Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Kasım 2010 Salı

Yeni çıkan SGK affı ile yaşını doldurup prim günü eksik olanlar toplu ödeme yaparak emekli olabilecekler mi?

SORU:


Toplu prim ödemesi bu afla mümkün mü?  Yaşımı doldurdum ama benim sigorta prim ödemem az ve 3600 a tamamlamam için 2000 günüm eksik...  Bu 2000 günü toplu ödeyerek emekli olabilecek miyim? 

CEVAP:

2000 yılında işyeri açtım Bağ-kura kayıt oldum fakat 3 ay sonra dükkanımı kapattım şimdi aradaki 10 yıllık boşluğu borçlanıp ödeyebilir miyim?

SORU:



Merhaba;

Ben 2000 senesinde bi dükkan açtım ve Bağ-kura kayıt oldum ancak hiç pirim ödemedim. 3 ay sonrada kapattım. Sorgulamada  3 ay 6 günlük 1.860 lira borç çıkıyor.   Sizden ricam ben geçmiş on senemi toptan ödeyebilir miyim? 48 yaşındayım Bağ-kur'lu  olmak için sonra ki on senemi de toptan ödeyebilir miyim?  tşk ederim 

Deniz A.


CEVAP:

Bağ-kura kaydı olmayan babamın 1990 ile 1998 arasındaki vergi kayıtlarını Bağ-kura saydırıp emekli yapabilir miyiz?

SORU:



Size bir soru sormak için rahatsız ettim eğer cevaplandırabilirseniz çok sevinirim teşekkürler.

Babam 1990 senesinde kendine ait şahıs firması kurarak vergi dairesine kayıtlı fakat bağkur ‘unu ödemesi olmamış babam şu anda 1963 doğumlu 1997  1998 senesi itibariyle SSK olarak prim ödemesi yapılıyor biz bu 90 – 98 senesi arasındaki bağkuru ödeyerek babamı emekli yapabilme şansımız var mıdır?

Açmış olduğu firmanın vergi dairesine kayıtlı olduğu evrak var yalnızca elimizde ve firma kapanışı yaklaşık olarak 1998 senesinde.

Teşekkür ederim.


Emre G.   


CEVAP:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com