Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Aralık 2010 Salı

Bağ-kur'a hiç kayıt olmayan eski vergi mükelleflerinin yeni SGK affıyla emekli olma şansları var mı? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!


SORU:


Merhaba size bir sorum olacak. Benim babam yaklaşık 20 yıldır vergi mükellefi fakat BAĞKUR a hiç kayıt olmamış. Şimdi emekli olma gibi bir şansı varmı ve yaklaşık ne kadar borcu çıkar? Şimdiden teşekkür ediyorum. Hoşça kalın.

Yakup Ç.


CEVAP:

Yakup bey TBMM'den yeni çıkacak torba yasada hiç Bağ-kur kaydı olmayanlar için bir düzenleme yok.

Çıkacak olan yasa Bağ-kur kaydı olan ve bu kayıtları vergi, meslek odası, esnaf sicil veya şirket ortaklığı ile sabit olan fakat Bağ-kur prim borçlarını zamanında ödeyemeyenler içindir.

Babanızın 20 yıldır var olan vergi mükellefiyeti hala açıksa ancak 1.10.2008 sonrasını bu aftan yararlanıp ödeyerek kazanabilir.

1.10.2008 öncesi için yapacak bir şey yoktur. 

Vergi kaydınız Bağ-kur kaydınız varsa bir anlam ifade etmektedir.

Bağ-kur belli başlı milat tarihler ilan ederek zamanında kendine kayıt yaptırıp prim ödemeyenlerin haklarını kısıtlamıştır.

Örneğin 20.4.1982 öncesinde vergi kaydınız olsa bile 20.4.1982 ile 4.10.2000 arasında Bağ-kur'a kayıt olan vergi mükellefleri 20.4.1982 öncesini Bağ-kur'a saydıramazlar.

Aynı şekilde 4.10.2000 öncesinde vergi kaydınız olsa bile 4.10.200 ile 1.10.2008 arasında Bağ-kur'a kayıt olan vergi mükellefleri 4.10.2000 öncesini Bağ-kur'a saydıramazlar.

Son olarak 1.10.2008 öncesi vergi kaydınız olsa bile 1.10.2008 ile bugün arasında Bağ-kur'a kayıt olan vergi mükellefleri 1.10.2008 öncesini Bağ-kur'a saydıramazlar.

NOT: BU SORU 3 YIL ÖNCE YANITLANMIŞTIR.. YENİ ÇIKACAK TORBA YASA İLE GERİYE DÖNÜK VERGİ KAYITLARINI BAĞ-KURA BORÇLANMA İMKANI ÇIKARSA DURUM DEĞİŞİR.

Daha fazla bilgi için daha önce cevapladığım benzer soruları okuyabilirsiniz:


SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com