Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Eylül 2016 Salı

3 yerden kimler aynı anda maaş alabilir? - İŞTE SGK'DA BİRDEN ÇOK AYLIK BAĞLANAN DURUMLAR - Ayrıntıları okumak için tıklayın!


3 maaş alınabilir

Kendi çalışmasından dolayı SSK’dan emekli aylığı alırken, SSK’lı kocasının ölümünden sonra dul aylığı bağlanan kadın, Emekli Sandığı’ndan emekli babasının vefatı üzerine yetim aylığı da alabilir.

Dul ve yetim kadınlara birden fazla aylık veya gelirin nasıl bağlanacağı konusu, farklı yasalar nedeniyle, vatandaşın kafasını karıştırıyor. Aynı anda hem eşinden hem de anne-babadan aylık bağlanması, ölen kişilerin sigorta statüsü, ölüm tarihleri, cinsiyet ve aylık bağlanacak kişinin hangi statüde çalıştığına ve hangi statüde emekli olduğuna göre değişiyor.

1 Ekim 2008’de her şey değişti 

Evlendiğimde SSK’dan çeyiz yardımı alabilir miyim?

http://emeklilikdanismanlik.blogspot.com/2013/03/en-erken-nereden-ve-nasl-emekli.html

SSK’dan dul aylığı alan evlendiğinde çeyiz yardımı alamaz

Soru: 1 Ekim 1980 doğumluyum. 17 Aralık 1998 tarihinde evlendim. Eşim 6 Eylül 2002 tarihinde vefat etti. Eşimden dolayı dul aylığı almaktayım. Çocuğum yok. Eşim SSK’lıydı. Bu yıl evlenmeyi düşünüyorum. Evlendiğimde SSK’dan çeyiz yardımı alabilir miyim? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Sevgi ÖZTÜRK/İST.
Cevap: Çeyiz yardımını; anne ve babasından dolayı yetim aylığı alan kız çocukları evlenmeleri halinde alabilmektedir. SSK'dan dul aylığı alan kadının evlenmesi halinde, çeyiz yardımı alması mümkün değil. Maalesef evlendiğinizde SSK’dan çeyiz yardımı alamazsınız.
Ekrem SARISU - POSTA
SGK EMEKLİLİK REHBERİ

Bir sigortalıda iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık hallerinden birkaçı birleşirse, geçici iş göremezlik ödeneğinin hangisi verilir?


Bir sigortalıda iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık hallerinden birkaçı birleşirse, geçici iş göremezlik ödeneğinin hangisi verilir?

Geçici iş göremezlik ödeneğinden en yüksek olanı sigortalıya ödenir.

İş Kazası Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

İş kazasının işverenin kastı ile meydana gelmesi durumunda işverene yaptırım var mıdır?


İş kazasının işverenin kastı ile meydana gelmesi durumunda işverene yaptırım var mıdır?

İş kazası ve meslek hastalığı, işverenin kastı veya sigortalıların sağlığını koruma ve iş güvenliği mevzuatına aykırı bir hareketi sonucu meydana gelmişse, Kurumca sigortalıya veya hak sahiplerine bu Kanun gereğince yapılan veya ileride yapılması gereken ödemeler, Kurumca işverene ödettirilmektedir.

İş Kazası Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

4(b)’den (Bağ-Kur) emekli maaşı almaktayım, oğlumdan 4(a)’dan (SSK) kalan aylığı da alabilir miyim?


4(b)’den (Bağ-Kur) emekli maaşı almaktayım, oğlumdan 4(a)’dan (SSK)   kalan aylığı da alabilir miyim?

Ana ve babaya aylık bağlanabilmesi için; diğer çocuklardan hak kazanılan gelir ve aylıklar hariç olmak üzere gelir ve/veya aylık bağlanmamış olması şartı aranmaktadır.

Ölüm Aylığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com