Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mart 2012 Cuma

Çalışan kadınlar haklarını biliyor mu?

Çalışan kadınlar haklarını biliyor mu? - Dr. Resul KURT 

Dün, 8 Mart Dünya Kadınlar günüydü. 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başlayan dokuma işçilerine polisin saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçinin can vermesiyle büyük bir felaket yaşandı. 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edildi. Türkiye'de de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı.


Dünyanın birçok bölgesinde kadına şiddetin durmadığı, olabildiğine ayrımcılığın yapıldığı bir Dünya'da bir günlüğüne kadınların hatırlanması ne kadar doğrudur, bunu da okurlarımızın takdirine bırakıyoruz.

Bugün okurlarımızın önemli bir kısmını oluşturan çalışan kadınların haklarını ele almak istedik. Öncelikle çalışma hayatında kadınlar için hep koruyucu hükümler olduğunu söylemeliyiz. Zaman zaman köşe yazılarında dile getirdiğimiz haklardan birçok çalışan kadın haberdar olmadığı için mağduriyetler yaşanıyor.

İşte çalışan kadınların hakları;

  1. Çalışan kadınların işyerlerinde ayrımcılığa tabi tutulmaması
  2. Yer ve su altında çalıştırma yasağı
  3. Gebe kadınların gece çalıştırılma yasağı
  4. Gebe kadınların periyodik kontrollerine izin verilmesi
  5. Doğum halinde istirahat ve geçici iş göremezlik hakkı
  6. Doğum yapan kadının ücretsiz izin hakkı
  7. Süt izni
  8. Gazetecilerin doğum izni ve ücreti
  9. Doğum borçlanması
  10. Özel günlerde çalıştırma yasağı
  11. Evlenen kadına kıdem tazminatı

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com