Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Temmuz 2017 Pazar

Borçlanma emekliliğimi kaç ay geri çeker?

Askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok
Soru: 12 Ekim 1970 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 9 Şubat 1988 olup 7200 gün prim ödemem var. Askerliğimi1995-1996 arasında yaptım. Askerliğimi borçlanabilir miyim? Borçlanma emekliliğimi kaç ay geri çeker?
Efkan BOZ
Cevap: Emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Priminiz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz bile, 50 yaşınızı dolduracağınız12 Ekim 2020’de emekli olabilirsiniz.  Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan, borçlanma emekli olma şartlarınızı değiştirmez. Sadece prim ödeme gün sayınızı artırır. Priminiz yeterli olduğundan, bize göre askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Çıraklıkta alınan SSK sicil numarası hk.

Çıraklıkta alınan sicil numarası kullanılsa da sigorta başlangıcı sayılmaz
Soru: 7 Mayıs 1979 doğumluyum. 15 Eylül 1995’de çıraklık eğitim merkezinde dört yıl okuduktan sonra, ayni sigorta numarasıyla 1 Eylül 1998’de asıl sigortam başladı. Şuanda 4815 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim?
 Halil DURMAZ
Cevap: Her ne kadar alınan sigorta sicil numarası emekli olana kadar kullanılsa da, kişileri emekli eden sigorta kollarına prim ödenmediğinden çırak sigortası emeklilik açısından sigorta başlangıcı sayılmaz.  1 Eylül 1998 başlangıcınıza göre emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 57 yaş şartlarına tabisiniz. 1085 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5900 güne tamamlamanız şartıyla, 57 yaşınızı dolduracağınız 7 Mayıs 2036’de emekli olabilirsiniz.  

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com