Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Ağustos 2017 Pazartesi

Emekliliği hak ettim bundan sonra çalışmaya devam edersem her yıl için emekli maaşımdan düşüş olur mu?

Asgari ücretle çalışmadığınızdan emekli aylığınız düşmez
Soru: 21 Nisan 1966 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 1 Nisan 1988 olup 6200 gün prim ödemem var. Belediyede kadrolu olarak çalışıyorum. Emekliliği hak ettim. Bundan sonra çalışmaya devam edersem, her yıl için emekli maaşımdan düşüş olur mu? Böyle bir söylenti vardı, yasaya geçti mi? Çalışmaya devam edersem kazancım mı olur, kaybım mı olur?
Sadık TÜRKOĞLU
Cevap: Sizin gibi ilk defa 2000’den önce sigortalı çalışmaya başlayan ve emekli aylığı karma sisteme göre hesaplanacak olanlardan, asgari ücret üstünden prim ödeyenlerin emekli aylıklarında az da olsa düşme oluyor. Ücretinizin asgari ücretten fazla olması gerekir.(bildiğimiz kadarıyla belirttiniz belediyede ücretler yüksek) Bu nedenle çalıştıkça emekli aylığınız düşmez. Aksine yükselir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Eşim prim gün sayısı dolduğunda kendi isteği ile işten ayrılırsa kıdem tazminatını alabilir mi?

Eşinizi primini, 7000 güne tamamladığında kıdem tazminatı alabilir
Soru: 1981 Doğumlu eşin 1997-1998 yılında staj yaptı. 1 Nisan 2000 yılından bu yana özel şirketlerde sigortalı. 5675 gün prim ödemesi var. 10 yıldır aynı şirkette çalışıyor. 20 yıl çalışma süresi yani prim gün sayısı dolduğunda, kendi isteği ile işten ayrılırsa kıdem tazminatını alabilir mi? Ayrıca ne zaman emekli olabilir?
İbrahim GÜNDOĞDU
Cevap: Eşiniz emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi. 1325 gün daha prim ödeyerek toplam primini 7000 güne tamamlaması şartıyla, 2039’da 58 yaşını dolduracağı tarihte emekli olabilir. Ayrıca bundan sonra prim ödemese de, 25 yıl sigortalılık süresi, 4500 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi olarak, 58 yaşını dolduracağı tarihte emekli olması da mümkün. Emekli olmak için aranan şartlardan yaş dışındaki şartları sağlayanlar işlerinden kıdem tazminatı alarak ayrılabilir. Eşiniz primini 7000 güne tamamlayacağı tarihte kıdem tazminatı alarak işinden ayrılabilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

SSK mı yoksa Bağ-Kur mu avantajlı olur?

Dükkânı eşinizin açması mantıklı
Soru: 15 Eylül 1973 doğumluyum. 1 Ekim 1988’de çıraklık okulundan sigorta girişim yapıldı. 7378 gün prim ödemem mevcut. En son çalıştığım iş yerine kıdem tazminatını alarak ayrıldım. Ne zaman emekli olabilirim? Ayrıca kırtasiye dükkânı açmayı düşünüyorum. O zaman Bağ-Kura kaybolmam gerekiyor. SGK mı? Yoksa Bağ-Kur mu avantajlı olur? Ya da dükkânı eşimin üzerine mi yapmam iyi olur?
İskender KAHYALAR
Cevap: SSK'dan emekli olmanız daha avantajlı. Dükkânı açıp Bağ-Kurlu olur ve Bağ-Kura 1259 günden fazla prim ödediğinizde SSK'dan emekli olamaz, Bağ-Kur şartlarıyla emekli olmak zorunda kalırsınız. Dükkânı eşinizin açması mantıklı. Çünkü aranan şartları sağladığında eşiniz de emekli olur.
SSK’da emekli olma şartlarını sigorta başlangıç tarihi belirliyor. Çırak sigortasında emeklilik primi ödenmediğinden, sigorta başlangıcı sayılmıyor. Çünkü sigorta başlangıç tarihi; ilk defa kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına çalışma süresi bildirilen gündür. Sigorta başlangıç tarihinizi bildirmeniz halinde, emekli olacağınız tarihi hesaplayabiliriz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

28 Temmuz 1992 tarihinden beri memur olarak çalışmaktayım ne zaman emekli olabilirim?

İstediğiniz zaman emekli olabilirsiniz
Soru: 1 Mayıs 1967 doğumluyum 28 Temmuz 1992 tarihinden beri memur olarak çalışmaktayım. Memuriyete başlamadan önce 852 gün Bağ-Kura, 540 gün SSK'ya prim ödedim. Ayrıca 18 ay olan askerliğimi de borçlandım. Hizmetlerimi birleştirdim. Acaba ne zaman emekli olabilirim?
Abdulkadir BÖLEK/BALIKESİR
Cevap: Emekli olmak için: 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Aranan şartları 1 Mayıs 2017 tarihi itibarı ile sağlamış olduğunuzdan, istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com