Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Temmuz 2017 Perşembe

1.052 TL emekli aylığı bağlandı bu çok düşük değil mi?

Emekli aylıklarının geneli düşük
Soru: 1 Ocak 1967 doğumluyum. 1 Ağustos 1986’da sigortalı oldum ve SSK'ya 105 gün prim ödedim. Son 3.5 yıl primi de SSK'ya ödeyerek 5 Ocak 2016 tarihinde, 6021 gün prim ödeme üzerinden emekli oldum. Ancak 1.052 TL emekli aylığı bağlandı. Bu çok düşük değil mi? Acaba yanlışlık mı var? Dava açsam netice alabilir miyim?
Nazmi ECİM/ÇANAKKALE
Cevap: Maalesef emekli aylıklarının geneli  düşük. Sizden az emekli aylığı alan çok sayıda emekli var. Emekli aylığını: çalışma hayatı boyunca üstünden prim hesaplanan kazanç tutarı ile prim ödeme gün sayısı belirliyor. Ayrıca prim ödenen tarihlerde çok  önemli. Çünkü 2000'den önce, 1 Ocak 2000 ile 1 Ekim 2008 arası ve 1 Ekim 2008’den emekli olunan tarihe kadar ödenen primler emekli aylığına farklı ağırlıkta etkiliyor. Muhtemelen asgari ücret üzerinden prim ödediniz. Primlerinizin fazla olan kısmı da 2000 yılından sonra. Bu nedenle 1.052 TL emekli aylığı bağlanmış. Bize göre emekli aylığınızda yanlışlık yok. Fakat şüphenizi gidermek için; bulunduğunuz yerdeki Sosyal Güvenlik Kurumu il veya merkez müdürlüğüne yazılı olarak başvurarak, emekli aylığınızın hesabında yanlışlık olup olmadığını sorduğunuzda, gerekli kontroller yapılır ve sonucundan tarafınıza bilgi verilir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

1260 günle emekli olma şans şansı olduğunu yazmışsınız benim de emekli olma şansım var mı?

1260 günle emekli olunamıyor 
Soru: 5 Mayıs 1955 doğumluyum. 1969 yılında sigortalı oldum ve SSK’ya 145 gün prim ödedim. 1975 yılında 20 ay askerlik yaptım. Askerliğimi borçlanmadım. Posta gazetenizdeki bir açıklamamızda 1260 günle emekli olma şans şansı olduğunu yazmışsınız. Benim de emekli olma şansım var mı? Varsa ne yapmak gerekli?
Müslüm FIRAT
Cevap: 1260 günle kimse emekli olamaz. Ortada bir yanlış anlama olmalı. Çünkü Posta gazetesine de bu yönde bir açıklamamız olmadı. Emekli olabilmek için en az 3600 gün prim ödemeniz gerekir. Askerliğinizi borçlandıktan sonra 2855 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Başpolis memuru olarak çalışmaktayım ne zaman emekli olabilirim?

Mart 2022’de emekli olabilirsiniz
Soru: Emniyet Müdürlüğünde Başpolis Memuru olarak çalışmaktayım ve mesleğime 25.12.1995 yılı itibariyle Polis Okuluna başlayarak 7,5 ay sonra mezun alarak 12.08.1996 tarihinde görevime başladım. Meslek içerisinde 18 ay askerlik yaptım ve askerliğimi ödeme yaparak süreye saydırdım. 01.03.1975 doğumluyum ve Fakülte mezunuyum. Daha önceden sigortam yok. Ne zaman emekli olabilirim. Cevaplarsanız sevinirim. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.   
Mustafa AKBULUT
Cevap: Emekli Sandığı'ndan emekli olmak için: 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. Polis memuru olarak çalıştığınız sürede hak kazanacağınız fiili hizmet süresi zammınız emeklilik yaşınızdan düşürecektir. 1 Mart 2022 tarihine kadar polis memuru olarak çalıştığınız varsayılırsa, 24 yıl çalışmanıza karşılık hak kazanacağınız 6 yıl yıpranma süreniz emeklilik yaşınızdan düşülecek ve bu tarihte emekliliğe hak kazanacaksınız.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com