Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Ağustos 2017 Pazartesi

SSK mı yoksa Bağ-Kur mu avantajlı olur?

Dükkânı eşinizin açması mantıklı
Soru: 15 Eylül 1973 doğumluyum. 1 Ekim 1988’de çıraklık okulundan sigorta girişim yapıldı. 7378 gün prim ödemem mevcut. En son çalıştığım iş yerine kıdem tazminatını alarak ayrıldım. Ne zaman emekli olabilirim? Ayrıca kırtasiye dükkânı açmayı düşünüyorum. O zaman Bağ-Kura kaybolmam gerekiyor. SGK mı? Yoksa Bağ-Kur mu avantajlı olur? Ya da dükkânı eşimin üzerine mi yapmam iyi olur?
İskender KAHYALAR
Cevap: SSK'dan emekli olmanız daha avantajlı. Dükkânı açıp Bağ-Kurlu olur ve Bağ-Kura 1259 günden fazla prim ödediğinizde SSK'dan emekli olamaz, Bağ-Kur şartlarıyla emekli olmak zorunda kalırsınız. Dükkânı eşinizin açması mantıklı. Çünkü aranan şartları sağladığında eşiniz de emekli olur.
SSK’da emekli olma şartlarını sigorta başlangıç tarihi belirliyor. Çırak sigortasında emeklilik primi ödenmediğinden, sigorta başlangıcı sayılmıyor. Çünkü sigorta başlangıç tarihi; ilk defa kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına çalışma süresi bildirilen gündür. Sigorta başlangıç tarihinizi bildirmeniz halinde, emekli olacağınız tarihi hesaplayabiliriz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com