Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Şubat 2017 Pazar

Açıktaki memur borçlanmayla emekliliği hak ediyorsa askerlik borçlanması yapabilir mi?

Açıktaki memur borçlanmayla emekliliği hak ediyorsa askerlik borçlanması yapabilir

Soru: 23 Aralık 1991 girişli emniyet bekçisiyim. 1987 girişimle SSK’ya 60 gün prim ödemem var. SSK primini hizmet süremle birleştirdim. 18 ay askerlik hizmetim var. Askerliğimi henüz saydırmadım 18 Mayıs 2016’da meslekten ihraç edildim. Dosyam bölge idare mahkemesinde, karar bekliyorum. En kötü ihtimale SSK’dan emekli olmak istiyorum. Ne yapmam gerekir?
Kürşat ÖZCAN
Cevap: Doğum tarihinizi ve askerlik tarihinizi bildirmemişsiniz.  Emeklilik açısından askerlik ve doğum tarihleriniz önemli. Çünkü açıktaki memurların askerlik borçlanması yapabilmeleri için, borçlanmayla emekliliği hak ediyor olmaları gerekir. Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınızı ve memuriyet giriş tarihinden itibaren kesintisiz çalıştığınızı varsayarsak, 52 yaşınızı dolduracağınız tarihte askerliğinizin 6 ayını borçlanarak, hizmet sürenizi 25 tam yıla tamamlayıp, Emekli Sandığından emekli olabilirsiniz.( 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 52 yaş şartlarına tabi olarak) Doğum ve askerlik tarihinizi(gün, ay, yıl) olarak bildirmeniz halinde sorunuza daha net cevap  verebiliriz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com