Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Ocak 2014 Cumartesi

Bağ-kur prim borçlanması yapabilir miyiz?




SORU:

Merhaba;

Eşim 1963 doğumlu olup, 1997 SSK lı olarak işe başladı. 2001, 2003 yılları arasında SSK lı olarak işe devam etti sonra işten ayrıldı. 2007 yılında iş yeri açtı 9 ay Bağ-kur primi ödedi. İş yerini kapattı. Haziran 2011 yılından itibaren isteğe bağlı (bağkur lu) olarak pirim ödemeye devam ediyor.

Sorum şu: 2007 Bağ-kur'dan ayrıldıktan sonra, 2011 Haziran ayı arası Bağ-kur prim borçlanması yapabilir miyiz?

Adnan Beltan

CEVAP:

Adnan Bey; yukarıda yazdığınız durum için geçmişe dönük Bağ-kur hizmeti kazanabilmeniz için o tarihlerde vergi veya şirket ortaklığı kaydınızın olması gerekir.

Eşinizin Bağ-kur kaydı 1.10.2008 öncesi olduğu için 4.10.2000 tarihinden bugüne Bağ-kura bildirmediğiniz başkaca bir vergi kaydı veya şirket ortaklığı varsa bu kayıtları Bağ-kur'a bildirip çıkan borcu ödeyerek Bağ-kur hizmeti kazanabilirsiniz.

Ancak eşinizin vergi kaydı nedeniyle başlatılan zorunlu Bağ-kur sigortalılığı yazdığınıza göre vergi kaydının kapatılması nedeniyle sonlandırılmıştır.

Eğer Bağ-kur'a bildirilmeyen başkaca bir şirket ortaklığı kaydı yoksa yukarıda bahsettiğiniz tarih aralığını borçlanamazsınız. Bildirilmeyen kayıt varsa 4.10.2000 tarihinden bugüne olan vergi ve şirket ortaklığınıza ait dönemi kazanabilirsiniz.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
Bağ-kur sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com 

Hobby, Mobetto, En Çok Satanlar, Sunny, US Polo Home, Albero Home, Kenyap, Dreamwood, Penta, Artmix



Dünyanın ve Türkiye'nin en seçkin markaları bu sitede sizleri bekliyor... 


Evim sitesinde neler var? 

Hobby, Mobetto, En Çok Satanlar, Sunny, US Polo Home, Albero Home, Kenyap, Dreamwood, Penta, Artmix


Fırsatlar sadece üyelere özel... 


Hemen üye olun ev dekorasyon ürünlerindeki indirimlerden haberiniz olsun! 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com