Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mart 2012 Cuma

Günün Emeklilik Haberleri


3600 günle emekli olabilir miyim?

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
Z. Dalga
26.09.1958 doğumluyum. İlk işe giriş tarihim 04.03.1976 ve 4136 gün ödenmiş primim var. 20 ay askerlik yaptım. 3600 günle emekli olabilir miyim?

Bağ-Kur primi ödemekten kurtulabilir miyim?

25 Yıllık Süresini Dolduran Bağ-Kurlu’ya Öneri -

Soru: 01.05.1969 doğumluyum 01.05.1987 tarihinden itibaren hiç ara vermeden Bağ-Kurluyum. 25 yılım ve 9 bin gün prim günüm Mayıs ayında doluyor. Bakkal olarak çalışmaktayım, en kısa zamanda nasıl emekli olabilirim? Bağ-Kur pirimi ödemekten kurtulabilir miyim? Çünkü bakkallığa devam etmem gerek, emekli olana kadar ben ve ailem (2 tane 18 yaşını geçen öğrenci velisiyim) sağlıktan yararlanacak şekilde primsiz ya da az primle nasıl kurtulurum? Duyumlarıma göre esnaflığım devam ederken SSK’lı bir iş de 1-5 gün çalışır gösterip az bir primle kurtulabileceğimi duydum bu doğru mudur? Erol TANRIKULU - KONYA

Ne zaman ve kaç yaşında emekli olabilirim?

190 gün askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emekli olabilirsiniz

Soru: Doğum tarihim 13 Eylül 1973 SSK başlangıç tarihim 1 Aralık 1997 olup, halen kurumsal bir şirkette çalışmaktayım. Askerliğimi 1993/1994 yıllarında 19 ay olarak yaptım. Askerliğimin ne kadarını borçlanmam lazım? Ve ne zaman ve kaç yaşında emekli olabilirim? Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Emekliliğimi şu anda versem sağlık yardımından yararlanabilir miyiz?

Bayansanız istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz

Soru: 1965 doğumluyum. 1985’in Temmuz ayında sigortalı oldum. 5447 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim? Emekliliğimi şu anda versem, sağlık yardımından yararlanabilir miyiz?

Askerliğimi ödersem emekli olabilir miyim?

Priminizi 5075 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 1 Temmuz 1964 doğumluyum. İlk sigortalı işe girişim 1980 olup, toplam 3504 gün prim ödemem var. Daha prim ödemem lazım mı? Askerliğimi ödersem emekli olabilir miyim?

Prim ödemenizi 9000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Primi 9000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru:  5 Ocak 1964 doğumluyum. 2 Nisan 2002
tarihinde Bağ-Kurlu oldum. Esnaf olarak aralıksız halen pirim ödüyorum. Ne zaman emekli olurum?
Mesut YAVAŞ

Çalışan kadınların işyerlerinde ayrımcılığa tabi tutulmaması

1- Kadınlara eşit davranılması gerekiyor 

Yer ve su altında çalıştırma yasağı

2- Yer ve su altında çalıştırma yasağı 

Gebe kadınların gece çalıştırılma yasağı



3- Gebe kadınların gece çalıştırılma yasağı 

Gebe kadınların periyodik kontrollerine izin verilmesi

4- Gebe kadınların periyodik kontrollerine izin verilmesi 

Doğum halinde istirahat ve geçici iş göremezlik hakkı

5- Doğum halinde istirahat ve geçici iş göremezlik hakkı

Doğum yapan kadının ücretsiz izin hakkı



6- Doğum yapan kadının ücretsiz izin hakkı 

Süt izni

7- Süt izni 

Gazetecilerin doğum izni ve ücreti

8- Gazetecilerin doğum izni ve ücreti 

Doğum borçlanması

9- Doğum borçlanması 

Özel günlerde çalıştırma yasağı



10- Özel günlerde çalıştırma yasağı 

Evlenen kadına kıdem tazminatı

11- Evlenen kadına kıdem tazminatı 

Çalışan kadınlar haklarını biliyor mu?

Çalışan kadınlar haklarını biliyor mu? - Dr. Resul KURT 

Dün, 8 Mart Dünya Kadınlar günüydü. 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başlayan dokuma işçilerine polisin saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçinin can vermesiyle büyük bir felaket yaşandı. 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edildi. Türkiye'de de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı.

Ocak ve Şubat aylarında işsiz olan kişi Mart ayında işe girerse, gelir testi yaptırması gerekecek mi?

Yılbaşından sonra işe girenlerde gelir testi yaptırmak zorunda

Soru: Ocak ve Şubat aylarında işsiz olan kişi Mart ayında işe girerse, gelir testi yaptırması gerekecek mi? Yoksa işe girdiğinden dolayı gelir testine gerek yok mu?

Askerlik borçlanması ve son 7 yıl hesabı hk.

Askerlik borçlanması son yedi yıl hesabında dikkate alınmaz

Soru: 2008 den beri çözemediğimiz bir sorun hakkında bilgi almak istiyorum. 1952 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 1 Temmuz 1974 toplam 2403 gün prim ödemem mevcut. Ayrıca, 1 Nisan 1997 tarihinde Bağ-Kurlu olup, Bağ-Kurada 4 yıl 4 ay 10 gün prim ödedim. 1 Mayıs 2006 tarihinden itibaren de isteğe bağlı prim ödemeye başladım. 30 Eylül 2008 tarihine kadar da SSK ya isteğe bağlı prim ödedim. 2008 yılında çıkan yasa ile isteğe bağlı prim ödemelerim Bağ-Kur'a sayılacağından 30 Eylül 2008 tarihi itibariyle isteğe bağlı prim ödememi sonlandırdım. İsteğe bağlı olarak ödemem gereken zorunlu 3,5 yıl (1260 gün) doldurmama ve emekliliğe haiz olmama tam 13 ay var. Bu 13 aylık süreyi, askerlik borçlanması veya toplu ödeme yolu veyahut da tekrar isteğe bağlı olarak (4/A kapsamında) primlerimi ödeyerek emekli olabilmemin bir yolu var mı? Kendim prostat ameliyatı oldum. Ve bedeni olarak sigortalı çalışıp emekliliğimi hak edecek fiziki güce sahip değilim. Bunun için bana nasıl bir yol önerirsiniz?

Home ofis olarak çalışanlar dikkat!

Ev- Ofis'e De Vergi Var

Eğer evinizin bir bölümü işyeri amacıyla eşiniz tarafından bile kullanılıyorsa emsal kira bedelinin uygulanması gerekiyor. Bu durumda 23 bin liradan fazla geliri olan evler için beyanname verilmeli.

Forbes 2012 yılının en zenginleri listesi

İşte Dünyanın En Zenginleri


Amerikan finans dergisi Forbes 2012 yılının en zenginleri listesini açıkladı.

Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye çalışmak için gelmek isteyenler var!

Çağlayan: Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye çalışmak için gelmek isteyenler var

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin ekonomide aldığı aşamalarla itibarını artırdığını vurguladı. Çağlayan, "Benim dünyanın dört bir yanında 205 ticaret müşavirim var. Onlara Avrupa'da bunalımın ardından bireylerin Türkiye'ye gelme talepleri aktarılıyor. Yunanistan'dan Türkiye'ye gelip çalışmayı temenni edenlerin sayısı fazla." dedi.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com