Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Aralık 2012 Cuma

15 yıl 3600 gün yasasına göre kıdem tazminatımı alıp işten çıkma hakkım var mı? - KIDEM TAZMİNATINDA ÇOK ÖNEMLİ AYRINTI!


Sigortalılık süresinin başlangıcı 18 yaşın doldurulduğu tarihtir

Soru: 3 Ocak 1981 doğumluyum. 1995 Haziran ayında staj  yaptım. Sigortalı oldum. 1997 Ocak ayında ilk olarak çalışma hayatına başladım. Ve sigortam yapıldı. Toplam olarak 4910 gün ödenmişim var. Çalıştığım işyerinden 2,600 TL  brüt maaş alıyorum.

1- 15 yıl 3600 gün yasasına göre kıdem tazminatımı alıp işten çıkma hakkım var mı? 4 defa sgk kurumuna gittim 2'sinde alabilirsin dediler. 2'sinde de alamazsın dediler.

2- Ne zaman emekli olabilirim? Kaç gün daha prim ödemem gerekir?

3- İş hayatına başladığımdan beri primlerim hep yüksek ücretlerden ödendi.( Bugünkü maaşım gibi) İşten çıktıktan sonra asgari ücretli bir işe girsem ve kalan günlerimi düşükten ödesem emekli maaşım düşük mü olur?
Bakican TÜNGÜR

Cevap: 1) 15 yıllık sigortalılık süresinin hesabında, başlangıç tarihi 18 yaşınızı doldurduğunuz 3 Ocak 1999 dur. Bu başlangıca göre 15 yıllık sigortalılık sürenizi doldurmadığınızdan, kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılamazsınız. Prim ödemeniz yeterli olduğundan 15 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 3 Ocak 2014 tarihinde kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılabilirsiniz.

2) Emekli olmak için;25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. 915 gün daha prim ödeyerek 4910 gün olan priminizi 5825 güne tamamlamanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 3 Ocak 2027 tarihinde emekli olabilirsiniz.

3) Yüksek emekli aylığı almak için, prime esas kazancın alt üst sınırından(bugün için 6.113.25 TL) veya üst sınıra yakın bir kazanç tutarı, örneğin 4, 5 bin TL üstünden prim ödemelisiniz. Aksi takdirde asgariden prim ödemeniz halinde emekli aylığınızda düşme olur.

Ekrem SARISU - POSTA

Emeklilik tarihinize 1 yıl kala hizmet birleştirme başvurusu yapma - SSK VE BAĞ-KUR HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİ!


Ali ÖZTÜRK Ekonomist 

Emeklilik Sorularınız için yazın: 

emeklilikuzman@gmail.com

Emeklilik tarihine 1 yıldan az süre kalan SSK ve Bağ-kur'luların dikkatine!
Değerli sigortalılar;

Eğer birden fazla Kurumda hizmetiniz varsa emekli olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme başvurusu yapmanız menfaatiniz icabıdır.

Örneğin şimdi SSK'lı çalışıyorsunuz ama geçmişte Bağ-kur hizmetiniz varsa SSK emeklisi olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme talebinde bulunun. ( SSK dosyasında Bağ-kur hizmetlerini birleştirme )

Veya Bağ-kur emeklisi olmayı bekliyorsunuz ama geçmişte SSK hizmetleriniz varsa Bağ-kur emeklisi olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme talebinde bulunun.  ( Bağ-kur dosyasında SSK  hizmetlerini birleştirme )

Hizmet birleştirme işlemleri hala uzun sürmekte olup emekli olunacak süreyi uzatmaktadır.

Eğer emeklilik tarihiniz gelmeden hizmetlerinizi emekli olacağınız Kurum dosyasında birleştirirseniz ve size çıkartılan veya çıkartılacak (Bağ-kur prim borcu veya basmak intibakı farkı ) borçları öderseniz daha hızlı emekli olursunuz.

Bu hizmet birleştirme işlemlerini emeklilik öncesinde başvurup sonuçlandırırsanız; emeklilik tarihiniz geldiğinde emeklilik başvurunuzu yapar emeklilik başvurusu yaptıktan sonra çıkartılacak sürpriz Bağ-kur borçları veya basamak intibakı farklarıyla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Emeklilik tarihinize ne kadar kaldığını merak ediyorsanız sigortalılık bilgilerinizle emeklilikuzman@gmail.com adresine mesaj atabilirsiniz.


Talep etmeniz halinde yukarıdaki sorularınız ve daha fazlası için bizden yanıt alabilirsiniz.

Sorularınız detaylı bir şekilde yazılı olarak yanıtlanmaktadır.

Danışmanlık hizmetimiz ücretlidir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist

SGK Emeklilik Sorularınız İçin Yazın:

emeklilikuzman@gmail.com

Emeklilikte hangi yaş grubuna tabiyim? - Hangi tarihte emekli olabilirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!


Priminiz yeterli yaşınız değil

Soru:  1969 doğumluyum. Ocak 1993’ten beri SSK’lıyım. 6800 den fazla prim ödemem var. Hangi tarihte emekli olabilirim? Ve hangi yaş grubuna tabiyim?
Mehmet Emin GEMİCİ
Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 2023 de 54 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Bu siteye üye olun ev ve dekorasyon ürünlerindeki indirimlerden haberiniz olsun - ÜCRETSİZ KOLAY ÜYELİK!


Dünyanın ve Türkiye'nin en seçkin markaları bu sitede sizleri bekliyor... 


Evim sitesinde neler var? 

Pratik Ev Ürünleri, Anne-Çocuk, Hediyelik Eşya, Kişisel Bakım, Teknoloji, Küçük Ev Aletleri, Nevresim, Mobilya, Aydınlatma, Ev Tekstili, Duvar Dekorasyon, Dekorasyon, Mutfak, Banyo... 

Fırsatlar sadece üyelere özel... 

Kolayca üye olmak için aşağıdaki linklerden birine tıklayıp formu doldurabilirsiniz. 



Hemen üye olun ev ve dekorasyon ürünlerindeki indirimlerden haberiniz olsun! 

Emeklilik için günüm dolu olduğu halde prim yatırmaya devam etmem emekli maaşını etkiler mi? - Askerlik borçlanması yapsam erken emekli olabilir miyim? - Bu maaşı etkiler mi? - ASGARİDEN SGK PRİMİ YATIRANLARIN DİKKATİNE!


Asgariden prim ödemektense ödememeniz daha iyi

Soru:22 Haziran 1966 doğumluyum. 1 Temmuz 1983’de sigortalı olarak çalışmaya başladım. 8135 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim? Prim yatırmaya devam etmem emekli maaşını etkiler mi? Askerlik borçlanması yapsam erken emekli olabilir miyim? Bu maaşı etkiler mi?
   A.TURHAN
Cevap: Emekli olmak için, 25 yıl sigortalılık süresi 5150 gün prim ödeme ve 47 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de,47 yaşınızı dolduracağınız 22 Haziran 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan, borçlanma emekli olma şartlarını değiştirmez. 

Sadece prim ödeme gün sayınızı artırır. Priminizde yeterli olduğuna göre, askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok.

Emekli olmak için aranan prim gün sayısını doldurduğu halde prime esas kazancın alt sınırından(bugün için 940.50 TL’dir) prim ödemeye devam edenlerin emekli aylığında az da olsa düşme oluyor. Prime esas kazancın üst sınırından(bugün için 6.113.25 TL’dir) veya üst sınıra yakın bir kazanç tutarı, örneğin 4, 5 bin lira üstünden prim ödemeye devam edenlerin emekli aylığı artıyor. Asgariden  prim ödeyecekseniz ödemeseniz daha iyi. Tavandan veya belirttiğimiz gibi tavana yakın kazanç tutarı üstünden prim ödüyorsanız prim ödeye devam etmeniz de yarar var.

Ekrem SARISU - POSTA

Emekli olabilmek için yaşı geçmiş olup primler yetersiz kalmaktadır - Bu durumda çok seneler geçmeden nasıl emekliliğe hak kazanır? - Ne yapmamız gerekir? - 3600 GÜNDEN EMEKLİLİK!


Kız kardeşinize en az 3600 gün prim lazım

Soru: 30 Kasım 1965 doğumlu kız kardeşimin sigorta başlangıcı 1 Ağustos 1987’dir. Toplam 1215 gün prim ödemesi var. Emekli olabilmek için yaşı geçmiş olup, primler yetersiz kalmaktadır. Bu durumda çok seneler geçmeden nasıl emekliliğe hak kazanır? Ne yapmamız gerekir?
Şen ÖZALP
Cevap: Kız kardeşiniz yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi,  3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi. 2385 gün daha prim ödeyerek, 1215 gün olan primini 3600 güne tamamlaması şartıyla 58 yaşınızı dolduracağı tarihte emekli olabilir.

Kız kardeşinizin 1 Ağustos 1987 den sonra aralarında iki yıl olan ve doğum tarihlerinden sonra sigortalı çalışması olmayan iki doğumu varsa, iki doğumunu borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilir. Doğum borçlanması yapabilirse, borçlanmadan sonra 945 gün daha prim ödeyerek toplam primini 3600 güne tamamlayabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Araç Kasko değerine en uygun Kasko poliçesini hesaplayın - OTO KASKO HESAPLAMA ARACI İÇİN TIKLAYIN!

14 yaşımdan beri kronik bir rahatsızlığım bulunmakta - 1950 gün primim var - Bu şartlarla en erken ne zaman emekli olabilirim? - VERGİ İNDİRİM HAKKI ALARAK EMEKLİLİK!


Vergi indirim hakkı alıp primi 4000 güne tamamlamalısınız

Soru: 1982 doğumluyum. 14 yaşımdan beri kronik bir rahatsızlığım bulunmakta. 2004 yılında SSK’ya prim ödenmeye başlandı. 1950 gün primim var. 2004’de yüzde 40 olan raporum şuan ilerlemiş durumda. Hastane de tedavi görmekteyim. Bu şartlarla en erken ne zaman emekli olabilirim?
Murat KIZILKAYA
Cevap: Erken emekli olmak için, vergi indirim hakkı almanız lazım. Vergi indirim hakkı alırsanız, emekli olmak için üçüncü derece engellilere tanınan 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 gün prim ödeme şartlarına tabi olursunuz.  2050 gün daha prim ödeyerek, 1950 gün olan priminizi 4000 güne tamamlamanız şartıyla, 2022’de 18 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Yaşımı büyütsem emekli olabilir miyim? - SİGORTALI BAŞLANGICINDAN SONRA MAHKEME KARARIYLA YAŞINI BÜYÜTENLERİN EMEKLİLİK DURUMU NEDİR?


Sigorta başlangıcından sonraki yaş düzeltmeleri dikkate alınmaz

Soru: 1984 te sigorta başlangıcım var. Nüfusta 1970 doğumlu gözüküyorum. Asıl doğum tarihim 1964 dür. Nüfusta küçük yazılmışım. Yaşımı büyütsem emekli olabilir miyim?
Ne yapmam gerekiyor?  
Atanur SALTAŞ
Cevap: Emeklilik işlemlerinde ilk defa sigortalı olunduğu tarihte nüfus kütüğünde kayıtlı olan doğum tarihi dikkate alınıyor. Sigorta başlangıç tarihinden sonraki yaş düzeltmeleri dikkate alınmıyor. Bu nedenle yaş düzeltmenizin emekliliğinize faydası olmaz. Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 5225 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 48 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. 

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com