Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Aralık 2015 Çarşamba

Doğum borçlanması yapmak isteyenler okusun! - YILBAŞINDA BORÇLANMA BEDELİ NE KADAR ARTACAK? - Ayrıntıları okumak için tıklayın!


Doğum borçlanması  yapmak isteyenler okusun!

Doğum sonrasında çocuğuna bakmak için çalışmayan ve sosyal güvenlikten mahrum kalan annelerin izin süresini borçlanma hakları asgari ücret zammından etkilenecek. Çünkü Aralık 2015 ayı içinde borçlanma talebinde bulunmayıp bir gün sonra yani 1 Ocak 2016’da borçlanma talebinde bulunanlar yüzde 30 oranında fazla para ödeyecekler.

Memur olarak çalışmaktayım - Acaba askerlik süremi borçlanarak emekli olabilir miyim?


9 ay askerlik borçlanmasıyla Nisan 2016’da emekli olabilirsiniz
Soru: 24 Nisan 1966 doğumluyum. 30 Haziran 1986 da başlayan sigortamla SSK’ya 481 gün prim ödedim. Askerliğimi 1986-1988 arasında 18 ay askerlik yaptım. 6 Haziran 1990’dan beri memur olarak çalışmaktayım. Acaba askerlik süremi borçlanarak emekli olabilir miyim?
Muharrem ÇAMUR
Cevap: Askerlik sürenizin 9 ayını borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 50 yaş şartlarına tabi olursunuz. Ve fiili hizmet süreniz yeterli olduğundan 50 yaşınızı dolduracağınız 24 Nisan 2016’da emekli olabilirsiniz.

Ekrem Sarısu - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

İşsizlik maaşı 1320 TL olacak - ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİDE ARTACAK - Ayrıntıları okumak için tıklayın!



İşsizlik maaşına zam

AK Parti'nin AK Parti’nin bu aralık ayında asgari ücreti 1300 lira yapmayı vadetmesi işsizlik maaşına da yüzde 30'luk zammı beraberinde getirdi.

O maaşa yüzde 30 zam AK Parti'nin asgari ücreti 1300 lira yapacağını açıklaması işsizlik maaşı alanlara da ümit oldu. asgari ücrete göre ayarlanan işsizlik maaşının da yapılan zammın ardından yüzde 30 artması bekleniyor.

Ne kadar doğum borçlanması yapmalı ve daha ne kadar prim ödemeliyim?


Ya primi 5375 güne, ya da yaşı 58’e tamamlayacaksınız
Soru:19 Ekim 1972 doğumluyum. 8 Aralık 1989 sigorta girişliyim. 980 gün ödenmiş primim var. 1994-2004 tarihli iki doğumum var. O tarihlerden sonra ilk iki yıl bir yerde çalışmadım. Ne kadar doğum borçlanması yapmalı ve daha ne kadar prim ödemeliyim? En erken ne zaman emekli olabilirim?
  Çiğdem ALAGÖZ/İSTANBUL
Cevap: Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 46 yaş şartlarına tabisiniz. Doğum tarihlerinden sonraki iki yıllık sürelerde prim ödenmeyen günler borçlanılabiliyor. Doğumlarınız sonrasındaki iki yıllık sürelerde prim ödemediğinizi varsayarsak, iki doğumunuzu borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilirsiniz. Borçlanmadan sonra 2955 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5375 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.  Ayrıca toplam priminizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 19 Ekim 2030’da yaş haddinden emekli olmanızda mümkün.
Ekrem Saris - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com