Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Nisan 2016 Çarşamba

Ne zaman emekli olacağını öğrenmek istiyoruz bilgi verebilir misiniz?

Babanızın 51 yaşı da doldurması gerek
Soru: Babam 1974 doğumlu olup 1 Haziran 1988’de sigorta başlangıcıyla 6800 gün prim ödemesi vardır. Ne zaman emekli olacağını öğrenmek istiyoruz. Bilgi verebilir misiniz?
MELİS
Cevap: Babanız emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi. Prim ödemesi yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemese de, 2025’de 51 yaşını dolduracağı tarihte emekli olabilir.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Sigorta başlangıç tarihinden önce 540 gün askerlik yaptım acaba ne zaman emekli olabilirim?

Prim ödemeseniz de 2018’de emekli olabilirsiniz

Soru: 1958 doğumluyum. 1991'den itibaren sigortalı çalışmaya başladım. Sigorta başlangıç tarihinden önce 540 gün askerlik yaptım. Bugüne kadar toplam 4208 gün prim ödemem var. Acaba ne zaman emekli olabilirim?
Yılmaz ÇUHADAR
Cevap: Sigorta başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak vermişsiniz,  oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştirebiliyor. Sigorta başlangıç tarihiniz 23 Mayıs 1991'den önceki bir tarihi ise, askerliğinizi borçlanıp ayrıca 702 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5450 güne tamamlayacağınız tarihte, şayet sigorta başlangıç tarihiniz 23 Mayıs 1991 daha sonraki bir tarihte ise,  askerlik borçlanmasından sonra 777 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5525 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.  Bir diğer emekli olma seçeneğiniz de; askerliğinizi borçlanmadan ve bundan sonra hiç prim ödemeden, 2018’de 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olmanızdır.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

8000 bin ödenmiş primim var nasıl oluyor da ben emekli olamıyorum?

Yanlışlık yok hanım okur 43 siz 49 yaşı dolduracaksınız

Soru: Dünkü gazetesindeki yazınızda 1976 doğumlu arkadaşa 2019 da emekli olabilirsiniz yazmışsınız. Bir yanlışlık olmalı diye düşünüyorum. Ben 7 Eylül 1970 doğumluyum 1986 Haziran ayında SSK girişim var. Şuanda 8000 bin ödenmiş pirimim var. Nasıl oluyor da ben emekli olamıyorum? Konuyla ilgili beni aydınlatırsanız sevinirim
Salim KOÇ
Cevap: Hanımlar ve erkekler, emekli olmak için farklı şartlara tabi. Hanımlara pozitif korumacılık yapıldığına kuşku yok.  Sözünü ettiğinizi okurumuz hanım.(Seval Badur) Verdiğimiz cevapta bir yanlışlık yok. Seval hanım 2019’da 43 yaşını dolduracağı tarihte emekli olacak. Sizde; 5300 günden fazla priminiz olup, 25 yıldan fazla sigortalılık süreniz olduğundan bundan sonra prim ödemseniz de, 49 yaşınızı dolduracağınız 7 Eylül 2019’da emekli olacaksınız.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Borçlanmayla kazanılan günler hangi kuruma sayılacak?

Borçlanmayla kazanılan günler hangi kuruma sayılacak?

Soru: 17 Temmuz 1988 işe giriş tarihim. 1997-1998 iki doğum yaptım. 3700 gün primim var. En son SSK prim ödedim. 1229 gün doğum borçlanması yapabiliyorum. 5300 güne tabiyim. Şimdi doğum borçlanması yapsam hangi kurumdan sayılır?
 Şermin IŞIKLILAR
Cevap: Doğum borçlanması ile kazanılan süreler, borçlanma yapılan tarihte veya borçlanmadan önce son olarak tabi olunan sigortalılık statüsüne sayılmakta. Son olarak SSK ya prim ödediğinize göre borçlanma ile kazandığınız süreler SSK’ya sayılacak.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com