Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Mayıs 2017 Pazar

Emekliliğimi geri çekmek için ne kadar bir süre askerlik borçlanması yapmam gerekiyor?

Askerliğimin ne kadarını borçlanayım?
Soru: 24 Kasım 1969 doğumluyum. İlk sigorta girişim 20 Mayıs 1992'dir. Prim ödeme gün sayım bu ay itibari 8400 dür. 28 Ağustos 1990-28 Şubat 1992 arasında 18 ay askerlik yaptım. Emekliliğimi geri çekmek için ne kadar bir süre askerlik borçlanması yapmam gerekiyor?
Hasan KARPUZ
Cevap: Askerliğinizin bir yılını borçlanmanız halinde, emekli olmak için, 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Prim ödemeniz yeterli olduğundan borçlanmadan sonra prim ödemeseniz de, 52 yaşınızı dolduracağınız 24 Kasım 2021’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

SGK’dan iki maaş birden alınamaz mı?

Verilen bilgi doğru değil anneniz iki aylığı birlikte alabilir
Soru: Babam ziraat bankasından emekli memur babamı 14 Ağustos 2016’da kaybettik. Annem şu anda babamın maaşını  almakta. 20 Ocak 2017’de annem babasını kaybetti. Dedem SSK emeklisiydi.  SGK’ ya dedemin maaşı için de başvuru da bulunduk. SGK’ dan iki maaş birden alınamaz arzu edilen maaş bağlanır diye yanıt geldi. Çevremiz de bu şekilde iki maaş alan bir iki örnek var. Bana bu konuda ne yapmamız gerekir?
İbrahim KAFADAR
Cevap: Anneniz sigortalı çalışmıyor veya kendi çalışmalarından dolayı emekli değilse, Anneniz Emekli Sanığından eşinden dolayı dul aylığı alırken, babasından dolayı da SSK’dan da yetim aylığı alabilir. Eşi ve babası aynı sosyal güvenlik kurumuna tabi olsaydı, iki aylığı birlikte alamazdı. Verilen bilgi doğru değil. Yazılı olarak başvurmanız halinde annenize babasından dolayı yetim aylığı bağlanacaktır. 


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com