Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Mayıs 2016 Perşembe

Kıdem tazminatımı nasıl alabilirim?

Kıdem tazminatımı nasıl alabilirim?
Soru: 2 Haziran 2006 tarihinden beri ayni işyerinde çalışmaktayım. İşten kendim ayrıldığım takdirde ya da, resmi tatil günlerinde işverence çalıştırılmama rağmen ücretinin ödemediğini kanıtladığım takdirde tek taraflı olarak iş akdimi fesih edersem kıdem tazminatı talep edebilir miyim?
GÖKHAN
Cevap: Emekli olmak için aranan şartlardan yaş dışındaki şartları sağlayanlar işten kendi isteği ile ayrılsa dahi kıdem tazminatı alabiliyor. Başlangıcınız 2006 ise işten kendi isteğiniz ile ayrıldığınızda kıdem tazminatı alamazsınız. Ancak, ücretin yasa veya iş akdinde belirlenen esaslara göre ödenmemesi veya hiç ödenmemesi, çalışana iş akdini haklı nedenle fesih hakkı verir. Soruda belirttiğiniz gibi fazla çalışma ücretleriniz ödenmiyorsa, bu nedenle iş akdinizi fesih edip, işverenden kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz. Ödenmemesi halinde de, iş mahkemesine dava açar ve mahkemede fazla çalışma ücretinizin ödenmediğini belge veya şahitle kanıtladığınız da davayı kazanarak, kıdem tazminatınızı yargı yoluyla alabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Çalışma saatine göre hafta içi sabah 8’de işbaşı yapıldığında akşam paydosu saat kaçta olmalı?

Haftada 5 gün çalışılan işyerinde günlük çalışma süresi 9 saattir
Soru:12 sene fabrikada çalıştım. Cumartesi ve pazar izinliydim. Çalışma saatine göre hafta içi sabah 8’de işbaşı yapıldığında akşam paydosum saat kaçta olmalı?
FUAT
Cevap: Genel olarak çalışma süresi haftada en çok 45 saattir. Bu süre işyerinde haftanın  çalışılan günlerine eşit şekilde bölünerek uygulanır. Sizin gibi haftada 5 gün çalışılan işyerlerinde günlük çalışma saati 9 saattir. 8 saat ve daha fazla çalışılan işyerlerinde en az bir saat ara dinlenme verilmesi lazım. Ara dinlenme çalışma süresinden sayılmadığına göre, işe başladığınız saatten 4.5 saat sonra yani saat 12.30 da bir saat ara dinlenme verilmesi ve saat 13.30 da başlayarak 4.5 saat daha çalışarak yani saat 18 de sizin deyimizle işi paydos etmeniz gerekir.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com