi nasıl geri alabilirim?


Önce işverenin günlerinizi bildirip bildirmediğini öğrenin sonra dava açın

Soru:1 Ocak 1960 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 15 Ekim 1987dir. Bu girişimin çıkışım 1 Aralık 1987 se yapılmış görünüyor. 45 gün görünmesi gerekirken sigorta kayıtlarında 30 gün çıkıyor. 15 gün burada eksik. 

2 Şubat 1988 de başka bir şirkette işe başladım. Burada da 2. ve 3. dönem görünüyor. Toplamda 240 gün prim ödemesi var. Fakat 1. Dönem görünmüyor.  O tarihlerde primler 4 aylık dönemler olarak hesaplanıyormuş. Görünmeyen 1. döneme ait 30 günüm de burada eksik. Aynı şirket 1989 da isim değiştirdi. Fakat ben hiç ara vermeden çalışmaya devam ettim. O tarihten itibaren 1995 yılına kadar bütün günler kayıtlı görünüyor. Bu dönem sorunsuz. 

Bulunduğum il de SSK’ya dilekçe ile başvurdum. İş yerlerinin sicil numaralarını gösterdim. İş yerinin o dönemlere ait  bordoları kurumumuza verilmediği işyerinin bordrosunda ismimin olmadığı tespit edildi diye belirtildi. Bu durumda kayıp günlerimi geri nasıl alabilirim? Ve askerliğimin tamamını borçlanırsam, ne zaman ve kaç günle emekli olabilirim?

 Hüseyin BÜLBÜL

Cevap: Belirttiğiniz dönemlerde, kuruma her  aylık bildirgelerle çalışan sigortalı sayısı, kazanç tutarı bildirilir ve primleri ödenir, dört aydan aya verilen “dört aylık dönem bordolarıyla” da, aylık bildirgelerle bildirilen prim gün sayılarının ve kazanç tutarlının hangi sigortalılara ait olduğu kuruma bildirilirdi. Verilen aylık bildirge ve dönem bordoları birbiriyle mutabık olmazsa, günler sigortalıların dosyasına işlenmez, işverenden hatanın düzeltilmesi için bekletilirdi. Bu uygulama nedeniyle günleri dosyasına işlenmeyen çok sayıda sigortalı var.

Öncelikle yapmanız gereken işverenlerle görüşerek, çalışma sürelerinizin kuruma bildirilip bildirilmediğini öğrenmektir. Muhtemelen işveren kuruma bildirmiş olmasına karşın, bir eksik hata veya noksanlıktan dolayı günleriniz dosyanıza işlenmemiş olabilir. İşveren bildirmişse, işverenin onaylayacağı aylık bildirge ve dört aylık bordolardan birer örnek alarak kuruma sunduğunuzda, günleriniz dosyanıza işlenecektir. Şayet işveren günlerinizi bildirmemişse, İş Mahkemesine Hizmet tespit davası açar ve mahkemede görünmeyen çalışma sürelerinizi belge veya şahitle ispatlamanız halinde, günlerinizi kazanabilirsiniz.

Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Yaş ve süre şartını sağladığınızdan, 5375 gün prim ödemeniz varsa  istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz. Şayet prim eksiğiniz 600 günden azsa, prim eksiğinizi askerlik borçlanmasıyla tamamlayarak emekli olabilirsiniz. Prim eksiğiniz 600 günden fazlaysa, askerlik borçlanasından sonra toplam priminizi 5300 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.


Ekrem Sarısu - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Asker Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. Emeklilik için gerekli olan prim günümü doldurmadan sadece yaştan emekli olabilir miyim?
  2. Askerlik hariç hep çalıştım kaç yaşında emekli olabilirim?
  3. Sigorta müdürlüğüne emeklilik başvurumuz yapıldı fakat 30 gün oldu hala bir cevap alamadık kaç gün içinde cevap alabiliriz?
  4. 01.01.1995 yılı itibari ile çalışmaktayım şu an 5.150 prim günüm var ben ne zaman emekli olabilirim?
  5. Erken emeklilik yasasından yararlanabilir miyim?
  6. Bağ-kur kaydım yok ancak 1986 ile 1998 tarihleri arasında vergi mükellefiyetim vardı bu süreyi Bağ-kur'a borçlanabilir miyim?
  7. Krediyle emeklilik uygulamasıyla Bağ-kur'dan emekli oldum sağlık hizmetlerinden hemen yararlanmaya başlayabilir miyim?
  8. Emeklilik için gerekli olan gün sayımı doldurdum şu an itibariyle işi bıraksam emeklilik yaşım gelene kadar çalışmasam ve prim ödemesem normal bir şekilde emekli olabilecek miyim?
  9. 5 yıllık vergi mükelefiyiz ama Bağ-kura hiç kaydımız yok geriye dönük kayıt yaptırabilir miyiz?
  10. 1987 Maliye kayıtlıyım 2008 yılına kadar Bağ-kur girişim gözükmemektedir şimdi 1987 yılından günümüze kadar Bağ-kur borçlanması yapabilir miyim?
  11. Yeni çıkan Torba yasa ile Bağ-kur'a borçlanma yapmam mümkün mü?
  12. SSK ilk işe giriş tarihim 01.12.1985 olup toplamda 6150 gün ödenmiş primim var ben ne zaman emekli olabilirim?
  13. 1969 doğumluyum 06.05.1984 tarihinde sigortalı çalışmaya başladım ne zaman emekli olabilirim?
  14. 1992 yılında vergi dairesine kaydım var yalnız Bağ-kur'a kaydım yok şimdi 1992 yılından Bağ-kur kaydı yaptırıp borçlanabilir miyim?
  15. Torba yasaya göre 1999'dan önce sigortalı işe başlamış olanların eski sisteme göre emekli olabilecekleri söylentisi var doğru mudur?
  16. Eşim 1989 senesinde Bağ-kurlu oldu ve 24 ay Bağ-kur primi yatırdı 1990 ile 1991 senesinde iki kızımız dünyaya geldi acaba eşim doğum borçlanmasından faydalanabilir mi?
  17. Doğum borçlanması için başvurdum SGK'dan ödeme belgesi geldi ancak ödeyemedim ileride tekrar doğum borçlanmasına başvurma hakkım var mı yoksa hakkımı kaybettim mi?
  18. Babam 10.01.1961 doğumlu SSK girişi 01.04.1983 tarihi olup 2800 gün primi var 3600 günden nasıl ve ne zaman emekli olabilir?
  19. Ben 02.03.1967 doğumluyum 14.05.1985 tarihinde işe başladım şu an 8000 günüm var ne zaman emekli olabilirim?
  20. Bağ-kur ekstresinde görülen borcumu yeni çıkacak aftan yararlanarak ödeyeceğim emekli olurken başka sorunlar çıkmaması için şimdiden ne yapmalıyım?
  21. İsteğe bağlı Bağ-kur ödüyorum fakat yakında SSK'lı bir işe gireceğim isteğe bağlı sigortayı sonlandırmak için ne yapmalıyım?
  22. Kendi isteğimle ne zaman işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilirim?
  23. Yeni Bağ-kur affı çıktığında aylık primlerimi ödemeden yalnızca eski Bağ-kur borcumu taksitlendirebilir miyim?
  24. 1995 SSK girişliyim 1984 ve 1988 doğum tarihli iki çocuğum var ben de doğum borçlanmasından faydalanabilir miyim?
  25. SSK emeklisi babasından yetim aylığı alan ve çalışmayan kız çocuğu isteğe bağlı sigortalı olursa yetim aylığı kesilir mi?
  26. Bir şahıs diyelim ki 1980 yılında SSK'lı olarak işe girdi 2005 yılında ise esnaf faaliyetine başladı Bağ-kur işe başlamayı hangi tarih olarak dikkate alır?
  27. Hangi kadın sigortalılar 50 yaşında 3600 günden hemen SSK emeklisi olabilirler?
  28. Hangi erkek sigortalılar 55 yaşında 3600 günden hemen SSK emeklisi olabilirler?
  29. 01.04.1981 öncesi işe giren kadınlar SSK'dan nasıl emekli olabilir?
  30. 08.09.1976 ve daha öncesi işe giren erkekler SSK'dan nasıl emekli olabilir?
  31. 14 yaşında SSK'lı olarak çalışmaya başladım bu durumda sigorta tescil tarihim kaç yaşımdan geçerlidir ve ne zaman emekliliğe hak kazanırım?
  32. e-devlet şifrenizi ilk aldığınızda defalarca yanlış girmemek için hangi ayrıntıya dikkat etmelisiniz?
  33. Yeni SGK affında e-devlet uygulamasının mağduru olmamak için ne yapmamızı tavsiye edersiniz?
  34. Emekliliği Bağ-kur'dan sonra SSK'ya geçtiği için son 1260 gün şartına takılanlar askerlik borçlanması yaparlarsa işe yarar mı? 
  35. Dayımın Şubat 1982 SSK girişi ve 3300 günü var 20 ay askerlik borçlanması yaparsa ne zaman emekli olur? 
  36. Prim günüm ve sigortalılık sürem dolu fakat emekliliğime 8 yıl var doğum borçlanması yaparsam emeklilik yaşım öne gelir mi? 
  37. Geçmişte Bağ-kura kaydı olanlar Kuruma bildirmedikleri vergi ve şirket ortaklığı kayıtlarını şimdi bildirerek yeni SGK affından yararlanabilirler mi? 
  38. Bağ-kur hiç bir meslek odası ve esnaf sicile kayıtlı olmadığım halde belge getir diyor ne yapmalıyım? 
  39. Çıkacak olan yeni SGK affından 5 yıldan fazla Bağ-kur borcu olduğu için sigortalılıkları durdurulan ve hizmetleri silinenler de yararlanacaklar mı? 
  40. Bağ-kur'a hiç kayıt olmayan eski vergi mükelleflerinin yeni SGK affıyla emekli olma şansları var mı? 
  41. Yeni vergi ve SGK affıyla bir defaya mahsus yaşını bekleyen SSK'lıları emekli yaparlar mı? 
  42. Kapanmış vergi kayıtlarına rağmen devam etmiş Bağ-kur borçlarını yeni aftan yararlanıp ödeyerek emekli olabilir miyiz? 
  43. Askerlik borçlanması bedelini toplu olarak ödemek için Ziraat bankasından para çekebilir miyiz? 
  44. Eski vergi ve meslek odası kayıtlarımı göstererek Bağ-kur'dan geriye dönük gün kazanabilir miyim? 
  45. Yeni çıkan SGK affı ile yaşını doldurup prim günü eksik olanlar toplu ödeme yaparak emekli olabilecekler mi? 
  46. 2000 yılında işyeri açtım Bağ-kura kayıt oldum fakat 3 ay sonra dükkanımı kapattım şimdi aradaki 10 yıllık boşluğu borçlanıp ödeyebilir miyim? 
  47. Bağ-kura kaydı olmayan babamın 1990 ile 1998 arasındaki vergi kayıtlarını Bağ-kura saydırıp emekli yapabilir miyiz? 
  48. Hangi meslek odasına kayıtlı olduğumu öğrenmek için nereden bilgi alabilirim? 
  49. Bağ-kura bildirilmeyen vergi ve şirket ortaklığı kayıtları ileride başıma dert açar mı? 
  50. Emeklilik başvurusu yaparken vukuatlı nüfus kayıt örneği vermek zorunlu mu? 
  51. Bağ-kura kaydım yok ama aralıklarla 15 yıla yakın vergi kaydım var bu durumda yeni çıkacak SGK affından yararlanıp emekli olabilir miyim? 
  52. 2006 yılında askerlik borçlanmasını ödedim fakat dekontu bulamıyorum SSK kayıtlarında ödediğime dair bilgi var mıdır? 
  53. Askerlik borçlanması tutarını bankaya ödedikten sonra kazandığım günleri SSK dökümümde hemen görmek istiyorum bunun için ne yapmalıyım? 
  54. Çalışmakta olduğum firmadan kendi isteğim ile ayrılırsam herhangi bir tazminat alabilir miyim? 
  55. Bir milletvekili tarafından TBMM'ye sunulan yaşını bekleyenlerin emekli edilmesi teklifi kabul edilir mi? 
  56. Eşim ilk kez 1985 yılında SSK'lı olarak işe başladı 1989 yılında işten ayrıldı 1993 ve 2002 yıllarında yaptığı iki doğum için de borçlanma yapabilir mi? 
  57. 2002 ve 2006 yılında isteğe bağlı SSK öderken doğum yaptım primi ödenmeyen 1995 ve 2001 arasındaki boşluklar için doğum borçlanması yapabilir miyim? 
  58. Bir bayan tanıdığım Bağkur'lu iken doğum yaptı doğum borçlanması hakkından yararlanabilir mi? 
  59. Doğum borçlanması uygulamasında ilk doğumla ikincisi arasında 2 yıldan az süre varsa ne olacak? 
  60. Geçmişte isteğe bağlı SSK ödeyenler doğum borçlanması yapabilir mi? 
  61. Hem SSK hem de Bağ-kur kaydı olduğu halde kimler doğum borçlanması yapamayacak? 
  62. SSK'lılar doğum borçlanması talepleri için nereye başvuru yapacaklar? 
  63. 1979 SSK girişli annem 1983 ve 1986 yıllarında yaptığı doğumlar için borçlanma yapabilecek mi? 
  64. Annemin prim günü dolu yaşını bekliyor doğum borçlanmasıyla emekliliğini öne çekebilir miyiz? 
  65. İsteğe bağlı Bağ-kur ödeyenler doğum borçlanması yapabilir mi? 
  66. 16 Eylül 2010 tarihli yeni hizmet borçlanması genelgesinde ilk işe girişten önceki doğumlara borçlanma hakkı verildi mi? 
  67. SSK'dan emekli olmak amacıyla son 1260 günü doldurmak için çalışıyordum ancak işten çıktım şu anda boşum isteğe bağlı yatırsam geçerli olur mu? 
  68. Primimi doldurmaya yetecek kadar yaşayamazsam 1820 gün ödenmiş primle eşim emekli maaşı için müracaat edebilir mi? 
  69. Bu sene üniversiteye gidecek bir öğrenciyim SSK'lı babam üzerinden sağlık yardımı alabilir miyim? 
  70. Ben 1992 ile 1996 arasında işverendim Maliyeye borcum vardı yeni ödedim bu 4 seneyi Bağ-kur'a ödeme şansım var mı? 
  71. 1988 SSK girişliyim 1996'da doğum yaptım primim dolu borçlanıp emeklilik yaşımı öne çekebilir miyim? 
  72. İsteğe bağlı Bağ-kur ödüyorum SSK'ya emeklilik başvurumu yapmadan önce isteğe bağlıyı kapatmak zorunda mıyım? 
  73. SSK'ya emeklilik talebinde bulunacağım hangi evraklarla başvurmam gerekiyor? 
  74. Sayısız kez SGK sayfasından sorgulama yaptım devamlı farklı tarih çıkıyor emekliliğim için hangi şartları yerine getirmek zorundayım? 
  75. Toplu para yatırıp emekli olmak için 2006 yılında Ziraat bankasına 1000 lira civarında para yatırdık böyle bir yasa var mı? 
  76. APS ile yapılan emeklilik başvurularında evraklarımızın SSK'ya teslimi gecikirse bir aylık emekli maaşımız yanar mı? 
  77. SSK girişim 01.06.1982 olup toplamda ödenmiş 6000 gün primim var ne zaman emekli olabilirim? 
  78. Muhasebeciler isteğe bağlı sigortayı tercih etmememi bir yerde sigortalı görünmemi tavsiye ediyorlar sizce ne yapmalıyım? 
  79. Hollanda'daki çalışma ve sosyal güvenlik ataşeliğimizin adres ve telefonlarını verebilir misiniz? 
  80. Yabancı ülke sosyal güvenlik kurumlarının yazışma adreslerini nereden bulabiliriz? 
  81. Almanya'daki sosyal güvenlik kurumlarının internet sayfalarına nasıl ulaşabilirim? 
  82. Doğum borçlanmasıyla ilgili yasa ne zaman yürürlüğe girecek SSK'ya gittik yok böyle bir şey diyorlar doğru mu? 
  83. KEY paramı çekmek için gittiğimde TC kimlik numaramın son iki rakamına göre günüm değilmiş ödemediler ne yapabilirim? 
  84. İlk sigorta başlangıcı 2000 yılı ve sonrası olanlar doğum borçlanması yaparak 3600 günden emekli olabilecekler mi? 
  85. İki doğumun tamamını borçlanmak istersem 4 yıl için asgari ne kadar para ödeyeceğim? 
  86. Bir tam doğum borçlanması yapanlar 720 günlük borçlanma için asgari kaç para ödeyecek? 
  87. Meslek lisesinde staj yaptım ama SSK yatırmamışlar okulu mahkemeye versem kazanabilir miyim? 
  88. İşyerinde çok sıkıntı içersindeyim 3600 günüm dolduğunda kıdem tazminatımı alarak ayrılabilir miyim? 
  89. 1987 ile 1994 yılları arasında vergi mükellefiydim elimde belgelerim mevcut o dönemi Bağ-kura saydırabilir miyim? 
  90. Çalışma hayatına hiç boşluğum olmadan devam ettim doğum borçlanması yapabilir miyim? 
  91. Kadın sigortalılara çıkartılacak doğum borçlanması tutarı ne kadar sürede ödenecek? 
  92. Doğum borçlanması yaparak kimler hemen emekli olabilir? 
  93. Kadınlara tanınan doğum borçlanması hakkıyla kimler 4 yıl erken emekli olabilecek? 
  94. Yeni çıkan hizmet borçlanması tebliğine göre iki doğum yapan herkes 4 yıl erken emekli olacak mı? 
  95. Bağ-kur'dan emekliyim eşimden boşandım SSK emeklisi babamdan yetim maaşı alabilir miyim? 
  96. Babamın 650 gün ödenmiş sigortası var kendisini hangi yolu izleyerek emekli edebilirim? 
  97. SSK kurumundan yetim aylığı alıyorum dükkan açtığım zaman yetim maaşım kesilir mi? 
  98. Emeklilik dilekçemi 20.06.2010 tarihinde verdim sonucunu nereden ve nasıl öğrenebilirim? 
  99. Bag-kur'a 6.000 TL borcum gözüküyor bu parayı ödemezsem ne olur borç silinir mi? 
  100. Bağ-kur'dan çıkış için Kuruma herhangi bir evrak vermem gerekiyor mu? 
  101. Askerlik borçlanmasını kaç gün olarak ödediğimizi unuttum öğrenmek için ne yapmalıyım? 
  102. Esnaf Bağ-kurunu kapatan babamın SSK'dan emekli olması için kaç gün gerekiyor? 
  103. Babasından yetim aylığı alan kızım evlenip boşandı ikinci kez evlenirse tekrar çeyiz parası alabilir mi? 
  104. İşyeri çalıştırıyorum Bağ-kur'um yok eşimin sigortasından yararlanabilir miyim? 
  105. Emekliliğim geldi Bağ-kur borcumu maaşımdan düşürme imkanı var mıdır? 
  106. Son yedi yıl içinde 1260 gün şartından kurtulmanın bir yolu var mı? 
  107. Temmuz ayında evleneceğim acaba ben de çeyiz parası alabilir miyim? 
  108. Emeklilik başvuruma cevap alamazsam ne yapmalıyım? 
  109. SSK'ya emeklilik başvurusu yaptım Bağ-kur borç çıkarttı ne yapacağım? 
  110. Bağ-kura borcumun silinmesi için verdiğim dilekçenin sonucunu nasıl öğrenebilirim? 
  111. 26 yaşında bir bayanım kaç yaşında emekli olacağım? 
  112. Hanımım 3600 günden ne zaman emekli olur? 
  113. Emeklilik hesabım yapılırken hangi işe başlama tarihim sayılacak? 
  114. Aşağıda bilgilerini verdiğim Bağ-kur prim borçlarımı sildirebilir miyim? 
  115. En erken nereden ve nasıl emekli olacağınızı bilmek istermisiniz? 
  116. 5 yıldan fazla olan Bağ-kur borçlarım hala neden silinmiyor? 
  117. Emekli maaşımdan dernek kesintisi olmadığını nasıl öğrenebilirim? 
  118. Birden fazla SSK numaranız varsa birleştirmeniz için dilekçe örneği 

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz.

Doğum tarihinizi ve SGK ilk işe giriş tarihinizi ay gün ve yıl olarak yazınız.

Emeklilik sorularınıza; SGK hizmet dökümlerinizin incelenerek cevap verilmesini istiyorsanız aşağıdaki bilgileri gönderiniz:

  • T.C. Kimlik No:
  • Baba adı:
  • Cilt No:
  • Nufusa kayıtlı olduğunuz il:
  • Nufusa kayıtlı olduğunuz ilçe:
  • Doğum tarihi:

Verdiğimiz danışmanlık hizmeti ücretlidirÜcret ve hesap numaralarımız ile telefon numaralarımız  sorularınız alındıktan sonrabildirilmektedir. 

Sorularınıza ücret ödendikten sonra yazılı olarak cevap verilecektir. 

Yazılı cevap aldıktan sonra anlayamadığınız hususlar olursa tekrar soru sorabilir veya dilerseniz telefon görüşmesiyle danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Danışmanlık ücretimiz ödendikten sonra SSK ve Bağ-kur dökümleriniz incelenerek sorunuz detaylı bir şekilde yazılı olarak yanıtlanacaktır. 


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
Emeklilik Sorunlarınızı Yazın:

Vefat eden sigortalının hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanmasının şartları hk.

Babanızın 900 gün primi olmadığından annenize aylık v bağlatamazsınız

Soru: 1991 de vefat eden babamın ölümüne kadar, SSK ya  toplam 19 gün prim ödemesi var. 1955 te de 2 yıl askerliğini yaptığını askerlik şubesinden öğrendik. Annemin emekli olabilmesi için ne yapmamız gerekiyor?  

Mert MERT

Cevap: Vefat eden sigortalının hak sahiplerine, ölüm(dul) aylığı bağlanması için; 5 yıl sigortalılık süresi, 900 gün prim ödemesi aranmaktadır. Babanız askerlik süresini borçlansa bile, primini 900 güne tamamlayamadığından, maalesef annenize babanızdan dolayı aylığın bağlatmanız mümkün değil.

Ekrem Sarısu - POSTA


-- 
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Asker Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. 900 günden dul ve yetim aylığı alamayanları sevindirecek Yargıtay kararı
  2. Kimler aynı anda hem yetim hem de dul aylığını birlikte alabilir?
  3. Dul ve yetim aylığının intibakla artması veya artmaması neye bağlıdır?
  4. Babasından yetim maaşı alabilmek için sahte boşanmalar nasıl tespit ediliyor?
  5. Annem hem eşinden dul hem de babasından yetim aylığı alabilir mi?
  6. Kız yetim aylığı alıyorum isteğe bağlı sigortalı olmam halinde yetim aylığım kesilir mi?
  7. Emekli Sandığı yetim maaşı alanların SSK'lı bir işte çalışması sorun teşkil eder mi?
  8. SSK emeklisi boşanmış bir kadınım annemden yetim maaşı almam mümkün mü?
  9. Hangi öğrencilere yetim aylığı bağlanıyor?
  10. Memur emeklisi dul bir bayan vefat eden SSK emeklisi babasından maaş alabilir mi?
  11. SSK emeklisi kız çocuğu Emekli Sandığından yetim aylığı alabilir mi?
  12. Sigortalı işe başladığımda yetim aylığım kesilir mi?
  13. Dul ve emekli öğretmen ablam SSK emeklisi babamın maaşından yararlanamıyor bu konuda bir değişiklik var mı?
  14. Eşimden yeni ayrıldım babamın dosyasından yetim maaşı alabilir miyim?
  15. Bekarım ama emekliyim bu durumda babamın dosyasından tarafıma yetim maaşı bağlanır mı?
  16. Hem evlensem hem de ölen kocamdan ve babamdan aylık alsam olur mu?
  17. 5510 sayılı kanuna göre annem hem dul aylığı hem de kendi emekli aylığını birlikte alabilecek midir?
  18. Üç kocadan üç maaş başlıklı bir yazı okumuştum ben de iki kocamdan iki ayrı dul maaşı alabilir miyim?
  19. Boşanan eşe dul aylığı bağlanır mı?
  20. Zengin vergisi çıkacak mı?
  21. Asgari ücret vergi dışı olacak mı?
  22. Bu sene KDV oranı artacak mı?
  23. Kimler 2013 yılında emlak vergisi ödemeyecekler?
  24. 2013 yılında hangi vergiler artacak?
  25. Şirket ortaklarının vergi borcu sorumluluğu var mı?
  26. 2013 yılında uygulanacak yeni vergi cezaları
  27. Aile Vergisi Kıyaslaması
  28. Vergi indirimiyle emekli olanların emekli maaşı nasıl hesaplanıyor?
  29. 100/81 oranıyla vergi indirimi alıp erken emekli olabilir miyim?
  30. Maliye Bakanı kimleri ağır sonuçlarla karşılaşmamaları için nasıl uyardı?
  31. Vergi borcundan dolayı emekli maaşına gelen haciz nasıl kaldırılır?
  32. 04.10.2000 tarihinden önce vergi mükellefi olanlar Bağ-kuru mahkemeye vererek emeklilik için gün kazanabilirler mi?
  33. Vergi indirim hakkıyla nasıl erken emekli olunur?
  34. Limited şirket hissesi satışı vergiye tabi mi?
  35. 5 yıl süreyle alınmayacak olan vergiler
  36. Altın gününde toplanan altınlardan dolayı vergi ödememiz gerekir mi?
  37. TOKİ dairesi alan emekliler tapuyu almadan emlak vergisi öder mi?
  38. 2 tane dairesi olan emekliler emlak vergisi ödeyecek mi?
  39. Veraset ve İntikal Vergisi istisna tutarı nedir?
  40. 10.000 TL maaşla eleman aranıyor
  41. İşsizlik maaşı alabilir miyim?
  42. 657 sayılı kanun değişecek mi?
  43. Gençlere yüksek maaşla iş fırsatı
  44. İş ve Meslek Danışmanlığı
  45. Part-time memurluk geliyor
  46. Kadın çalışan sayısı nasıl artırılacak?
  47. 2013 yılında kaç bin engelli memur alınacak?
  48. Çalıştıkça emekli aylığının düşmesine kim dur diyecek?
  49. Emeklilerin destek primi borçları için yapılandırma imkanı
  50. Çalışan kadınlara 6 ay doğum izni müjdesi
  51. Öğretmen İstihdam Projeksiyonları Projesi
  52. Sözleşmeli memurlar ne zaman kadroya alınacak?
  53. Çalışan emekliler SGDP borcunuz varsa başvuru süresini kaçırmayın
  54. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Kimler İçin Geçerlidir?
  55. Yeni çocuk doğuran çalışan kadınlarda hangi haklar verilecek?
  56. Çalışan emekliler kıdem tazminatı alarak işten ayrılabilir mi?
  57. Şirket ortağı olan her emeklinin aylığından yüzde 15 kesinti yapılıyor mu?
  58. Çalıştığım işten sebepsiz yere atıldım işverenden alacağım haklarım nelerdir?
  59. 15 yıl 3600 günden kıdem tazminatına hak kazanacağım tarih nedir?
  60. Kimler malulen emekli olamaz?
  61. 1800 günü doldurmam halinde malulen emekli olabilir miyim?
  62. Malulen emeklilik ile engelli hakkıyla emeklilik arasındaki fark nedir?
  63. Böbrek nakli olanların malulen emeklilik maaşı kesilir mi?
  64. Malulen emekli olmak için kaç gün prim ödemem gerekiyor?
  65. Kanser hastaları malulen emekli olabilir mi?
  66. Arkadaşım 1800 günden emekli olabilir mi?
  67. Malulen emekli olursam dul aylığım kesilir mi?
  68. Malulen emeklilik için hangi şartlar aranıyor?
  69. Küçükken çocuk felci geçirenler malulen emekli olabilir mi?
  70. Malulen emeklilik başvurusu yapacak olanların dikkatine!
  71. Engelli Olanların SSK ve Bağ-kur Emeklilik Şartları - TABLO
  72. Engelli hakkıyla emekli olmak için vergi indirimi şart mı?
  73. 2008 yılından sonra işe giren engellilerin emeklilik şartları nelerdir?
  74. Engellilere tanınan erken emeklilik hakkından nasıl yararlanabilirsiniz?
  75. 2008 senesinden önce işe giren engellilerin emeklilik şartları nelerdir?
  76. Engelli emekliliği ile malulen emeklilik arasındaki fark nedir?
  77. Vergi indirim belgesi alanlar yaş beklemeden nasıl emekli olurlar?
  78. Engellilerin vergi avantajları nelerdir?
  79. Gemicilerin Yıllık İzin Hakkı Nasıl Hesaplanır?
  80. Gemicilerin GSS Yükümlülüğü Nedir?
  81. Emeklilikte fiili hizmeti olan gazeteci ve gemicilere yapılan yanlışlıklar nelerdir?
  82. Gemiciler Yıpranmadan Yararlanarak Nasıl Erken Emekli Olurlar?
  83. Yaş şartı aranmadan nasıl emekli olabilirsiniz?
  84. En erken hangi sosyal güvenlik Kurumundan nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?
  85. Emeklilik tarihine 1 yıldan az süre kalanların dikkatine!
  86. Erken emekli olmak için vergi indirim hakkı almak şart mıdır?
  87. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Durumu
  88. %40 oranının altındaki raporların emeklilikte bir faydası var mı?
  89. Üçüncü dereceden engelli olarak yaşa bağlı olmadan emeklilik
  90. Engelli raporuyla erken emeklilikte rapor alınan tarihin önemi
  91. Kimlerin 5 yıllık Bağ-Kur prim borçları silinecek?
  92. Bağ-kur prim borcu ödenmeden emekli aylığı bağlanır mı?
  93. SGDP destek primi affından benim yararlanmam mümkün mü?
  94. Bağ-Kur hizmetlerim SSK emekli maaşıma yansır mı?
  95. SGK 2 milyon kişiyi neden uyardı?
  96. 9000 günden 50 yaşında emeklilik
  97. Eksik günleri borçlanarak hemen emekli olmak mümkün mü?
  98. İntibak farkı için dava açalım mı?
  99. Emeklilik yaşında çok önemli ayrıntı
  100. Emekli olma şansım var mı?
  101. Emeklilik şartlarınızı neler değiştirebilir?
  102. Emeklilik yaşı yükseltilecek mi?
  103. Avrupalı Türkler ücretsiz sağlık hizmetlerinden nasıl faydalanabilir?
  104. 2013 yılında sigortalı olanlar en erken nasıl emekli olabilir?
  105. Emsalleri 900 TL emekli maaşı alırken anneme neden 630 TL aylık bağlandı?
  106. 2000 yılından sonra emekli olanlara neden intibak zammı verilmedi?
  107. Öğrencinin GSS primini kim ödeyecek?
  108. Emeklilik başvurusu ne zaman yapılmalıdır?
  109. Geriye dönük SSK primi ödeme imkanı var mı?
  110. Bayanların emeklilik yaşı ve prim gün sayısı nedir?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com