Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Ocak 2016 Salı

Kıdem tazminatı fonuna ilişkin yasa çıkartılması halinde alacağım tazminatın sonraya ertelenmesi söz konusu mu?

Kıdem Tazminatı Fonu kurulursa kazanılmış haklar korunur

Soru: Nisan 1977 doğumlu, Haziran 1995 sigorta girişliyim. Halihazırda 6300 gün kadar primim var. 5750 güne tabiyim. Hükümetin çıkarmayı planladığı  yeni kıdem tazminatı yasası beni etkiler mi? Örneğin, şayet yasa çıkarsa alacağım tazminatımın sonraya ertelenmesi söz konusu mu? Bir soru da doldurmuş olduğum prim dolayısıyla emeklilik için gerekli bir şartım daha var mı? 
Murat MEYDAN
Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz de, 55 yaşınızı dolduracağınız Nisan 2032’de emekli olabilirsiniz.
Kıdem tazminatı fonuna ilişkin yasa çıkartılması halinde kazanılmış haklar korunur. Herhangi bir kaybınız olmayacağı gibi, kıdem tazminatı ödemenizin ötelenmesi de söz konusu olamaz.
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com