Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Mayıs 2017 Cumartesi

MEB (öğretmen olarak) 1 Nisan 1996 girişliyim ne zaman emekli olabilirim?

56 yaşı dolduracaksınız 
Soru: 17 Mayıs 1972 doğumluyum. MEB (öğretmen olarak )1 Nisan 1996 girişliyim. 1997 de askere kısa dönem gidip geldim. 1990’daki SSK’ya 15 gün prim ödemem var. Bu 15 günü  emekli sandığına saydırdım. Yani sistemde görünüyor. Ne zaman emekli olabilirim.
Halit ERÇELİK
Cevap: Emekli olmak için; 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. Hizmet sürenizi 25 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 17 Mayıs 2028’de emekli olabilirsiniz. 


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Engelli hakkıyla emekli olmak avantajlı mı?

Engelli hakkıyla emekli olmanız daha avantajlı
15 Eylül 1979 doğumluyum. Sigorta girişim 11 Mayıs 1999. 3967 gün prim ödemem mevcut. Yüzde 46 engelliyim. 8 ay bilfiil çalıştığımda erken emekliliği hak edeceğim belirtildi. Size sormak istediğim; yaştan mı yoksa 8 ayı doldurup da mı emekli olmam daha avantajlı? Bu iki durumda hak ettiğim emekli maaşı ortalama ne kadar olur? Sevim Argunşah
Normal emeklilik için 20 yıl sigortalılık süresi, 5975 prim günü ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. En az 2008 gün daha prim ödeyip, 55 yaşınızın dolacağı 15 Eylül 2034 tarihini beklemeniz gerekiyor. Oysa vergi indirim belgesi alıp, yaş şartı aranmaksızın 18 yıl sigortalılık süresi (bu süreyi doldurmuşsunuz) ve 4080 prim günü şartlarıyla (113 gün daha prim ödeyerek) emekli olabilirsiniz. Bu da 17 yıl önce emekli aylığı almaya başlamanız anlamına geliyor.
17 yıl sonra bağlanacak aylığın bugünkü değeri ile engelli olarak emekli olduğunuzda bağlanacak aylık arasında bir miktar fark olsa da bu fark 17 yılda kapanır gider. Ayrıca emekli olduktan sonra da isterseniz aylığınız kesilmeden sosyal güvenlik destek primine tabi olarak çalışmaya devam edebilirsiniz. Böylece iki ayrı geliriniz olur.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Sigortalı işe başladım 30 gün sonra sağlıktan yararlanmaya başladım, yalnız eşim faydalanamıyor neden?

Eşinizi Bağ-Kur prim borcunu ödedikten sonra sağlık yardımı alabilir
Soru: 14 Ocak 2017 tarihinde işe başladım. 30 gün sonra sağlıktan yararlanmaya başladım. Yalnız eşim faydalanamıyor. Neden? (Eşim 30 Aralık 2016’da borçlu olarak  Bağ-Kurunu ve vergi kaydını kapattı)
T.D.
Cevap: Bağ-Kura 60 günden fazla prim borcu olanlar, prim borçlarını ödemediği sürece sağlık yardımı alamıyor. Eşiniz prim borcunu ödedikten sonra sizin üstünüzden sağlık yardımı alabilir.  


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com