Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Nisan 2011 Pazar

SGK prim affının 31 Mayıs 2011 tarihine kadar uzatılma ihtimali hk.

SGK’TA TORBA YASA YOĞUNLUĞU 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kars İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan, vatandaşların ‘torba yasa’ kapsamında borçlarını yapılandırmaları gerektiğini vurguladı. 

Ayluçtarhan, vatandaşların yasadan yaralanmak için kendilerine yoğun bir şekilde müracaat ettiklerini kaydetti. 

Torba Yasa’dan yaralanmak isteyen vatandaşların 2 Mayıs 2011 tarihine kadar kendilerine müracaat etmesi gerektiğini belirten SGK Kars İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan; “Bilindiği üzere 6111 sayılı yasamız 25 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe girdi ve halen devam ediyor. Biz de yapılandırma çalışmalarımızı süratli bir şekilde sürdürüyoruz. Yalnız BAĞ-KUR kapsamı dediğimiz esnaflarımız olsun tarım sigortalılarımız olsun ilk etapta bir yoğunluğun olduğu gerçek. Herkes biran önce benim işim yapılsın istiyor. Bizim de belli bir kapasitemiz var. Bir günde 120 kişiye kadar yapabiliyoruz servisimize takviye memur da ilave ettik inşallah bu sayıyı daha da artıracağız. Bunun son gün süresi 2 Mayıs diyoruz fakat Bakanlar Kurulu’na verilen yetkiye göre 1 ay uzatma şansı vardır. Öyle bir ihtimalin de olabilirliğini herkesin bilmesi gerekmektedir” dedi. 

31 MAYIS’A KADAR UZATILABİLİR 

SGK Kars İl Müdürü Aykuçtarhan , torba yasanın 31 Mayıs 2011 tarihine kadar uzatılma ihtimalinin bulunduğunu ifade etti. 

Abdulkadir Ayluçtarhan; “Eğer o uzatma gerçekleştirilirse 31 Mayıs tarihine kadar da uzatılabilir. Daha 2 aylık bir süremiz var diyebilirim, özellikle esnaflarımızdan rica ediyorum mevcut yoğunluğu azaltma hususunda bize yardımcı olsunlar. Şuan bizim işveren servislerimizde herhangi bir yoğunluk yok, sadece BAĞ-KUR kısmında yoğunluk mevcut herkes biran evvel benim işim yapılsın mantığı yürüttüğü için yoğunluk oluşuyor. Bunun için vatandaşlarımızın bizlere çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olmaları gerekiyor. Herkes önce benim işimi yap derse içinden çıkamayız” diye konuştu. 

MÜRACAAT EDEN VATANDAŞLARIMIZI BANKAYA YÖNLENDİRECEĞİZ 

Torba Yasa’dan yararlanmak isteyen vatandaşları protokol yapılan bankaya yönlendireceklerini de sözlerine ekleyen Ayluçtarhan daha sonra özetle şunları söyledi: 

“Kurum Başkanımız ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü arasında bir protokol yapılarak kredi imkanı doğdu. Vatandaşlar bize müracaatta bulunduğu taktirde biz onları bankaya yönlendireceğiz. Mevcut banka tarafından kişilerin gelirine göre 5 yıllık bir kredi imkanı sağlanıyor. Bu kredi verildikten sonra bizim hesaba geçtiğinde BAĞ-KUR’da ki sigortalılarımızın emekli aylıklarını bağlayacağız. Ardından bankayla kişi arasındaki görüşmeye göre maaşlarından belli bir kesinti yapılıyor. Toplanacak olan meblağ belli değil yapılandırmaya göre ana para tamamen tahsil ediliyor faizi siliniyor. Fakat yıllara göre ve TF ve ÜF fiyatları da dikkate alınıyor. Günlük ortalama 80-90 kişi arası işlem yapıyoruz şimdiye kadar yaklaşık 3 bin kişiyi BAĞ-KUR’da ki müracaata dahil ettik.” 

haber3.com


--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yargı yoluyla maaşlarınıı artırma yolu tamamen kapandı mı?

Emekli kaybetti! 

Defalarca yazdım, yazmaya da devam edeceğim. 

Ülkemizde sosyal güvenlik ve sosyal politikalar, manipülasyona en açık alanlardan birisi. Ticari veya siyasi rant devşirmeye meraklı çevrelerin aklına ilk önce sosyal güvenlik, özellikle de emekliler gelir. Neyse ki ülkemizde iyi-kötü işleyen bir yargı süreci var da, bu rantiyecilerin ipliğinin pazara çıkması çok uzun sürmüyor. 

Hemen konuya gelelim, geçtiğimiz yıl kimi gazete ve televizyonlarda haberler gördünüz. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, "Dava açın, 2000 yılından bugüne kadar birikmiş 50 bin liraya varan zam farkını alabilirsiniz, 600 lira olan maaşınız 1200 lira olur" gibi gazlar veriliyordu. Hatta çarşaf çarşaf dava dilekçeleri yayınlanıyordu. Peki ne oldu? Dilekçeler ve davalar, kıt kanaat geçinen emeklilerin başında patladı. Nasıl mı? Anlatalım. 

Önce konuyu özetleyecek olursak; Yaşar Okuyan bakanlığı döneminde, 1999 yılında hazırlanan 4447 Sayılı Kanun'la SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş hesaplama ve artırma sistemi değiştirildi. 2000 yılına kadar tıpkı memurlar gibi gösterge ve katsayı esasına göre aylık bağlanan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu tarihten sonra memurlardan ayrıldılar. Yeni sisteme göre SSK ve Bağ-Kur aylıkları daha düşük hesaplanıyor ve daha yavaş artıyordu. 

Bu yeni düzenleme zamanın muhalefeti tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülmüş ancak yüksek mahkeme düzenlemeyi anayasaya uygun bulmuştu. Yani 'soyut norm denetimi' sonuçsuz kalmıştı. 

Ve Ali Tezel'e ilham gelir... 

Anayasa Mahkemesi'nin konuyla ilgili görüşü ortada olmasına rağmen, geçtiğimiz yıl Ali Tezel'e bir ilham geliyor. Arkadaşımız, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yukarıda yer verdiğimiz gazı veriyor. Strateji şu; emekliler önce iş mahkemelerinde dava açacaklar, bu davada 4447 Sayılı Kanun'un ilgili hükmünün anayasaya aykırı olduğunu iddia edecekler, iş mahkemesi bu iddiayı ciddi bularak konuyu AYM'ye götürecek, AYM de ilgili yasa hükmünü iptal edecek, böylece emeklilerin maaşı iki katına çıkacağı gibi geriye dönük 50 bin liraya varan fark alacaklar. 

Maalesef, Ali Tezel'in bu 'mucize buluş'una inanan yüz binden fazla emeklimiz, dişinden tırnağından artırdığı parayla dava açtı. Bu davalardan birisi AYM'ye gitti ve geçtiğimiz ekim ayında reddedildi. Bunu zaten biliyorsunuz. Bilmediğiniz ve ilk defa bu köşeden öğreneceğiniz bir diğer boyutu ise işin Yargıtay safhası.

Evet, on binlerce emeklimizden birisi İzmir 6. İş Mahkemesi'nde geçen yıl dava açıyor. Mahkeme, elbette Anayasa Mahkemesi'nin konuya dair görüşünü bildiği için, emeklinin talebini reddediyor. Ancak işin ilginci mahkeme, emekli davacının, konuyu gazete ve TV'den öğrendiğini, zaten kıt kanaat geçinirken şimdi davayı kaybettiği için bin liradan fazla vekalet ücretini ödeyemeyeceğini, dolayısıyla dava giderlerinin SGK'nın üzerinde kalması gerektiğini hükme bağlıyor. Ne var ki SGK bu kararı Yargıtay'da temyiz ediyor. Yargıtay ise geçtiğimiz günlerde verdiği kararda; 

· Yerel mahkemenin, emekli davacının 2000 yılı sonrası aylıklarının yeniden hesaplanması ve konunun Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi talebini reddetmesini uygun buluyor. 

· Ancak yargılama giderlerinin emekli davacıya değil de SGK'ya yüklenmesi yönündeki hükmü bozuyor. Yani "emekli davacı 1.100 lira dava masrafını ödemelidir" diyor. (10. Hukuk Dai.E.2010/13093, K.2011/192) 

Şimdi gelelim bu kararın 7,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi için ne ifade ettiğine... 

1. Bu kararla birlikte, yargı yoluyla emekli aylıklarını artırma yolu tamamen kapanmış oldu. 

2. Yüz binden fazla emekli, dava yoluyla maaşını artıramadığı gibi her biri 1.100 lira dava masrafını da cebinden ödeyecek. 

3. Emeklilerin 'intibak' konusu çözülmesi gereken bir sorundur. Ancak bunun çözüm yeri mahkeme koridorları değil, TBMM'dir. 

Yazımı, bu konuya dair yine bu köşede 29 Mart 2010 tarihinde çıkan yazımdan alıntıyla tamamlayayım. 

"Sadece sosyal güvenlik değil, aynı zamanda anayasa hukukunun da alanına giren bu konuda, maalesef bilip bilmeden emeklilere umut dağıtanlar, onları belirli mecralara yönlendirenler ve en kötüsü de bu umutları ranta dönüştürme gayretinde olanlar var. Zira aldığı aylıkla kıt kanaat geçinmeye çalışan insanları, bu kadar rahat bir şekilde mahkemelere yönlendirmek, iyi niyetle açıklanamayacak kadar 'cesaret' ister." 


Sadettin ORHAN - BUGÜN


--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

Askerlik borçlanmasıyla erken emeklilik hk.

260 gün askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emekli olabilirsiniz 

Soru: 27 Ekim 1963 doğumluyum. İşe giriş tarihim 8 Ağustos 1990 olup, bugüne kadar 7003 gün prim ödemem var. 20 ay askerliğimi ödersem, ne zaman emekli olabilirim? Mevlüt TAFLAN/İSTANBUL 

Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemseniz de, 52 yaşınızı dolduracağınız 27 Ekim 2015 tarihinde emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınız anlaşılıyor. Askerlik sürenizin 260 gününü borçlanmanız halinde başlangıç tarihiniz 260 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olur ve 51 yaşınızı dolduracağınız 27 Ekim 2014 tarihinde emekli olabilirsiniz. 

Ekrem SARISU - POSTA


--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

Torba yasayla Sosyal Güvenlik Destek Prim borçlarını ödemek için ne yapmam gerekiyor?

Torba yasa destek primi borçlusu için bulunmaz fırsat 

Soru: 1946 doğumlu, emekliyim. 1 Ocak 2001 – 31 Ekim 2005 tarihleri arasında vergi mükellefi oldum. Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilmedi. Bildirip ödemedim. İlerde bir gün karşıma çıkar mı? Kurumda borç olarak görünmüyor. Torba yasadan yararlanmak için ne yapmam gerekiyor? 
Mustafa AYDIN 

Cevap: Sosyal Güvenlik Destek Prim borcu bir güm mutlaka karşınıza çıkar. Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları elektronik ortama aktardıkça, sizin gibi destek primi ödemeyenleri tespit ederek borç çıkartıyor. Torba yasa destek primi borcunuzu ödemeniz için bulunmaz fırsat. Torba yasadan şu şekilde yararlanacaksınız. 
-En geç 2 Mayıs 2011 Pazartesi mesai saati sonuna kadar destek primi tescilinizi yaptırarak prim borcunuzu Torba Yasa kapsamında ödeme talebinde bulunacaksınız. 
- Hesaplanan destek prim borcunu ile, 
- Borcunuza vade tarihinden 6111 sayılı yasanın yayımlandığı 25 Şubat 2011 tarihine kadar enflasyon oranında hesaplanacak olan gecikme bedelini, 
- En geç 30 Haziran 2011 Perşembe günü mesai saati sonuna kadar ödemeniz halinde başka bedel ödemeden, 
-Borcunuzu ilk taksiti Haziran 2011 ayından başlamak üzere ikişer aylık dönemler halinde 12 ayda 6 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 5, 18 ayda 9 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 7, 24 ayda 12 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 10 ve 36 ayda 18 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 15 oranında hesaplanacak taksitlendirme faiziyle birlikte ödemeniz halinde, 
-Borcunuza işletilen gecikme cezası ve gecikme zammının tamamının tahsilinden vazgeçilecek. Yani silinecek. 

Ekrem SARISU - POSTA 


--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

Birkaç yıl primle emekli aylığı yükseltme hk.

Birkaç yıl primle emekli aylığı yükseltme 2000 den önceydi 

Soru: 20 Ağustos 1965 Doğumluyum. 1 Ekim 1984 tarihinde SSK ya girişim var. Bugüne kadar 7305 gün prim ödedim. 20 Ağustos 2013 de emekli aylığı bağlanacak diyorlar. Bu zamana kadar asgari ücretten ödeme yapıldı. Kalan kısmı 380 TL üzerinde ödeyeceğim. Emekli olunca maaşta bir artış olur mu? 
Faruk ÜNLÜ 

Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan 48 yaşınızı dolduracağınız 20 Ağustos 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz. Belirttiğiniz şekilde 2013 e kadar ödeyeceğiniz primle emekli aylığını yükseltemezsiniz. 

Ekrem SARISU - POSTA


--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

Krediyle emeklilik uygulaması hk.

Değerli www.emeklilikhaber.com okurları;
Yeni emeklilik haberlerini okumak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 
Ziraat Bankası, emeklilik kredisine başvuran vatandaşlar için önce 'kara liste' sorgulaması yaptı. Bu sorgulamaya göre, herhangi bir bankadan konut, tüketici veya taşıt kredisi kullanıp da taksitlerinde aksama olan veya kredi kartı borcu bulunan vatandaşlar kara listede çıkıyor. Dolayısıyla emeklilik hayaliyle kredi başvurusu yapan binlerce vatandaş, eli boş ve boynu bükük bir şekilde geri çevriliyor. Devamı için tıklayın http://www.emeklilikhaber.com/yazi/bag-kur-borclarini-odeyip-emekli-olmak-icin-banka-kredisine-basvuranlara-sok-engel-hk.
Yeni Gelen Yorumlar www.emeklilikhaber.com

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com