Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Mart 2014 Pazartesi

Sağlık sistemi açısından Amerika ile Türkiye arasındaki farklar - AMERİKA'DAKİ TÜRKLERİN GAZETESİ YAZDI!

Amerika – SGK’ya Karşı!
ABD’nin sağlık sistemi yeniden şekillenirken bu durum hiç bir sosyal güvencesi olmayanlara yarayacak. Peki Türkiye’de durum ne? İki ülke arasındaki farkları bu yazıda bulabilirsiniz.
(NEW YORK / İSTANBUL – POSTA212)Amerika ile Türkiye’deki sağlık harcamalarını, sağlık sistemini POSTA 212 olarak sizin için inceledik ve karşılaştırdık. Türkiye’de ağır aksak yürüse bile sosyal devlet geleneği parasız veya az bir katılım payıyla tedavi görmenizi sağlar. Ancak kalite tartışılır. ABD’de ise kalite çok yüksektir ama parasını ödeyebilen bundan yararlanır
ABD’de yeni hazırlanan sağlık reformuna Cumhuriyetçiler, ‘Health Care’ yerine ‘Obamacare’ diyor. Şüphesiz yeni reformun en kazançlı kesimini hiçbir sağlık sigortası bulunmayanlar oluşturacak. ABD’de 40 milyonu aşkın sigortasız kişiden 32 milyonu daha reform paketi ile sigortalılar arasına katılıyor. Bunların çoğu, ya sigorta şirketlerinin sigorta yapmadığı ‘hasta’ kişiler ya da primlerini ödeyemeyecek kadar düşük gelir grubundaki kişilerden oluşuyor.
İşte Türkiye ile ABD’de sağlık hizmetleri
TÜRKİYE-DEVLET KARŞILAR
Türkiye’de sağlık harcamalarının yüzde 80-85’i devlet tarafından karşılanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’na bir yerden dahil edildiyseniz siz ve tüm aileniz 2-5 dolar gibi az bir katılım payıyla özel hastanelerde bile tedavi görebilirsiniz.
AMERİKA-CEBİNDEN ÖDERSİN
Amerika’ya gelince devlet desteğinde olan iki sağlık sigortası vardır, Medicare (65 yaş üstü ve engelliler için) ve Medicaid (belli bir gelirin altındakiler için). Çok yaşlı veya çok fakir olmayan herkes sağlık giderlerini kendisi ödemek zorundadır.
TÜRKİYE-PARA VERMEYİ SEVMEZ
Türkiye’de hane halkları tarafından yapılan cepten sağlık harcamasının toplam sağlık harcaması içindeki payı, 2012 yılı göstergelerine göre, yüzde 15,4 olarak gerçekleşmiş. Yapılan araştırmalara göre devlet sağlık harcamalarının  yüzde 76.8’ini karşılıyor. Bu oran bazı yıllar yüzde 85’e kadar yükseliyor.
AMERİKA-PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR
ABD’de en iyi tedaviyi verecek olan kişisel sağlık sigortası, ancak bunu kişisel geliriyle karşılayabilen veya karşılamaya razı olan bir şirkette iş bulacak kadar şanslı olan insanlara hitap eder. İşten çıkarılmak çoğu zaman bütün ailenin bir gecede sağlık güvencesini yitirmesi anlamına gelir.
TÜRKİYE-SAĞLIK HARCAMASI
Türkiye, 2012 yılında sağlık harcamaları için devlet bütçesinden 76 milyar 278 milyon TL harcamış. Yine Türkiye’de kişi başı sağlık harcaması 2012 yılında, 1 019 TL (566 $) olarak gerçekleşmiş. Bu paranın da çoğunu devlet ödemiş. Genel de devlet 2012 yılında toplam sağlık harcamasının yüzde 76,8’ini karşılamış.Bir yıl içinde 90 gün sigortalı çalıştıysanız her türlü sağlık gideriniz devlet ve üniversite hastanelerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenir. Özel hastanelerde de az bir katılım payıyla tedavi olabilirsiniz.
AMERİKA-GÜNDE BİN DOLAR
Amerika’da hastalanan bir kişi eğer özel sağlık sigortası yok ise (Yapılan istatistikler ABD’de  40 milyon kişinin hiç bir sigortası olmadığını ortaya çıkarmış) hastaneye kabul edilmek için 5.000 ila 15.000 Dolar depozito yatırması gerekir. Günlük yatak ücreti bile aşırıdır: Özel oda tek başına günlük 1.000 Dolar kadar tutabilir ve bunun üstüne tedavi masrafları eklenir. Bazen hastaneler borçları toplama işini bu konuda uzman olan kişilere devreder. Bir doktorla yarım saat süren bir muayene, hiç test yaptırmasanız bile 300 dolardır.
TÜRKİYE-KASAPLIK KOYUN MUAMELESİ
Türkiye’de özellikle devlet hastanelerinde bir doktor günde 100 ila 200 hastaya baktığı için sizinle fazla ilgilenemez. Günümüzde özel hastane masraflarının yüzde 80’ni devlet tarafından karşılandığı için oralarda da yoğunluk vardır ve özel hastanelerde de fazla ilgi görmeniz mümkün değildir. Yapılan röntgen çekimi veya tahlillerin sonuçlarını almak 15-20 gün sürebilir. Bu arada ölmezseniz tedaviniz başlar.Üniversite ve devlet hastanelerinde 1 yıl sonraya röntgen veya benzeri tahliller için gün verildiği olur. Tabi paranız varsa 1-2 saatte herşeyi halledebilirsiniz.
AMERİKA-PARASI OLAN YAŞAR
Maliyetini karşılayabilenler için ABD’de tıbbi bakımın kalitesi oldukça yüksektir. Ülkede dünyanın en iyi hastaneleri ve tıbbi araştırma kurumları vardır. Genelde doktorların kendi muayenehanelerinde kendi test laboratuarları bile vardır, o yüzden test sonuçları kısa zamanda alınır.
TÜRKİYE-EVE DOKTOR ÖLDÜĞÜNÜZDE GELİR
Türkiye’de eve doktor gelmesi 2000’li yılların başından bu yana ortadan kalkmıştır. Zaten doktor istese de ya devlet ya da özel hastanede çalıştığı için eve gelemez. Ancak öldüğünüzde en yakın sağlık ocağından bir doktorun eve gelip ölüm raporu vermesi gerekir. Yani ölmeden evde doktor görmek çok zengin değilseniz mümkün değildir. Aile Hekimliği diye bir şey vardır ama bir aile hekimi 500 ila 7 bin kişiye baktığı için bu da pratikte yürümemektedir.
ABD-100 DOLARA EVE DOKTOR
ABD’de de Türkiye’de olduğu gibi her alanda uzmanlaşmış hekimler vardır. Özellikle şehirlerde jinekolog veya dermatolog gibi farklı uzmanlara görünmek yaygındır. Bir anne genelde kadın kliniğine gider, çocuklar çocuk kliniğine, vs. Çoğu doktor evde hastaya gitmez ama büyük şehirlerde özel birimler 100 ila 200 dolar karşılığında evinize bir doktor gönderir.
TÜRKİYE-ÖNLEYİCİ TIP YOKTUR
Türkiye’de önleyici tıp her yıl yaptırılan ‘Grip Aşısı’ dışında yoktur. Ancak hastalandığınızda, salgın çıktığında gerekli müdahale yapılır. Zaten büyük kentlerde yaşayan küçük bir azınlık dışında hasta olmadan doktora gitmek gibi bir alışkanlık da yoktur.
ABD-SİSTEMİN ÖZELLİĞİ
Maliyetini karşılayabilenler için ABD’de tıbbi bakımın kalitesi oldukça yüksektir. Ülke dünyanın en iyi hastaneleri ve tıbbi araştırma kurumlarına sahiptir. Genelde doktorların kendi muayenehanelerinde kendi test laboratuarları bile vardır, o yüzden test sonuçları kısa zamanda alınır. En basit şikayet karşısında bile örnekler alıp bir dizi test yapar ve sorunun tam olarak ne olduğunu öğrenmeden sizi bırakmazlar. Kan ve kolesterol testlerinizi düzenli olarak yaptırmanız için sizi uyarırlar. Önleyici tıp, Amerikan sağlık sisteminin önemli bir özelliğidir.
TÜRKİYE-DOKTORUN İNSAFINA KALIR
Türkiye’de günde 100 ila 200 hastaya bakmak zorunda kalan bir devlet hastanesi doktoru sizi üstün köru muayene eder ve reçete yazıp başından savar. Eğer gerçekten hasta olduğunuza ve tedaviye gereksinme duyduğunuza inanır ve de insafa gelirse size biraz daha zaman ayırır. Yine de bazı hastanelerde efsaneleşmiş doktorlar vardır. Ama onların kapılarının önüne de yüzlerce kişi yığılmıştır. Randevu sistemi gelişmiştir ve az bir ücret ödeyen telefonla randevu alıp sıra beklemeden tedavi görebilir.
AB-HASTA MÜŞTERİDİR
ABD’de hasta müşteridir ve tedaviden memnun kalmazsanız istediğiniz her yere gidebilirsiniz. Radyoda, televizyonda, dergilerde, süper marketlerde hep hastane reklamları yapılır. New York’taki bir hastane “size hayallerinizin doğumunu yaşatacağız” diye reklam yapmaktadır. Müşteri olarak seçme şansı sizindir ve bütün serbest piyasa sistemlerinde olduğu gibi bu durum aklınızı karıştırabilir. Amerika’daki en iyi hastaneler üniversitelere bağlı olarak aynı zamanda bir eğitim kurumu olarak çalışır. US News and World Report dergisi her yıl hastanelerin uzmanlıklara göre sıralandığı bir anket yapar. Internet adresinden bu anketleri okuyabilirsiniz (www.usnews.com).
TÜRKİYE-ACİL SERVİS
Türkiye’de hükümetin aldığı sert önleyici tedbirlere karşın, ağır yaralı veya özel uzmanlık isteyen bir hastalık nedeniyle acil servise getirildiyseniz sizi ‘Boş yatak yok’, ‘Uzmanlık alanımız değil’ gibi buna benzer bahanelerle hastaneye almazlar. Hastane hastane dolaşırken de çoğu kez hasta hayatını kaybeder.
AMERİKA-ACİL DURUMLAR
Acil numarası 911’dir. Bu numara hem polisi devreye geçirir hem de ambulansları. Çoğu şehirde 100 veya 200 Dolar’a tutabileceğiniz özel ambulanslar vardır ve bunlar hastanenin göndereceği ambulanstan daha çabuk gelir. Bu ücreti de sigortanız karşılayabilir. Hastanelerde acil servisler vardır. Ambulanslar yasa gereği sizi hastaneye götürmek zorundadır.
TÜRKİYE’DE UCUZ TEDAVİ
Türkiye’de SGK kaydınız varsa zaten tedavi ucuzdur. Şayet yoksa ve fakir iseniz ‘yeşil kart’ alarak sadece devlet hastanelerinden ücretsiz yararlanabilirsiniz. Bunu haricinde her özel hastane ve doktorun ücreti bellidir. Hiç bir sigortanız yoksa Türkiye’de profesörler ortalama 150 Dolar muayene ücreti alır. Uzman doktor da 70 ila 80 Dolar ücret ister.
ABD -UCUZ TEDAVİ YOLLARI 
ABD’de ucuz tedavi yok gibi bir şeydir ama Sağlık Koruma Organizasyonları (HMO’lar) diğer tüm sağlık kuruluşlarından daha ucuza bakım yapar. Bunlar devletten işverenlere, hastanelere ve sigorta şirketlerine çok farklı kurum tarafından desteklenen toplu sağlık planlarıdır. Kendi klinikleri kendi doktorları ve hemşireleri vardır. Son 15 yılda sayıları oldukça artmıştır ve şimdi yılda 30 milyon hastaya bakım sağlamaktadır. Bütün tıbbi harcamalar aylık taksitler halinde ödenir ve bunlar genelde sigorta ücretlerinin çok altındadır.. Sigortalardan daha ucuz olmakla beraber HMO’lar daha sınırlı tıbbi bakım sunar. Örneğin onaylanmış doktorların bir listesinin içinden siz bir tanesini seçmek zorunda kalırsınız.
TÜRKİYE’DE ÖZEL SİGORTA MALİYETİ
Genelde Türk halkı özel sağlık sigortası yaptırmaz. Büyük kentlerde son 10 yılda özel sağlık sigortası yaptıranların sayısı artmıştır. Türkiye’de büyük şirketler çalışanlarına indirimli özel sağlık sigortası yaptırmaktadır. Yine de karmaşık bir olaydır. Kimi sigortalar kanser gbi doğal bir hastalığı bile poliçe dışında tutarken, kimi sigorta şirketleri ek bir ücretle bazı riskli hastalıkları da poliçeye ekleyebilir. Bu nedenle poliçe ücretleri yıllık 300 ila 2 bin TL arasında değişebilir
AMERİKA-MALİYETLER
Sağlık sigortası oldukça karmaşık bir olay olduğu için “tipik” poliçeyi tanımlamak zordur. Nerede yaşayacağınız, yaşınız, daha önceki rahatsızlıklarınız, kaç çocuğunuz olduğu veya sigara içip içmediğiniz gibi pek çok faktöre bağlı olarak maliyet değişir.
Bir ABD sigorta şirketinden alabileceğiniz tipik sigorta poliçesine göre 25 ila 34 yaşları arasında, 18 yaşın altında iki çocuğu olan bir çift aylık 180 dolar ve her çocuk için fazladan 34 dolar öder. Poliçenin 100 Dolarlık bir alt sınırı vardır ve 100 ila 50.000 Dolar arasındaki harcamaların yüzde 80’i karşılanır. 50.000 ila 100.000 Dolar arasındaki harcamaların tamamı karşılanır ve bazı durumlarda bu bir milyon dolara kadar uzanır. Doğum, diş bakımı veya göz sağlığı gibi seçmeli ilaveler de yapılabilir.
Kaynak: posta212.com

Torba Kanunla taşeron işçilere kadro verilecek mi?


Torba Kanunda taşeron çalışanlarına kadro yok

SORU: Bizler devlette çalışan taşeron işçileriyiz. Bize Kadro gelecek mi?

Bir grup hastane çalışanı

CEVAP: Çalışma Bakanlığı verilerine göre, halen özel sektörde 572 bin, kamuda 661 bin taşeron çalışanı var. Şu an hazırlanan torba kanun tasarılarında kesinlikle taşeron çalışanlara kadro verilmesi söz konusu değil. Böyle bir çalışma yok. Taşeron işçilerine yönelik tek çalışma var, o da İş Kanunu’nda değişiklikleri içeren önümüzdeki aylarda Meclis’e gönderilecek Torba Kanun çalışması. Bu çalışmada genel olarak taşeron çalışanların en büyük problemleri olan;kıdem tazminatına hak kazanmaları, yıllık ücretli izinlerini kullanmaları, sendikal haklardan faydalanabilmeleri, ücretlerinin tam ve zamanında ödenmesi gibi sorunlara yönelik düzenlemeler var.

Kamu işyerlerinde kadrolu personel çalıştırmak yerine kanuna aykırı hizmet alımı adı altında geçersiz uygulamalara gidilmemeli. Kamu İhale Kanunu uygulamalarında İş Kanunu mutlaka dikkate alınmalı. Hizmet alımıyla daha düşük maliyetli işgücü istihdam edeyim derken, yapılan hataların kamuya maliyeti daha yüksek oluyor. Şu anda 6600 karayolları taşeron işçisi devlete dava açtı ve kazandı. Sonuç olarak bu işin kamuya faturası 1 milyar 236 milyon TL.

Cem KILIÇ - MİLLİYET


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın



WEB SİTEMİZE SON EKLENEN HABERLER
  1. Sigortasız çalışanlar hakkını arayabilir mi? - GEÇMİŞTE SSK PRİMİ YATIRILMAYANLARIN DİKKATİNE!
  2. Bulgaristan borçlanmasının şartları - BULGARİSTAN ÇALIŞMALARINI BORÇLANARAK EMEKLİLİK!
  3. İş ve Meslek Danışmanları Ne İstiyor? - Ataması Yapılmayan İş ve Meslek Danışmanları Platformu - Resul KURT yazdı!
  4. Torba kanunla vergi yasalarında hangi değişiklikler yapılmıştır? - GELİR VERGİSİ DEĞİŞİKLİKLERİ - VERGİ USUL KANUNU DEĞİŞİKLİKLERİ - KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU DEĞİŞİKLİKLERİ - KURUMLAR VERGİSİ KANUNU DEĞİŞİKLİKLERİ - Ekrem ÖNCÜ yazdı!
  5. Yeni KEY ödemesi alacak olanların listesi - ADINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN!
  6. Milyonlarca çalışanın beklediği haber - ÇALIŞMA BAKANI AÇIKLAMA YAPTI!
  7. Kadınlara çift maaş müjdesi - KİMLER, NASIL YARARLANABİLİYOR?
  8. Torba yasa ile gelecek olan 24 aydan çok Bağ-Kur borçlarının silinmesi uygulamasını bekleyin - BAĞ-KUR BORCU OLANLARIN DİKKATİNE!
  9. Geriye dönük GSS prim borcu olanlar ne yapmalı? - GSS AFFI!
  10. Dava açarak veya Torba yasayı bekleyerek emekli olursunuz - SSK EMEKLİLİĞİNİ ENGELLEYEN BAĞ-KUR BORÇLARINI SİLDİRMEK İSTEYENLER OKUSUN!
  11. T.C. vatandaşı olmadan geçen yurtdışı süreleri - YURTDIŞI BORÇLANMASI YAPMAK MÜMKÜN MÜ?
  12. Emsallerini geçemezsin - EMSAL UYGULAMASINA TAKILANLAR!
  13. 18 yaşımdan önceki bir yılım emeklilik tarihini değiştirir mi? - 18 YAŞ ÖNCESİ İŞE GİRİŞLE EMEKLİLİK!
  14. Emeklilikte yaşa takılanları ilgilendiren son haber - DÜZENLEME 5 MİLYON KİŞİYİ KAPSIYOR!
  15. Geçmiş vergi kayıtlarıyla Bağ-kur hizmeti kazanmak isteyenlerin dikkatine!
  16. Ali Tezel herkesin beklediği Torba yasadaki olası düzenlemeleri yazdı!
  17. Çalıştıkça ilerde alınacak emekli aylığı ne olur?
  18. İkinci emeklilik olayı ileride tekrar gündeme gelebilir mi?
  19. Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı gönderiniz
  20. Evde çalışanlar nasıl sigortalı gösterilir?
  21. Maaşı düşürülen çalışanların bilgisine!
  22. İşten kendi isteğimle ayrılsam tazminatımı alabilir miyim?
  23. 100.000 kişiye emeklilik müjdesi - EMEKLİLİK İÇİN ARANAN PRİM GÜN SAYISI EKSİK OLANLARIN DİKKATİNE!
  24. Torba Yasada Bağ-kur Affı Teklifi - BAĞ-KUR KAYDI OLMAYAN ESKİ VERGİ MÜKELLEFLERİNE GERİYE DÖNÜK BORÇLANMA HAKKI!
  25. Emeklilik yaşını beklemek üzere işten ayrılanlar dikkat!
  26. Geriye dönük SSK prim borçlanması hakkı geliyor - İŞTE TORBA YASANIN EN BÜYÜK MÜJDESİ - Ali TEZEL yazdı!
  27. Sürekli rapor alan işçi nasıl işten çıkarılabilir? - ÖRNEK YARGITAY KARARI!
  28. Sahte iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarına dikkat - ESNAFLAR OKUSUN!
  29. Emekli maaşı rekabeti - BANKALAR EMEKLİNİN PEŞİNDE!
  30. Emeklilik tarihinizi öğrenmek ister misiniz?
  31. Emekli memurların 2014 maaş farkları hesaplara yattı mı?
  32. Şifresiz SSK ve Bağ-kur hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır?
  33. İşsizlik maaşı kaç liraya yükselecek?
  34. Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında bilgi almak istiyorum - YAŞA TAKILANLAR OKUSUN!
  35. Çalışmıyorum emekli olabilmem için ne yapmalıyım?
  36. SGK'yı mahkemeye vermeyi düşünüyorum, kazanma şansım nedir?
  37. Emeklilik şartlarım nasıldır?
  38. Doğum borçlanmasının bana avantajı nedir?
  39. Emeklilik tarihi hakkında bilgi almak istemekteyiz
  40. Yaş haddinden emekli olması için daha kaç gün prim ödemesi gerekmektedir?
  41. Askerlik borçlanması işbaşı tarihimi geri çeker mi?
  42. 4500 gün prim ödemem var, ne zaman emekli olurum?
  43. Mahkeme kararıyla yaşımı büyütsem emeklilik yaşımı etkiler mi?
  44. Geriye doğru askerliğimin ne kadarını borçlanmam lazım?
  45. Emekli olmak için ne yapması gerekir?
  46. Yüzde 40 oranında engelliyim, ne zaman emekli olurum?
  47. Kaç TL emekli maaşı bağlanır?
  48. Erken emekli olabilmek için arada prim ödenmeyen günleri nasıl doldurabiliriz?
  49. Tarım Bağ-Kuruna geçtim ne zaman emekli olabilirim?
  50. Eski emekliye 921 lira, yeni emekliye 640 lira maaş - YENİ EMEKLİLERE NEDEN DÜŞÜK MAAŞ BAĞLANIYOR?
  51. 2 çocuktan yararlanarak 3600 günden emekli olabilme hakkı var mı?
  52. 7052 gün prim ödemem var, halen çalışmaktayım, ne zaman emekli olabilirim?
  53. Primini 3600 güne tamamlayacağı tarihe göre emeklilik hesabı
  54. Yaş haddinden daha erken emeklilik
  55. Bağ-Kur kapanışını yaparak SSK'ya geçtim, ne zaman emekli olabilirim?
  56. 1260 günle nasıl emekli olurum?
  57. SSK'dan ne zaman emekli olabilirim?
  58. İş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştırmak zorunda mıyız?
  59. 5225 günden emekli olabilir
  60. Kıdem tazminatı alarak işten ayrılmak için aranan şartlar
  61. Toplu ödeme yaparsak annem emekli maaşı alabilir mi?
  62. Şahıs şirketi kuracağım - Bağ-Kura mı kayıt olmalıyım? - Ya da SSK ya mı? - Nasıl bir yol izlemeliyim?
  63. Milyonlarca emeklinin umutla beklediği intibak yasası çıkacak mı?
  64. 900 günden dava açmak suretiyle aylık bağlatma hk.
  65. 3600 gün üzerinden mi yoksa 5525 gün üzerinden mi emekli olacağım?
  66. SSK emeklisiyim, Emekli Sandığından emekli babamın dosyasından yetim maaşı bağlatabilir miyim?
  67. Üçüncü çocuk için borçlanma hakkı veren kanun çıktı mı?
  68. Genel sağlık sigortası GSS için yatırılan primler emeklilik için de sayılıyor mu?
  69. Ne zaman emekli olacağım, 25 senemi doldurduğum zaman mı yoksa 56 yaşında mı?
  70. Emekli kapıcı çalışma hk.
  71. Ne zaman emekli olurum?
  72. Doğum borçlanması yapabilir miyim? - Ne zaman, kaç yaşında ve kaç prim günüyle emekli olabilirim?
  73. Hangi emeklilik şartlarına tabiyim? - Askerlik borçlanması yapmama gerek var mı?
  74. Doğum borçlanması yapmam halinde ne zaman emekli olabilirim?
  75. SGDP kesintisinin kaldırılması hakkında yasa çıktı mı?
  76. Herkesin gözü Torba yasada - BAĞ-KUR PRİM AFFI - EMEKLİYE İNTİBAK VE PROMOSYON - 4C'LİYE KADRO - İŞ DANIŞMANLARI ATAMA BEKLİYOR - AKADEMİK PERSONELE ZAM - KAMUDA DİSİPLİN AFFI VE EK DERECE - ÜNİVERSİTELİ İŞÇİYE MEMURLUK HAKKI - GSS BORÇLARINA AF - Ayrıntıları okumak için tıkayın!
  77. SGK nasıl dolandırılıyor? - 24 KAT MAAŞ ALMAK İÇİN UYGULANAN YÖNTEM!
  78. İş ve meslek danışmanları atama bekliyor - İMD ATAMALARI!
  79. 3600'den ne zaman emekli olabilirim?
  80. Dava yoluyla dul-yetim aylığı bağlatma hk.
  81. 1994 yılından beri SSK'lıyım, ne zaman emekli olabilirim?
  82. 1976 SSK girişiyle emeklilik
  83. A.Ş. yönetim kurulu üyeliği sona erenlerin SGDP destek priminden kurtulması hk.
  84. Ölen kardeşimin dosyasından kendime aylık bağlatabilir miyim?
  85. Asgari ücretle çalışan emekli kapıcının eline net kaç TL geçer?
  86. Etrafımızdan duyduklarımıza göre, annem de emekli olduğu için babamın maaşını almaması gerekiyormuş - Sonradan başımız ağrısın istemiyoruz bu konuda bilgi verir misiniz?
  87. 17 ay askerlik borçlanması yaptıktan sonra emekli olabilir
  88. Yaşımın dolmasını beklerken işsizlik ödeneğinden ve sağlıktan faydalanabilir miyim?
  89. 10 ay askerlik borçlanmasıyla 1 yıl erken emeklilik
  90. Staj sigortası hangi durumda başlangıç sayılır?
  91. Ne zaman emekli olabilirim, 24 ay askerliğimi borçlanmam işe yarar mı?
  92. Askerlik hizmetimi prim günüme ekleterek ne zaman emekli olabilirim?
  93. 3600 prim gününü tamamladığınız tarihte emeklilik
  94. Emekli olmak için nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
  95. 18 ay askerliğimi de ödersem ne zaman emekli olurum?
  96. Avrupa'daki işe başlama tarihimi mahkeme kararıyla Türkiye'de kabul ettirebilir miyim?
  97. Milyonlarca emekliye 900 lira müjdesi - EMEKLİYE PROMOSYON PAZARLIKLARINDA SON DURUM!
  98. Kadın sigortalıların emeklilik koşulları - SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA TABLOSU!
  99. En erken nereden ve nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?
  100. 2000 yılında işe giren erkek sigortalılar nasıl 3 yıl erken emekli olabilir? - Yeni !!
  101. 3600 Günden Yaştan Emeklilik Başvuruları
  102. 8 çocuğu olan bir kadın borçlanarak emekli olabiliyormuş böyle bir şey var mı? - Yeni !!
  103. 900 Günden Dul ve Yetim Aylığı Başvuruları
  104. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik İçin Askerlik yapılan Sürenin Kaç ayını veya gününü borçlanmak yeterlidir?
  105. Bağ-kur borcu nedeniyle SGK'dan uyarı mektubu alan vergi mükellefleri ve şirket ortaklarının dikkatine!
  106. Bağ-kur prim borçlanması yapabilir miyiz? Yeni !!
  107. Bağ-kur'da Askerlik Borçlanmasıyla Nasıl Emeklilik Yaşı Aşağıya çekilir?
  108. Bağ-kur'dan SSK'ya geçişte askerlik borçlanması son 1260 günün hesabında dikkate alınır mı?
  109. Birden Fazla SSK Sicil Numarasının Teke İndirilmesi
  110. Daha erken emekli olup maaş alma ihtimalim var mı? - Yeni !!
  111. Doğum borçlanması yaparak kimler hemen emekli olabilir?
  112. Emeklilik başvurumuza kaç gün içerisinde cevap alabiliriz?
  113. Emeklilik hesabım yapılırken hangi işe başlama tarihim sayılacak?
  114. Emeklilik için geriye dönük olarak toplu ödeme yapmak mümkün mü? -Yeni !!
  115. En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti
  116. Kapanmış vergi kayıtlarına rağmen devam etmiş Bağ-kur borçlarını ödeyerek emekli olabilir miyiz?
  117. Karşılaştırmalı SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama
  118. Kendi isteğimle ne zaman işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilirim?
  119. Limited şirket ortaklarının Bağ-kur sorunları ve emeklilik durumları hk.
  120. Çocuk nedeniyle 2 yıl erken emekli olabilir miyim?
  121. Üzerinden 5 yıl geçmiş Bağ-kur prim borçları silinir mi?
  122. Emeklilikte prim günü şartına takılan yaklaşık 100.000 kişi Torba yasayla emekli olabilecek mi? - EKSİK SGK PRİMİ OLANLARIN DİKKATİNE!
  123. Emekli olmak için Bağ-Kur'mu yoksa SSK'mı daha avantajlıdır?
  124. Dört değişik şekilde emeklilik
  125. KKTC vatandaşlarının Türkiye'den emeklilik durumu nedir?
  126. Bulgaristan'daki çalışma sürelerini borçlanarak emeklilik
  127. Borçlanmayı asgariden yaparsam emekli maaşıma etkisi ne olur?
  128. Babam ne zaman emekli olabilir? - Emekli olduğu taktirde babamın maaşından fazla prim günleri için kesinti yapılacak mıdır?
  129. Ne zaman emekli olabilirim? - SSK'ya geçersem daha erken emekli olabilir miyim?
  130. İsteğe bağlı sigorta primini ne kadar ödemem lazım?
  131. SSK sigortalısının hak sahiplerine aylık bağlanabilmesi için aranan şartlar
  132. Anneme hem babamdan hem de dedemden aylık bağlanır mı?
  133. Bu şartlarlar itibariyle hangi tarihte emekli olurum ve ne kadar daha prim ödemem lazım?
  134. 3600 gün ve 15 yıllık sigortalılık süresini doldurmak suretiyle SGK'dan yazı alıp kıdem tazminatını alma durumu değişti mi?
  135. 3600 günle ne zaman emekli olabilirim?
  136. Erken emeklilik için askerliğimin ne kadarını ödemem gerekir?
  137. Kendime babamdan maaş bağlatabilir miyim?
  138. Yeni çıkarılan Torba yasada benim durumumla ilgili bir konu var mı?
  139. Ev kadını olarak 3201 sayılı yasadan yararlanarak emeklilik
  140. Yüzde 500 artış sağlayan mevcut düzenleme yürürlükten kaldırılıyor - ESNAFA BÜYÜK KOLAYLIK!
  141. Bağ-Kur ve GSS borçluları prim affı, emekliler intibak, 4C'liler kadro, akademik personel zam, taşeron işçiler haklarının iyileştirilmesini istiyor - TORBA YASADA SON DURUM!
  142. Eksik prim günü için yurtdışı borçlanması yaparak emeklilik
  143. İşveren işten çıkarırsa tazminat alabilir miyim?
  144. Ağabeyimin 3600 gün ve yaştan emekli olma durumu var mıdır, yoksa 5000 günü tamamlaması mı gerekir?
  145. Engelli annesi olarak hangi şartlarda, ne zaman emekli olabilirim?
  146. Askerlik borçlanmasını yatırırsam ne zaman emekli olurum?
  147. Emekli Sandığı emeklisiyim çalışmaya başlarsam emekli aylığımda kesinti olur mu?
  148. Emeklilik için aranan 25 yıllık sigortalılık süresi, işe giriş bildirgesinin verildiği tarihten mi yoksa prim yatırıldığı tarihten mi başlar?
  149. Ne zaman emekli olabilirim?
  150. 7000 gün 58 yaş veya 4500 gün 25 yıl şartlarıyla emeklilik
  151. Harp okulunda geçen sürelerin hizmet süresi olarak kabul edilmesi için aranan şartlar hk.
  152. İş yeri kirasında 26 bin lira beyan sınır kişi başına mı?
  153. Kira vergisinde kız-erkek ayrımı var mı?
  154. Kaynana vergisi ne zaman kalkacak?
  155. Annem bana ayda 5 bin lira kira getiren bir dükkân alacak ama?
  156. Evi bir kişi değil üç kişi adına almak vergi yönünden daha avantajlıymış bu nasıl oluyor?
  157. 2004 yılında emekli oldum 3.200 TL konut kira geliri istisnasından yararlanabilecek miyim?
  158. Malül çocuğu olan annelere erken emeklilik
  159. Geçen ayın çalışma hayatı ve emeklilik haberleri
  160. Profesöre 1100 lira belediye başkanına 800 lira emekli aylığı
  161. Bağ-kur prim affı ve GSS affı bekleyenler okusun - AF YASA TASARISI BAKANLAR KURULUNDA İMZAYA AÇILDI!
  162. Sigortasız çalışanlar hakkını arayabilir mi? - GEÇMİŞTE SSK PRİMİ YATIRILMAYANLARIN DİKKATİNE!
  163. Bulgaristan borçlanmasının şartları - BULGARİSTAN ÇALIŞMALARINI BORÇLANARAK EMEKLİLİK!

Şeker hastasıyım engelli olarak emekli olmam mümkün mü?


Engelliler ve malullerin emekliliği için yaş haddi kıstasına bakılmaz

SORU: 16 Haziran 1991 doğumluyum. 11 Ekim 2010 tarihinde işe başladım. Şeker hastasıyım. Raporumda yüzde 40 engellilik yazıyor. Yeni bir kanun çıkmış, artık bizde emekli olabiliyormuşuz. Doğruysa kaç yaşında emekli olurum? Engelli olarak da emekli olmam mümkün mü?

Seyfettin Karaca

CEVAP: Geçen yıl yürürlüğe giren yeni yönetmelikle malulen emeklilikte bir kısım koşullar değişti. Birtakım hastalıklar da maluliyet kapsamına alındı. Aynen şeker hastalığında olduğu gibi. Ancak yeni yönetmelik öncesi malulen emekli olmak için gerekli olan 10 yıl sigorta, 1800 gün prim ve en az yüzde 60 oranında işgücü kaybı şartları bugün için de gerekli.

Bu nedenle sizin durumunuzda şeker hastalığı en az yüzde 60 oranında işgücü kaybınıza yol açmış ve alacağınız raporu inceleyen SGK Sağlık Kurulu bu raporu kabul ederek maluliyetinize karar verirse, priminizi 1800 güne tamamlamanız kaydıyla, 10 yıllık sigorta sürenizi dolduracağınız 11 Ekim 2020 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Engelli hakkıyla emekli olabilmeniz için de şu koşullar geçerli; yüzde 40-49 arasında işgücü kaybınız olduğunu söylüyorsunuz, bu durumda engelli şartlarıyla emekli olmak için 18 yıl sigorta ve 4200 gün prim koşullarına tabisiniz. Yani 11 Ekim 2028 tarihinde prim gününüzü 4200’e çıkarmanız kaydıyla engelli hakkıyla emekli olabilirsiniz.

Genel olarak ifade edelim;  engelli hakkıyla ve malulen emeklilikte belirli bir yaşı tamamlama koşulu bulunmuyor.

Cem KILIÇ - MİLLİYET


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Emekli aylığımdan anonim şirket yönetim kurulu üyesi olmam sebebiyle yapılan kesinti, üyelikten ayrılmamla sona erecek mi?


Şirket yönetim kurulu üyeliği biten emekliler destek primi ödemez

SORU: Anonim şirket yönetim kurulu üyesiyim. Aslında memur emeklisiyim. Yönetim kurulunda görevim gelecek ay bitiyor. Emekli aylığımdan yönetim kurulu üyesi olmam sebebiyle yapılan kesinti, üyelikten ayrılmamla sona erecek mi? Nereye bildirmem gerekli?   

Memduh Yaşartürk

CEVAP: Sizin durumunuzda olan emeklilerin yönetim kurulu üyesi olmaları sebebiyle, emekli aylıklarından yüzde 15 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi yapılır. Ancak yönetim kurulu üyeliğinizin sona ermesiyle destek primi ödeme yükümlülüğünüzde ortadan kalkar. Ne var ki bu destek priminden kurtulabilmek için gerek sizin gerekse firma yetkililerinin, bu yönetim kurulu üyeliğinin sona erdiğini bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik İl veya Merkez Müdürlüklerine 10 gün içerisinde bildirmeniz gerekir.


Cem KILIÇ - MİLLİYET

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Sigortası olmayan 1.7 milyon kişi nasıl tespit edildi ve sigortalı yapıldı? - SGK'NIN RADARINA TAKILANLAR!



5 yılda 1.7 milyon kişi

SGK’NIN RADARINA ‘TAKILANLAR’ SİGORTALI OLUYOR

 

Geçen hafta sonuna doğru Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü kayıtdışılıkla ilgili son verileri paylaştı.

SGK’nın hazırladığı verilere göre, kayıtdışı istihdam oranında son 5 yılda önemli oranda düşüş sağlandı. 2008 ile 2013 yılları arasını kapsayan dönemde sigortası olmayan toplam 1.7 milyon kişi tespit edildi ve sigortalı yapıldı. Böylece, çalışıp da sosyal güvenliği olmayan çok sayıda vatandaşa Anayasal hakları olan sosyal güvenlik hakları verilirken, diğer yandan da SGK’nın gelir gider dengesine önemli katkı sağlandı.

 

6 milyar TL gelir

 Bu 1.7 milyon kişinin prim toplanması yoluyla kamuya gelir katkısı yaklaşık olarak 6 milyar TL’yi buldu. Çalışma Bakanlığı verilerine göre, kayıtdışılıkta bir puanlık azalmanın sağlanması yaklaşık 750 milyon TL kamu geliri yaratıyor. Bu rakamlar, kayıtdışıyla mücadelenin yeni sosyal güvenlik anlayışının önemli bir parçasını oluşturduğunu ortaya koyuyor.

 Kayıtdışı istihdamla mücadele konusunda, SGK, tüm özel ve kamu bankalarıyla ve 27 kamu kurumu ile işbirliği yaptı. Bu işbirliği çerçevesinde sigortalı tespit çalışmalarında işe yarayan 68 farklı işleme ilişkin veriler SGK’nın ilgili birimleriyle paylaşılarak çapraz denetim sistemi oluşturuldu.

 

Bankalar bildiriyor

 Gerek kamu gerekse özel bankalarda işlem yapanlar TC kimlik numaraları üzerinden sorgulanmakta ve ücret ya da serbest meslek geliri elde ettikleri banka işlemleriyle tespit edilirse, bu bilgiler SGK’yla paylaşılarak sigortalı olup olmadıkları öğrenilebilmekte. SGK, bankalardan gelen bilgilere dayanarak sigortasız çalışmaların üzerine gitmekte ve bu durumda olanlar için sigortalı yapma işlemlerini başlatarak, sigortasız işçi çalıştıran işverenlere idari para cezaları kesmekte.

 Son beş yılda sigortasız çalıştığı tespit edilen 1.7 milyon çalışanın 698 bini bankalar yoluyla tespit edildi. Kaçak yani sigortasız çalışmaların tespitinde en fazla bu yöntem işe yaradı. Çünkü SGK denetim elemanları bile bu dönemde sadece 176 bin sigortasız çalışan tespiti yapabildiler.

 

Sigortalı yüzde 33 arttı

SGK’nın kayıt dışılığı önemli ölçüde engellediğini gösteren çok önemli bir istatistik de sigortalı sayısındaki artış. 2004 yılında toplam aktif sigortalı sayısı 12 milyon 289 Bin kişiydi. Bu rakam 2013 yılı ekim ayı itibarıyla 18 milyon 834 bine yükseldi. Sigortalı sayısının artması normal. Çünkü bu süreçte istihdam artışı da yaşanıyor. Ancak aynı dönemdeki istihdam artışının çok üzerinde bir sigortalı artışı söz konusu. 2004 yılından bu yana istihdam yüzde 22 arttı, sigortalı sayısı ise yüzde 33 artmış durumda. Yani hem yaratılan yeni istihdam kayıtlı olarak gerçekleşti, hem de kayıtdışı istihdam büyük ölçüde engellendi. Yani SGK bu dönemde yeni kayıt dışına izin vermediği gibi kayıt dışı istihdamdakileri de kayıt altına aldı.

 

Kayıtdışı yüzde 35’e geriledi

Sosyal Güvenlik Reformuyla 2023 yılı için yüzde 15’e düşürülmesi hedeflenen kayıt dışı istihdam oranı TÜİK tarafında yapılan hanehalkı işgücü anketi sonuçlarına göre 2013 yılı Kasım ayı itibariye yüzde 35.9’a kadar geriledi. Tarihin en düşük seviyelerine inen kayıt dışı istihdam oranı, hizmet sektöründe de bir ilki gerçekleştirerek yüzde 20’lerin altına düştü. 


Cem KILIÇ - MİLLİYET


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Sigorta başlangıcım 1993 olup prim ödeme 1995 yılında başlamış kaç günden emekli olabilirim?

Sigorta başlangıcı emeklilik sigortasına ilk defa prim ödendiği tarihtir

10 Mayıs 1975 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 1993, prim ödeme 1995’de başlamış. 5418 günüm var. Kaç gün olunca emekli olabilirim? Ebru Ayçelik

1993 yılındaki sigorta başlangıcınızın dayanağını belirtmemişsiniz. Ancak sigorta başlangıcı, sigortalı adına ilk defa uzun vadeli sigorta kolları olarak adlandırılan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına prim ödenmeye başlandığı tarihtir. Buna göre de 1995 yılında adınıza ilk defa prim ödenmeye başlandığı tarih, sigortalılık sürenizin başlangıç tarihi kabul edilir.

Sigorta başlangıcınız, 23 Mayıs 1995 tarihinden önce ise 5750 prim günü ve 51 yaş, sonra ise 5825 prim günü ve 52 yaş şartlarıyla emekli olursunuz.


Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com