Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Eylül 2011 Salı

Günümüzde en çok prim ödenen kurumdan emekli olunduğu düşüncesiyle geriye dönük Emekli Sandığından emekli olunabilir mi?

Babanız son yedi yıl kuralına tabi olduğundan emekli sandığından emekli olamaz


Soru: Babam SSK emeklisi. Ancak 14 yılı aşkın süre emekli sandığına prim ödemiş. 3.5 yıl SSK primi ödeyip, hizmetlerini SSK da toplanmış ve SSK dan emekli olmuş. Günümüzde en çok prim ödenen kurumdan emekli olunduğu düşüncesiyle, geriye dönük Emekli Sandığından emekli olunabilir mi?
Behzat MERLİH

Cevap:

Kıdem tazminatı alınan dönem için emekli olurken ikinci kez tazminat alınabilir mi?

Kıdem tazminatı alınan dönem için emekli olurken ikinci kez tazminat alınamaz


Soru: 24 Ocak 1964 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 1 Mayıs 1986 dır.16 sene SSK’lı olarak çalıştım. 2002'de işten çıkarıldım. 2007'den beri başka bir şirkette SSK’lı olarak çalışmaya devam ediyorum. 18 ay olan askerlik süremi borçlandım ve bedelini yatırdım. Ne zaman emekli olabilirim? 2002'de çıkarıldığım şirketten tazminat aldım. Emekli olduğumda 16 senenin ikramiyesi var mı? Yoksa sadece 2007'den sonra ki çalıştığımın ikramiyesini mi alacağım?
Bekir KARABAŞ
Cevap:

Askerlik borçlanması yaparsam SSK dan mı yoksa çiftçi Bağ-Kurundan mı daha erken emekli olabilirim?

9000 gün yerine 5675 günle emekli olacağınızdan SSK’dan emekli olmanız avantajlı


Soru: 20 Mayıs 1964 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 1 Eylül 1995'tir. Prim gün sayım 531 gün. Çiftçi Bağ-Kur girişim 1 Şubat 2003'tür. Hala aralıksız primlerimi ödüyorum. Askerliğimi 1984-1985 yıllarında yaptım. Askerlik borçlanması yaparsam, SSK dan mı? Yoksa çiftçi Bağ-Kurundan mı daha erken emekli olabilirim? Ve emekliliği kaç yaşında hak edebilirim?
Nedim MAVİLİ/ İSTANBUL.
Cevap:

Yıllık izin süresi nasıl hesaplanır?

Yıllık izin süresi en son çalışılan işyerindeki kıdeme göre hesaplanır


Soru: Şu anda çalışmakta olduğum işyerinde yeni başladığım için, yıllık ücretli izin olarak 14 iş günü verilmektedir. 2001-2006 arası 5 yıl kesintisiz Bağ-Kur hizmet kaydım var. İş yerimde hizmet birleştirmesi için evraklarımı vermiş durumdayım. Yıllık ücretli izin süremde değişiklik olur mu?
Umut YAVUZ

Cevap:

Tüm yasal haklarımı alıp tazminatlı işten ayrılmam acaba mümkün mü?


Kendi isteğinizle ayrılırsanız kıdem ve ihbar tazminatı alamazsınız

Soru: 3 yıldır şehir dışında bir firmada şantiyede çalışıyorum. Bu aralar evleneceğimden dolayı bir süre kendi memleketimde aileme yakın yerde çalışmak istiyorum. Fakat maddi sıkıntılarımdan dolayı da 3 senedir çalıştığım işyerimden, yasal haklarımı alarak ayrılmak istiyorum. Tüm yasal haklarımı alıp tazminatlı işten ayrılmam acaba mümkün mü? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.  
Halil KORKMAZ

Cevap:

Almanya’da yaşıyorum Türkiye’de ne zaman ve hangi kurumdan emekli olabilirim?



Yurtdışında ev kadını olarak geçen sürelerinizi borçlanıp emekli olabilirsiniz

Soru: Borçlanarak emekli olmak için bir sorum var. 5 Mayıs 1972 doğumlu bir bayanım. Şubat 1991 beri Almanya’da yaşıyorum. Hiç çalışmadım. 1993 ve 2001 doğumlu 2 çocuğum var. Türkiye’de ne zaman ve hangi kurumdan emekli olabilirim? Kaç para ödemem gerekiyor? Ve ne zaman başvurabilirim?
Sevgi TOP

Cevap:

Ben işteyken gündüzleri evde çocuğuma bakacak kadın için vergi ve sigorta primi ödemem gerekiyor mu?


Çocuk bakıcısına ödenen ücret vergiye tabi değil ancak prime tabi

Soru: Doğum iznim bittiğinde çocuğuma bakmak için bir kadın tutacağım. Ben işteyken gündüzleri evde çocuğuma bakacak kadın için vergi ve sigorta primi ödemem gerekiyor mu?
Ayşe YILMAZ/İSTANBUL

Cevap:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com