Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Temmuz 2017 Cumartesi

Askerliğimin ne kadarını ödersem emekli olabilirim?

140 gün askerlik borçlanması Temmuz 2017’de emekli eder
Soru: 24 Temmuz 1969 doğumluyum. İlk SSK girişim 1984’de. Prim ödeme gün 5085. 18 ay askerlik yaptım. Askerliğimin ne kadarını ödersem emekli olabilirim?
Vural ERSEL
Cevap: Emekli olmak için, 25 yıl sigortalılık süresi, 5225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabisiniz. Askerlik sürenizin 140 gününü borçlanarak priminizi 5225 güne tamamlamanız şartıyla, 48 yaşınızı dolduracağınız 24 Temmuz 2017’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

İlk defa 1995 yılında sigortalı çalışmaya başladım ne zaman emekli olabilirim?

Başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştirebiliyor
Soru: 23 Haziran 1978 doğumluyum. İlk defa 1995 yılında sigortalı çalışmaya başladım. Ne zaman emekli olabilirim?
Ali CÖMERTPAY
Cevap: Sigorta başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde,  sadece yıl olarak bildirmişsiniz. Oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştiriyor.
Başlangıcınız 23 Kasım 1995’den önceki bir tarih ise, toplam 5750 gün prim ödemiş olmanız şartıyla 55 yaşınızı, sonraki bir tarih ise, 5825 gün prim ödemiş olmanız şartıyla 56 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.
Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com