Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Kasım 2014 Pazartesi

Vergi, emlak, motorlu taşıtlar ve çevre temizlik vergisi borcu olanların dikkatine!


Vergi ve trafik para cezası borçları olanlar dikkat! 

Vergi borçlarında yapılandırma fırsatından yararlanmak için son haftaya girildi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi ile trafik para cezası borçlarında başvuru süresi 1 Aralık'ta doluyor...

Bu borçlarda torba yasa ile getirilen yapılandırma fırsatından yararlanmak için son haftaya girildi. Borçlarını, faiz yükünden kurtularak peşin ya da taksitle ödemek isteyenlerin başvuru süresini kaçırmaması gerekiyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ile trafik cezası borçlarına yapılandırma için başvuru süresi 1 Aralık'ta doluyor. 1 Aralık günü mesai bitimine kadar başvurmayanlar, fırsatı kaçıracak.

NASIL BAŞVURULACAK? 

Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik para cezası borçları için Gelir İdaresi'nin internet adresi www.gib.gov.tr üzerinden internet aracılığıyla, bağlı bulunulan vergi dairesine şahsen ya da posta yoluyla başvurulabiliyor. Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi borçları için ise başvuru adresi belediyeler... Yetkililer, borçluların yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyenlerin başvurularını son güne bırakmamalarını öneriyor. Vergi ve trafik para cezası borcunu yapılandırmak için başvuranlar, peşin, ya da 6, 9, 12, 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini seçecek. Taksit ödemeleri 2 ayda bir yapılacak.

36 AY VADE 

6 taksitte 12 ayda yapılacak ödemelerde 1.05, 9 taksitte 18 ayda yapılacak ödemelerde 1.07, 12 taksitte 24 ayda yapılacak ödemelerde 1.10, 18 taksitte 36 ayda yapılacak ödemelerde ise 1.15 katsayısı esas alınacak. Peşin ödeme için de taksitli ödemelerde ilk taksitin yatırılması için de son tarih 31 Aralık.

294 BİN KİŞİ YAPILANDIRDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçe sunumunda, öğrenim katkı kredileriyle ilgili rakamlara yer verildi. 11 yılda tahsil edilen öğrenim katkı kredisi miktarı 6 milyar 148 milyon lirayı buldu. Takibe alınmış öğrenim veya katkı kredisi borçları, ilgili kanunlar kapsamında yeniden yapılandırılırken, bu haktan 294 bin 174 kişi yararlandı.

Evrin GÜVENDİK - TAKVİM

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!




Sigortasız çalıştığım dönem için hizmet tespit davası açabilir miyim?

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/
Hizmet tespit davası açabilir miyim?
20 Aralık 1999’da SSK başlangıcım var. 1997’de bir cam deposunda 2 yıl sigortasız çalıştım. Sanırım bu durum emekliliğimde 4 yıl fark yaratıyor. 14 yaşında olduğumuz için sigorta yapılmamıştı. Beraber sigortalı çalışan şahitlerim var. Hizmet tespit davası açabilir miyim? Senayi Kaya
İşe giriş bildirgesi ve prim belgeleri işveren tarafından verilmeyen veya çalıştıkları Kurumca tespit edilemeyen sigortalıların, çalıştıklarını, hizmetlerinin geçtiği yılın sonundan başlayarak 5 yıl içerisinde mahkemeye başvurarak alacakları ilam ile ispatlamaları halinde, mahkeme kararında belirtilen aylık kazançları toplamları ile prim ödeme gün sayılarının dikkate alınması mümkün.
İşe giriş bildirgeniz verilmemiş olduğundan ve 1999 yılından bu yana 5 yıllık hak düşürücü süreyi geçirmiş olduğunuzdan hizmet tespit davası açamazsınız, açsanız da süre yönünden reddedilir.
SEZGİN ÖZCAN - SÖZCÜ

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com