Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Mart 2012 Çarşamba

Kimler ödediği SGK primlerini geri alabilir?

Emekli olunacak yaşı doldurduğu halde emekli olamayan ödediği primleri geri alabilir

Soru: İsteğe bağlı olarak 4 yıl Bağ-Kura ödenen primleri geri alabilir miyiz?

Emekli maaşına haciz konan emeklilerin dikkatine!

Emekli izin vermediği sürece emekli aylığın haciz konamaz

Soru: Şöyle bir sorum olacak, SSK emeklisinin maaşında iki icraya birden kesinti yapabilir mi? Bir icra dışında nasıl böyle olabiliyor? Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

İntibak yasasından yararlanabilir miyim?

250 gün askerlik borçlanmasıyla emekli olacağınız yaşı 48’e çekersiniz

Soru: 1964 doğumluyum. Askerliğimi 1984'te yaptım. 1 Şubat 1986 de SSK’lı oldum. 6.759 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim? İntibak yasasından yararlanabilir miyim? Askerlik borçlanması yapmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa ne kadar ödemeliyim?

Askerliğimi tecili olduğundan dolayı geç yaptım askerlik borçlanması yapabilir miyim?

5300 gün priminiz varsa askerliğinizi borçlanmayın

Soru: 10 Ekim 1964 doğumluyum. Sigorta girişim 2 Ocak 1986 dır. Askerliğimi tecili olduğundan dolayı 1989 olarak yaptım. Askerlik borçlanması yapabilir miyim?

Eşimin 8450 gün prim ödemesi var ne zaman emekli olabilir?

Eşiniz 46 yaşın dolmasını bekleyecek

Soru: Eşim 23 Ekim 1968 doğumlu. 28 Ağustos 1981'de SSK'lı oldu, 1 Ağustos 2011'den beri çalışmıyor. 8450 gün prim ödemesi var. Ne zaman emekli olabilir?

Kaç yıl memurluk yapan SSK emeklileri emekli ikramiyesini alabilecek?

15 yıl memurluk yapan SSK emeklileri emekli ikramiyesini alabilecek

Soru: İlk önce emekli sandığında çalışıp daha sonra SSK dan emekli olanların tazminat alabilmeleri için yürürlüğe girecek olan yasa çıktı mı acaba? Ve ne zaman yararlanılacak?

Taksicilere tanınan sigortalı olma hakkından yararlanarak sigortalı oldum gelir testi yaptırmam gerekiyor mu?

Mart ayında işe girende gelir testi yaptıracak

Soru: 1 Mart 2012 de, ay içinde 10 günden az süre çalışan taksicilere tanınan sigortalı olma hakkından yararlanarak sigortalı oldum. Bu tarihe kadar işsizdim. Benim de gelir testi yaptırmam gerekiyor mu?

Hangi seçenek hoşunuza gidiyorsa o seçenekle emekli olabilirsiniz

Hoşunuza giden seçeneği tercih edin

Soru: Bağ-Kur girişim 29 Aralık 1993 olup, 18 yıl 1 ay 8 gün prim ödemem var. Doğum tarihim 8 Kasım 1959 dur. Ne zaman emekli olabilirim?

Eşiniz en erken yaş haddinden emekli olur

Eşiniz 2325 gün isteğe bağlı, kalan 1260 gün primi de sigortalı çalışarak ödemeli

Soru: Eşimi 1994 yılında sigortalı olarak işe başlattım. Kendisinin geçirmiş olduğu kaza sonucu 15 günlük sigortalı çalışmış oldu. Ve çıkışını almak zorunda kaldık. Bu güne kadar başka bir işte çalışamadı. Eşim 11 Temmuz 1963 doğumludur. Size sorumuz eşimi emekli yapabilmemiz için ne yapmamız gerekir?

19 ay askerlik yaptım ne zaman emekli olabilirim?

Askerliği borçlanmanıza gerek yok

Soru: 15 Şubat 1973 doğumluyum.1 Haziran 1988 de SSK’lı oldum. Şuanda 4560 gün prim ödemem var. 19 ay askerlik yaptım. Ne zaman emekli olabilirim?

Hangi yolla çalışanların yüzde yüzünün kıdem tazminatı alması sağlanacak?

Kıdem tazminatı fonu çıkarsa taşeron firmalarda çalışanların tazminatı güvenceye kavuşacak

Soru: İki yıldır taşeron bir firmada çalışıyorum. Kıdem tazminatlarının emekliler ile ilgili olduğunu biliyorum Fakat kıdem tazminatlarında yapılacak değişiklikler arasında bizler içinde yapılacak faydalı işler olacak mı?

Belediyede şirket içsiyim her yıl girdi çıktı yapıyorlar bugünde çıkışımızı verdiler ne hak talep edebiliriz?

Kesintisiz çalışmışsanız kıdem tazminatı son işverenden talep edebilirsiniz

Soru: Ben 6 senelik işçiyim. Belediyede şirket içsiyim her yıl girdi çıktı yapıyorlar bugünde çıkışımızı verdiler. Biz bu 6 sene boyunca ne hak talep edebiliriz?

Askerlik borçlanmasını ödersem ne zaman emekli olabilirim?

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
M. Gökçe / Malatya

04.01.1966 doğumluyum. 01.05.1991 tarihinde Sigorta başlangıcım var. Emeklilik zamanını ve askerlik borçlanmasını ödersem, ne zaman emekli olabilirim?

Doğum borçlanması yapabilir miyim?

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
 İsmi Mahfuz

15.12.1963 doğumlu bayanım. 18.04.2003 tarihli Sigorta girişim var. İsteğe bağlı prim ödüyorum. Üç çocuğum var. Doğum borçlanması yapabilir miyim, hangi kurumdan ne zaman emekli olurum? Bu ayın önemli bir fırsat olduğunu okudum. Bu durumda ne önerirsiniz?

Kaç güne tabi olduğumu öğrenmek istiyorum

Doğum borçlanması sigorta giriş tarihini geriye götürmez

Rabia Arda Taştan

26.09.1980 doğumlu bayanım. 01.12.1999 tarihli Sigorta girişim var. Kaç güne tabi olduğumu öğrenmek istiyorum. 2003 yılında doğum yaptım. Doğum borçlanması yapabilir miyim, ne zaman emekli olurum?

%40 engelli raporum var ne şekilde emekli olabilirim?

Engelli olarak 2018'de emeklisiniz

Soru: Sadettin Bey, ben 12/11/1980 doğumluyum. 2000 yılında Bağ-Kur'lu oldum ve 2 yıl 7 ay ödedim. Daha sonra SSK'lı oldum ve şu an 3049 günüm mevcut. Ayrıca %40 engelli raporum var. Buna göre ne zaman ve ne şekilde emekli olabilirim? İsmail D.

Malulen emekli olma şansı var mı?

1800 günle malulen emekli olur

Soru: Amcam Bursa'da dolmuş şoförlüğü yapıyor. Dolmuş sahibiyle anlaşıp, ayda 100 TL amcam 100 TL de mal sahibi vermek suretiyle sigorta primleri ödeniyor. Kendisinin 1992 yılında 120 gün SSK primi var. Şu an ödenmekte olan sigorta priminin amcama faydası olur mu? Kendisi beyin ameliyatı oldu, malulen emekli olma şansı var mı? Fatma A.

İşverenin uygulayacağı ücret politikasının kırmızı çizgileri hk.

Zam alamayan işçi istifa edebilir mi?

Genel olarak ücret zamları yıl başlarında yapılır.
Dolayısıyla her yılbaşından sonra ücretlerle ilgili aldığımız sorularda belirgin bir artış olur. Özellikle ücretine zam yapılmayan veya umduğu zammı alamayan ya da mesai arkadaşları zam aldığı halde kendisi alamayan çalışanlar, yasal haklarını merak ederler. İşte ücret konusunda çalışanlarımızın bilmesi gereken hususlar;

Askerliğimi işe başlama tarihinden sonra yaptım askerliği borçlansam bana faydası olur mu?

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
 M. Arısoy

02.12.1969 doğumluyum. 15.07.1987 tarihinde sigortalı olarak işe başladım. Askerliğimi işe başlama tarihinden sonra yaptım. Askerliği borçlansam, bana faydası olur mu? Ne zaman emekli olurum, kısmi emeklilik hakkım var mı?

İşte acil servis taahhütnamesi

Acile giden hastaya ‘acil değilim’ taahhütnamesi

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) geçtiğimiz günlerde yaptığı düzenleme, hükümetin “herkese ücretsiz acil servis” iddiasında delik açtı. Tebliğ ile özel hastanelerin acil servislerinde tedavi görürken “acil hali” sona erdiği düşünülen hastalara taahhütname imzalatılacak ve sonraki masraflar kendisinden alınacak.

SGK'nın ortaya çıkan karmaşık durumu açıklığa kavuşturmak için yaptığı duyuru

Yeni kızlar, "haydi gelir testine

Başlığı gören okuyucularımızın hadi canım eski kız-yeni kız da neymiş dediklerini duyar gibiyim. Ancak durum aynen başlıktaki gibi, SGK uygulamasına göre, 1.10.2008 sonrası kız çocuklarına (yeni kızlar) tıpkı erkek çocuklarda olduğu gibi öğrenim durumuna göre 18, 20 ve 25 yaş sınırlaması getirilmiştir.

Bireysel Emeklilik sisteminde değişikliğe gidileceği hk.

Bireysel emeklilik sistemi değişiyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bireysel Emeklilik sisteminde değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com