Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Şubat 2017 Cuma

SGDP ödemelerinin emekli aylığına etkisi hk.

SGDP ödemeleri emekli aylığını artırmaz
Ben 26,5 yıl resmi kurumlarda öğretmenlik yaparak emekli oldum. Emeklilik sonrası özel okullarda 10 yıl yönetici ve öğretmen olarak çalışmaya devam ettim. Artık çalışmıyorum. Emsalim olan emekli arkadaşlarımdan (örneğin 35 yıl hizmeti olan birine göre) daha az maaş alıyorum. Özel kurumlardaki çalışma sürelerimi emeklilik intibaklarıma saydırmam mümkün müdür?  Bazı arkadaşlarım mahkeme yolunu öneriyorlar. Yasal olarak mümkün mü veya ne yapmamı önerirsiniz? Tekin Polat
26,5 yıl hizmetiniz üzerinden bağlanan emekli aylığınızın, 35 yıl hizmet üzerinden emekli olan arkadaşlarınızın emekli aylıklarından düşük olması gayet doğal. Emekli aylığını etkileyen parametrelerden biri de hizmet süresi. Yargı yoluna başvursanız da, emeklilik sonrası özel kurumlardaki çalışma sürenizin emekli aylığınızda artış sağlaması maalesef mümkün değil.
Zira emeklilik sonrası özel kurumlardaki çalışmanız, sosyal güvenlik destek primine (SGDP) tabi çalışma olmalı. SGDP ödenmiş veya bildirilmiş süreler, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları yönünden sigortalılık süresi sayılmamakta, prim ödeme gün sayısına ilave edilmemekte, hizmet birleştirmesi yapılmamakta ve ödenen primler toptan ödeme olarak iade edilmemektedir. Sadece SGDP ödenen sürelerde iş kazası geçirilmesi veya meslek hastalığına tutulma halinde, bu sigorta kollarından yapılan yardımlardan yararlanılması söz konusu olmaktadır. Dava açsanız da sonuç alamazsınız.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Askerliği kaç ay yatırmam gerekli ve askerliği yatırdığımda ne zaman emekli olurum?

53 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz
Soru: 15 Mart 1972 doğumluyum. 21 Ocak 1994 tarihinde Bağ-Kur başlangıcım var.           22 Yıl 11 Aylık kesintisiz ödemem var. Askerden önce Bağ-Kura girişim yok. Ne zaman emekli olurum? Askerliği kaç ay yatırmam gerekli ve askerliği yatırdığımda ne zaman emekli olurum?
Ali KOÇ
Cevap: Askerlik sürenizin 14 ayını borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olursunuz. Borçlanmadan sonra 330 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 9000 güne tamamlamanız şartıyla, 53 yaşınızı dolduracağınız 15 Mart 2025’de emekli olabilirsiniz. 


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com