Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Ağustos 2017 Salı

AİHM’de lehime çıkacak kararla emekli ikramiyesi alabilir miyim?

Doğru sonuç için doğru bilgi girilmesi gerekiyor
10 Şubat 1975 doğumluyum. 18 Şubat 1993’te sigortalı işe başladım, 10 Ekim 1995’te ayrıldım, 906 prim günüm var. 14 Haziran 1996’da polis oldum, 22 Kasım 2016’da KHK ile polislikten ihraç oldum. Meslekte 18 ay askerlik yaptım, askerlik hizmetini ödedim. Sigorta ile ilgili müktesep birleştirmesi yaptım. Pol.net. sisteminde emeklilik tarihim 27 Haziran 2020 olarak gözüküyor. Sizce ne zaman emekli olabilirim? AİHM’de lehime çıkacak kararla emekli ikramiyesi alabilir miyim? Hacı
Pol.net sisteminde gözüken emeklilik tarihinizi nasıl hesapladığınızı bilemem. Emeklilik yaşı ve fiili hizmet süresi zammı (FHZ) sürenizi etkileyen 4/a kapsamında çalışmanız ve askerlik borçlanmanız var. Emeklilik hesaplama sitelerinden doğru sonuç alınabilmesi için bilgilerin doğru ve eksiksiz girilmesi gerekiyor.
Benim hesabıma göre, emeklilik için 25 yıl fiili hizmet süresi ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. Polislik hizmet süreniz için alabileceğiniz FHZ süresi, dolayısıyla yaş indirimi en fazla 4 yıl 9 ay. Bu süre emeklilik yaşınızdan indirildiğinde yaş şartınız 46 yıl 3 ay olur. Bu süre de 10 Mayıs 2021’de dolar ve hizmet sürenizi tamamlamış olduğunuzdan, bu tarihte emekli olmaya hak kazanırsınız.  
Mevcut yasal düzenlemeye göre, ancak memuriyetten ihraç kararınızın ortadan kalkması halinde emekli ikramiyenizi almanız söz konusu olabilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Dışarıdan isteğe bağlı prim ödemesi hk.

İsteğe bağlı prim ödemek yerine yaşınızı beklemelisiniz

20 Haziran 1971 doğumlu bayanım. Çalışma hayatıma 4/a kapsamında sigortalı olarak 2 Mart 1994 tarihinde başladım. Arada hiçbir kesinti olmadan 11 Mayıs 2016 tarihine kadar yaklaşık 22 yıl 2 ay kadar çalıştım. E-devlet sitesinden yaptığım sorgulamada uzun vade gün sayısı olarak 7990 prim günüm olduğu, emeklilik için 50 yaş ve 20 yıl çalışma süresi kriterlerine ulaşıyorum. Çalıştığım süre zarfında primlerim tavandan ödenmiş olup, işten ayrıldıktan sonra dışarıdan bir ödeme yapmadım. Emeklilik yaşımın dolacağı 20 Haziran 2021 tarihine kadar prim ödemesi yapıp yapmamam ve alacağım emekli maaşı açısından bunun avantajları/dezavantajları konusunda tereddüt ediyorum. Dışarıdan isteğe bağlı prim ödemesi yapıp yapmamam ve eğer yapılırsa tutarı konusunda görüş ve değerlendirmelerinizi paylaşabilirseniz memnun olurum. Hülya Aydın
Çalıştığınız süre zarfındaki prim ödemeleriniz tavandan olduğu için bundan sonra prim ödeyecekseniz, tavandan ödemelisiniz. Emekli olana kadar primleriniz yine tavan ya da tavana yakın bir tutar üzerinden ödenecekse çalışabilirsiniz. Ancak isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödemeniz doğru bir tercih olmaz. Zira isteğe bağlı sigortalı olarak en fazla 1230 gün prim ödeyebilirsiniz. Emekli aylığınızda sağlayacağı artışı nimet, ödeyeceğiniz prim tutarını külfet olarak değerlendirdiğinizde, avantajlı bir tercih olmaz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Askerlik borçlanması emeklilik tarihimi ne zamana çeker?

Askerlik borçlanması emekli olma şartlarınızı değiştirmiyor
Soru: 1973 doğumluyum. İlk sigortalılık tarihim 20 Haziran 2002 olup yaklaşık 5400 gün prim ödemem var. 1993-1995 yılları arasında 18 ay askerlik yaptım. Askerlik borçlanması emeklilik tarihimi ne zamana çeker?
G.TABİB
Cevap: Askerliğinizin tamamını borçlansanız da emekli olma şartlarınızı değişmez. Çünkü emekli olma şartlarınızın değişmesi için; sigorta başlangıç tarihinizi 7 Eylül 1999’a götürecek kadar askerlik süresi lazım. Bu nedenle askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok. Emekli olmak için: 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 7000 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 2033’de 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Haziran 1993’de SSK başlangıcım var ne zaman emekli olurum?

Kasım 2020’de emekli olabilirsiniz

Soru: 2 Kasım 1966 doğumluyum. Haziran 1993’de SSK başlangıcım var. 2012’ye kadar SSK ya, 2012’den Şubat 2017’ye kadar Bağ-Kura prim ödedim. Şubat ayından beri SSK’lıyım. Ne zaman emekli olurum?
M.TOMU
Cevap: Şubat 2017’den itibaren başlayan sigortanızla SSK’ya 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaşı şartlarına tabi olursunuz. Sorunuzdan prim ödemenizin yeterli olduğu anlaşıldığından, ara vermeden prim ödeyerek Bağ-Kurdan sonra SSK’ya ödediğiniz primi 1260 güne tamamlamanız şartıyla, 54 yaşınızı olduracağınız 2 Kasım 2020’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com