Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Temmuz 2013 Salı

Emeklilikte yaşa takılanlara müjde - MAAŞTAN YÜZDE 7 KESİNTİYLE ERKEN EMEKLİLİK!

Emeklilik için yaş bekleyenlere müjde! 

Emekli olabilmek için yaşa takılanların sorununu çözecek formül belirlendi. 

Mali hesaplamalar sürüyor, düzenleme Eylül ayında hayata geçirilecek...

Prim gün sayısını doldurup emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde geldi.


Düzenleme için tarih belli oldu. Bürokratların yaşa takılanlara yönelik hazırladıkları formüller, Eylül'de Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Yapılacak çalışmalarla, yaşa takılanların sorunları çözüme kavuşacak. Düzenlemenin de aynı ay içeresinde çıkartılması bekleniyor.


MAAŞTAN YÜZDE 7 KESİNTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü için bürokratlara talimat vermişti. Bürokratlar, çalışmalarını tamamladı. Özellikle emekli olmasına 2 yıl ve daha az süre kalanlar üzerinde duruluyor. Çalışmaya göre; bu kişiler, maaşlarından yüzde 7 ila 11 oranında kesinti yapılarak emekli olabilecek. Çalışmalarla ilgili ayrıca Maliye Bakanlığı'nın da görüşleri alınacak. Uygulama mali sistemi bozmayacak şekilde değerlendirilecek. Son olarak da düzenleme Bakanlar Kurulu'na gönderilecek.


SORUN 1999'DA ORTAYA ÇIKTI

1999 yılında çıkartılan bir yasa ile çalışanların emekli olma şartları değiştirilmişti. Buna göre; 1999 yılından sonra işe girenler için daha önce kadınlarda 38 olan emeklilik yaşı 58'e, erkeklerde ise 43'ten 60'a çıkartılmıştı. SSK'ya tabi çalışanların emeklilik gün sayıları ise 7 bin olarak belirlendi. Bu tarihten önce işe girenler için 1976 yılına kadar geriye dönük 'kademeli yaş ve gün şartı' getirildi.

09.07.2013 - CNN TÜRK

--

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com