Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Eylül 2016 Cumartesi

Çalışma hayatı ve emeklilik haberleri - 2


  1. Almanya Prim İadesi İşlemleri
  2. SGK Yurtdışı Sağlık İşlemleri
  3. Yurtdışı Sağlık İşlemleri
  1. Almanya Prim İadesi İşlemleri
  1. Emzirme Ödeneği Almanın Şartları
  1. Analık Sigortasından Sağlanan Haklar
  1. Analık Sigortasından Sağlanan Haklar
  1. Kadın Sigortalıların Hakları
  1. Analık Sigortasından Sağlanan Haklar
  1. Analık Sigortasından Sağlanan Haklar
  1. SGK Yurtdışı Sağlık İşlemleri
  2. Yurtdışı Sağlık İşlemleri
  1. Uluslararası Yarışmalarda (Olimpiyat, Dünya, Avrupa) Şampiyon Olup Madalya Alan Şampiyonlara Aylık Bağlanması
  1. SGK Yurtdışı Sağlık İşlemleri
  2. Yurtdışı Sağlık İşlemleri

Kaç yaşında ve nasıl emekli olabilirim?


5450 gün prim ve 51 yaşı doldurma şartlarını birlikte sağlamanız gerek

Soru: 25 Nisan 1966 doğumluyum.1990 yılında sigorta başlangıcım var. İki yıl Bağ-Kur prim borcum var. 18 ay askerlik yaptım. Şuanda 1150 gün sigorta primim var. Kaç yaşında ve nasıl emekli olabilirim?
Turan IRMAK
Cevap: Emekli olma şartlarını sigorta başlangıç tarihi belirliyor. Sigorta başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak bildirmişsiniz. Oysa bir gün bile emekli olma şartlarını değiştirebiliyor.  Bağ-Kur başlangıç, askerlik başlangıç tarihlerinizi ve Bağ-Kura ödediğiniz prim gün sayınızı bildirmemişsiniz.  Bu nedenle sorunuzu varsayımla cevaplandırıyoruz.  SSK’ya Bağ-Kurdan sonra 1260 gün prim ödemeniz varsa(yoksa 1260 güne tamamlamanız lazım) askerlik sürenizi borçlanmanız halinde SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Ve toplam 5450 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 51 yaşınızı dolduracağınız 25 Nisan 2017’de emekli olabilirsiniz.  Bu tarih itibariyle 5450 gün priminiz yoksa priminizi 5450 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

2008 öncesi babamdan dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorum - 2008 öncesi annemden 4/b’den (Bağ-Kur) kalan yetim aylığını da alabilir miyim?


2008 öncesi babamdan dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorum. 2008 öncesi annemden 4/b’den (Bağ-Kur) kalan yetim aylığını da alabilir miyim?

Emekli Sandığı iştirakçisi babadan (anneden) ve 4/b (Bağ-Kur) sigortalısı anneden (babadan) ayrı ayrı ölüm aylığına hak kazanılması durumunda her iki aylık tamdan ödenir.

Ölüm Aylığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com