Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Kasım 2010 Salı

Bağ-kura kaydı olmayan babamın 1990 ile 1998 arasındaki vergi kayıtlarını Bağ-kura saydırıp emekli yapabilir miyiz?

SORU:



Size bir soru sormak için rahatsız ettim eğer cevaplandırabilirseniz çok sevinirim teşekkürler.

Babam 1990 senesinde kendine ait şahıs firması kurarak vergi dairesine kayıtlı fakat bağkur ‘unu ödemesi olmamış babam şu anda 1963 doğumlu 1997  1998 senesi itibariyle SSK olarak prim ödemesi yapılıyor biz bu 90 – 98 senesi arasındaki bağkuru ödeyerek babamı emekli yapabilme şansımız var mıdır?

Açmış olduğu firmanın vergi dairesine kayıtlı olduğu evrak var yalnızca elimizde ve firma kapanışı yaklaşık olarak 1998 senesinde.

Teşekkür ederim.


Emre G.   


CEVAP:
Emre bey; babanızın 1990 ile 1998 arasındaki vergi kayıtlarını  Bağ-kura bildirmeniz bir anlam ifade etmeyecektir.  Eğer babanızın 4.10.2000 öncesi Bağ-kur kaydı olsaydı bu kayıtları Bağ-kura bildirip ödeme imkanınız olurdu.

Mevcut Bağ-kur uygulamasında hiç Bağ-kur kaydı olmayanların kayıtları; halen vergi mükellefiyetleri devam ediyorsa 1.10.2008 itibariyle başlatılmaktadır.

Dolayısıyla babanızın hiç Bağ-kur kaydı olmadığı için; 1990 ile 1998 arasındaki vergi kayıtlarını Bağ-kura bildirip ödemesi ve bu kayıtlarla gün kazanıp emekliliğine saydırması mümkün değildir.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com