Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Şubat 2013 Perşembe

Askerlik borçlanmasıyla erken emeklilik için kaç ay borçlanmak yeterlidir? - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA EMEKLİLİK YAŞI TESPİTİ!

Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Durumu



Ali ÖZTÜRK Ekonomist 
SGK Sorularınız için Yazın:
Değerli sigortalılar;

SSK ve Bağ-kur Emeklilik hesaplamalarında;  askerlik borçlanmasının önemi ve etkisi kişinin sigortalılık başlangıcına, askerlik yaptığı süreye ve askerliği ne zaman yaptığına bağlı olarak herkes için farklılık göstermektedir.

Bu nedenle; askerlik borçlanmasının emeklilik yaşınızı düşürüp düşürmediğini öğrenmek için bu işi bilen bir uzmandan danışmanlık hizmeti almanız menfaatiniz icabıdır.


Bazen 1 günlük askerlik borçlanması bile 1 yıl erken emeklilik sağlayabilir. 

  • SSK'da Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Kimler İçin Geçerlidir?
  • Bağ-kur'da Askerlik Borçlanmasıyla Nasıl Emeklilik Yaşı Aşağıya çekilir?
  • Askerliğini SSK işe giriş tarihinden sonra yapanların askerlik borçlanmasına ihtiyacı var mı?
  • Bağ-kur giriş tarihinden sonra askerlik yapanların borçlanması emeklilik şartlarını değiştirir mi?
  • SSK emekliliğinde işe yaramayan askerlik borçlanması Bağ-kur emekliliğinde kimlerin nasıl işine yarar?
  • Bağ-kur'dan SSK'ya geçişte askerlik borçlanması son 1260 günün hesabında dikkate alınır mı?
  • Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik İçin Askerlik yapılan Sürenin Kaç ayını veya gününü borçlanmak yeterlidir?
Kendi emeklilik durumunuza askerlik yaptığınız sürenin etkisini ve daha fazlasını öğrenmek için; 
emeklilikuzman@gmail.com adresine doğum tarihiniz, ilk SGK giriş tarihiniz, hangi yıllarda kaç ay askerlik yaptığınızı yazın.

Sorularınız profesyonel olarak detaylı ve kapsamlı bir şekilde yanıtlanacaktır. 

Danışmanlık hizmetimiz ücretlidir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist 
SGK Sorularınız için Yazın:

İntibak yasası emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği nasıl artırdı? - EMEKLİ AYLIKLARI ARASINDAKİ 250 LİRALIK FARK - AL SANA İNTİBAK!

İntibak emekli aylıklarında eşitliği sağlayamadı
Soru: Babam 1 Aralık 2000 tarihinde Zonguldak TTK’ dan 25 yılını doldurarak re’sen emekli oldu. İntibak yasası çıkmadan önce, aynı kurumdan babamdan bir yıl önce emekli olan arkadaşlarından 50 TL civarı fazla maaş alıyordu. 2013 yılının Ocak ayında aynı arkadaşları intibaktan yararlanarak babamı 200-250 TL geçtiler. Bu durumda 2000 yılında emekli olan bizleri mağdur etti. Bu durumun düzeltilmesi için ne yapmamız gerekiyor? Bize bu konuda bilgi vermenizi yardımcı olmanızı rica ediyoruz.

Murat İYİYAZICI

Cevap: Emekli aylıkları arasındaki adil ve eşit olmayan durumu gidermek için çıkartılan intibak yasası, maalesef emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği daha da artırdı. Bugün tabandan 649 TL aylık bağlanırken, intibak uygulaması sonucu 2000 den önce emekli olanlarıın da en az emekli aylığı 921 TL oldu.  İşin doğrusu en çok intibaka ihtiyacı olanlar. Bugün emekli olanlar. Çünkü asgari ücret üstünden prim ödeyenlere bugün için 650 TL civarında aylık bağlanmıyor.

Babanızın durumu hakkında ne kadar şikâyet etseniz haklısınız. Ancak yapılanlar yasal olduğundan yapılacak bir işlem bulunmuyor. Durumu siyasilere anlatarak kamuoyu oluşturup yeni ve adil bir intibak yasası çıkartılması için çalışılabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

9400 gün prim ödemem var hala Kamuda çalışmaktayım ne zaman emekli olurum? - EMEKLİLİK HESAPLAMA!


48 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 17 Aralık 1966 doğumluyum. 21 Ekim 1989’de SSK’lı oldum. Hala kamuda çalışmaktayım. 9400 gün prim ödemem var. 24 Ay askerlik borçlanmamı ödedim. 2 sene 8 ay Bulgaristan’dan gün ödeme yaptım. Ne zaman emekli olurum?

Beycan BERBEROĞLU

Cevap: Askerliğiniz ve yurtdışı çalışma süreniz başlangıç tarihinizden önce olduğundan, borçlanma başlangıç tarihinizi 4 yıl 8 ay geri götürerek emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 6225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabi olmanızı sağlıyor. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 48 yaşınızı dolduracağınız 17 Aralık 2014 de emekli olabilirsiniz. 
 
Ekrem SARISU - POSTA

Memuriyetten ayrılıp 3.5 yıl SSK'lı veya Bağ-Kurlu olarak çalışanların emeklilik durumu - EMEKLİ SANDIĞINDAN EMEKLİLİK HAKKINI KAYBETMEK!

Memuriyetten ayrılıp 3.5 yıl SSK’lı veya Bağ-Kurlu olarak çalışan Emekli Sandığından emekli olamaz

Soru: Ben 2 Ocak 1992 tarihinden itibaren mühendis olarak 9 yıl SSK'lı olarak çalıştım, 11 yıldır da 657'ye tabi devlet memuru olarak kamu sektöründe çalışmaya devam ediyorum. Emekli Sandığından emekli olarak yaşımı (Mart 2020'ye kadar) beklemek istiyorum. Eşimin şu anda faaliyette olan bir şirketi var. Bu şirkette yüzde 35 hisseye sahibim. Emekli Sandığından emekli olduğum takdirde bu hisselerden dolayı otomatik olarak Bağ-Kur'lu olacağım. Ve yaşım dolduğunda memur emeklisi değil, Bağ-Kur emeklisi olacağım söylendi.

1) Böyle bir durum söz konusu mudur?
2) Eğer öyle ise emekli olmadan önce hisselerimi şu anda reşit olmayan çocuklarıma devrederek emekli olduğum takdirde yaşım geldiğinde 657'ye tabi memur emeklisi olarak maaşım bağlanabilir mi?
3) Yaşımı bekleyeceğim 7 yıl boyunca başka bir işyerinde çalışmamda herhangi bir sakınca var mıdır?

Bu konularda bilgi almak istiyorum.

Işıl ÇAKICI

Cevap:1) Eşinizin şirket  nevini belirtmemişsiniz. Eşinizin sahip olduğu şirket,  Anonim şirketse(AŞ) bu şirketteki hisseniz nedeniyle Bağ-Kur olmanız gerekmez. Dolayısıyla Emekli Sandığından emekli  olabilirsiniz. Ancak eşinizin şirketi, AŞ değilse, Örneğin limited şirketse, memuriyetten ayrıldığınızda Bağ-Kur sigortalı olmak zorundasınız. Bağ-Kurlu olarak da 1260 gün(3.5 yıl) prim ödediğinizde de, Bağ-Kurdan emekli olmak zorunda kalırsınız.
2) Şirket hisselerinizi memuriyetten ayrılmadan elinizden çıkartır ve aranan yaş dolana kadar herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmadan beklerseniz, aranan yaşı dolduracağınız tarihte, Emekli Sandığından emekli olabilirsiniz. Emekli olduğunuz tarihte emekli ikramiyenizi alırsınız.
3) Emekli olacağınız tarihe kadar herhangi bir işyerinde sigortalı çalışır ve 1260 gün ve daha fazla prim ödemeniz halinde, SSK’dan emekli olma durumunda kalır ve Emekli Sandığından emekli olamazsınız.
 
Ekrem SARISU - POSTA

Normal emeklilik şartlarım nelerdir? - 3600 günden emeklilik şartlarım nelerdir? - SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA!

Normal de 56 yaş haddinden 60 yaşı doldurmanız gerek

Soru:10 Ağustos 1980 doğumluyum.1 Ekim 1996 da SSK’lı oldum. 31 Aralık 2012 tarihi itibari ile 3610 gün prim ödemem var.

1) Normal emeklilik şartlarım nelerdir?
2) 3600 günden emeklilik şartların nelerdir?
3) 3600 günle işimden kıdem tazminatı alarak ayrılabilir miyim?

Ramazan GÜLER

Cevap: 1)Emekli olmak için; 25 yıllık sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. 2215 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5825 güne tamamlamanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 10 Ağustos 2026 da emekli olabilirsiniz.

2)Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 60 yaşınızı dolduracağınız 10 Ağustos 2040 tarihinde emekli olabilirsiniz.

3) 15 yıl sigortalılık süreniz ve 3600 günden fazla prim ödemeniz olduğundan kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılabilirsiniz. 

Ekrem SARISU - POSTA

Ocak ayı emekli maaşımda intibak farkı yok sebebi ne olabilir? - İNTİBAK YASASI KAPSAMINDA OLMAYAN EMEKLİLER!

1995 de Bağ-Kurdan emekli olan intibak kapsamında değil

Soru: 1995 yılında Bağ-Kur'dan emekli oldum. İntibak yasasından faydalanıp faydalanmadığımı öğrenmek istiyorum. Ocak ayı maaşımda intibak farkı almadım. Sebebi ne olabilir? Bilgi verirseniz sevinirim.

Hayrettin KALKAN

Cevap: İntibak farkı alamamanızın sebebi, intibak yasası kapsamında olmamanız. Çünkü,
intibak yasası, 2000 den önce SSK’ dan emekli olan 2 milyon 700 bin emekli ile Bağ-Kurdan 1 Nisan 2002 ile 30 Haziran 2002 arasında Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği gelir basamakları üstünden emekli olan 12 bin 300 Bağ-Kur emeklisini kapsıyor.
 
Ekrem SARISU - POSTA

1996 yılında sigortalı oldum 3000 iş günü prim ödemem var ne zaman emekli olabilirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!

Kadın sigortalıysanız 53, erkekseniz 56 yaşı doldurmanız gerek

Soru: 1996 yılında sigortalı oldum. 1978 doğumluyum şuan itibarıyla 3000 iş günü prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim?
 
Kamer BEDİR

Cevap: Başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak bildirmişsiniz. Sorunuzu 23 Mayıs 1996’dan önce sigortalı olduğunuz varsayımına göre cevaplandırıyoruz. Kamer isimli bayanda var, erkekte. Şayet bayansanız, 2900 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5900 güne tamamlamanız şartıyla, 2031 de 53 yaşınızı dolduracağınız tarihte, erkek sigortalıysanız 2825 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5825 güne tamamlamanız şartıyla, 2034 de 56 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Askerlik borçlanmasıyla emeklilik - MERAK EDİLEN SORULARA YANITLAR!


  1. Bedava SGK askerlik borçlanması kanunu çıktı mı?
  2. Askerlik Borçlanmasıyla Nasıl Emeklilik Yaşı Aşağıya çekilir?
  3. 12 ay taksitle askerlik borçlanması yapmak mümkün mü?
  4. Askerlik borçlanması SSK ilk işe giriş tarihimi ne kadar geri çeker?
  5. 2 aylık askerlik borçlanmasıyla 1 yıl erken emeklilik
  6. Askerlik borçlanmasıyla kimler 3 yıl erken emekli olabilir?
  7. Askerliğimi borçlanarak 3600 günle emekli olabilir miyim?
  8. Askerlik borçlarını yatırırsam primden mi yoksa günden mi sayılıyor?
  9. Askerlik borçlanmasıyla hangi tarihte ve kaç yaşında emekli olabilirim?
  10. 20 ay askerlik yaptım borçlanır ödersem ne zaman emekli olabilirim?
  11. Askerlik borçlanması kimlerin emekli olma şartlarını değiştirmiyor?
  12. Emeklilik tarihine 1 yıldan az süre kalanların dikkatine!
  13. Askerliğimi satın alıp mı emekli olayım yoksa yaştan mı emekli olayım?
  14. Askerde SSK primi ödenenler borçlanma başvurusu yaparsa ne olur?
  15. Askerlik borçlanmasıyla 20 ay erken emeklilik
  16. Askerlik borçlanmasını devlet ödeyecekmiş bu kanun ne zaman çıkacak?
  17. Ödediğim askerlik borçlanması günlerini SSK dökümünde hemen görmek için ne yapmalıyım?
  18. En erken hangi sosyal güvenlik Kurumundan nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?
  19. Askerlik borçlanması olarak ödediğim tutarı ödenmemiş SGK prim borçlarıma saydırabilir miyim?
  20. Her askerlik borçlanması emekliliği etkiler mi?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com