Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Aralık 2013 Perşembe

Yeni intibak yasası ne zaman çıkacak? - 2000 YILINDAN SONRA EMEKLİ OLANLAR OKUSUN!



İntibak düğümü Ocak'ta çözülür

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların beklediği intibak zammı için karar Ocak'ta verilecek. Yeni intibak çalışmasının torba yasaya girmesi bekleniyor


İntibak zammı gündemden düşmüyor. 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye verilen intibak zammı, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlarda umut yarattı. Emekli derneklerinin konuyla ilgili çalışmaları tüm hızıyla sürerken; kamu başdenetçisinin (ombudsman) "Yeni bir intibak yapılsın" şeklindeki önerisine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından olumsuz yanıt verilmesine rağmen, umutlar bitmedi. Emekliler, Ocak ayına kilitlendi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların heyecanla beklediği intibak zammının akıbeti, Ocak ayında belli olacak. Yeni intibak çalışmasının 2014'ün Ocak ayında görüşülecek olan torba yasa tasarısına alınması bekleniyor. Yeni intibak konusunda emeklilerden TAKVİM'e telefon yağıyor. İşte bazı emeklilerin konuyla ilgili sözleri: 


'MÜJDE BEKLİYORUZ' 
* Temmuz 2000'de emekli oldum. 7 bin 800 gün tavandan prim ödedim. 1-2 yıl önce emekli olanlar benden 50-100 lira eksik maaş alıyorlardı. Şu an beni 200-250 lira geçtiler. Mağduruz. Her ay 300 lira eksik alıyorum. Aynı işyerinden, aynı fabrikadan, aynı gün sayısıyla emekli olduk, benden 6 ay, 1 yıl önce emekli olanlar yüksek alıyor. İntibak zammı şart. 

* 2011 yılında emekli oldum. Ağabeyimin emeklilik tarihi ise 2000 yılı öncesi. O intibaktan yararlanınca aramızdaki fark büyüdü. Bizim prim gün sayımız aynıydı. Aramızda maaş uçurumu oluştu

* Bağ-Kur emeklisiyim. Benimle aynı prim gün sayısına sahip memur ve işçi emeklileri benden yüksek maaş alıyor. Mağdurum. Aldığım maaşla zar zor geçiniyorum. İntibak zammı gerekli. Müjde bekliyoruz. 


MEMURA 5 BİN 250 LİRA ZAM
Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, "1 Ocak 2014'ten itibaren bütün memurların emekli ikramiyesine 5 bin 250 lira net zam geliyor. Bu, 12 aya bölündüğünde neredeyse 400-450 lira sadece ikramiyeden gelen zam" dedi. Bütün memurların 2014 itibarıyla 123 lira net zam alacağını aktaran Gündoğdu, "Bütün memurların taban aylığına 175 lira, bütün memur emeklilerinin de her ay maaşına 146 lira zam geliyor" şeklinde konuştu. Gündoğdu, asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Gündoğdu, "Bizim, öteden beri sayısı 5.5 milyonu bulan asgari ücretlilerle ilgili, ücretlerinin insan onuruna yaraşır seviyeye gelmesi ve bu ücretin vergiden muaf tutulması yaklaşımımız var" dedi. 

Kaynak: TAKVİM

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:



Daha erken emekli olup maaş alma ihtimalim var mı?

 
Daha erken emekli olup maaş alma ihtimalim var mı?

SORU:

06 Ekim 1970 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 01 Nisan 1989. Bugüne kadar toplam prim ödeme gün sayım 6292 oldu. 25 yıl hizmetimin dolmasına 4 ay kaldı.

Normal şartlarda 01 Ekim 2021 tarihinde emekli olup maaş almaya hak kazanıyorum. Daha erken emekli olup maaş alma ihtimalim var mı?

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Selamlar.

Ergin Vatansever

CEVAP:


Ergin bey;  01.04.1989 SSK girişiyle emeklilik için 25 yıllık sigortalılık süresi, 5450 gün ve 51 yaş şartlarına tabisiniz.

25 yıllık sigortalılık süreniz yaklaşık 3.5 ay sonra doluyor ayrıca prim gün sayınız da fazlasıyla yeterli görünüyor.

1970 doğumlu olduğunuz için 1989 olan SSK ilk işe giriş tarihinizi askerlik borçlanmasıyla da geri çekerek erken emekli olma ihtimaliniz bulunmuyor.

Mevcut kanunlara göre normal şartlarda emeklilik için 51 yaşınızın dolacağı 6 Ekim 2021 tarihini bekleyeceksiniz.

Eğer emekli olacağınız tarihe kadar yaşa takılanlara erken emeklilik getiren bir yasa çıkarsa durum değişir.

Fakat yaşa takılanlara erken emeklilik olayına çok fazla umut bağlamanızı tavsiye etmem.

Halihazırda emekli olanlara bile bağlanan en düşük SSK emekli maaşının 650 - 700 lira aralığına kadar düştüğü bir ülkede yaşa takılan milyonlarca kişiye erken emeklilik getiren bir düzenlemenin çıkacağını düşünmek veya böyle bir beklenti içinde olmak bana pek akılcı gelmiyor.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com