Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Şubat 2017 Perşembe

Alınacak emekli ikramiyesi farkının emeklilik tarihine göre değişmesi hk.

Alınacak emekli ikramiyesi farkı emeklilik tarihine göre değişiyor
Soru: 1999 yılında PTT kurumundan 39 yıl 6 hizmet süresi üzerinden emekli oldum. Almış olduğum ikramiye yaklaşık olarak 5000 TL civarındaydı. Anayasa mahkemesinin 30 yıl üzerinde çalışan personel için vermiş olduğu karara istinaden geçen yıl SGK'yı mahkemeye verdim. 30 yıllık çalışmamın üzerine fazladan 9 yıl 6 ay çalışmam bulunduğunu mahkeme harcamalarımda dahil olmak üzere fazladan çalıştığım sürelerin tazminatının tarafıma ödenmesini talep ettim.  Mahkeme 1 yıl sürdü ve  6 Ocak 2017 tarihi itibariyle tarafıma 153.36+1.261,62 TL olmak üzere 1.415.00 TL ödeme yapıldı.  Sizden ricam tarafıma yapılan bu ödemenin normal mi? Yoksa eksik bir ödeme mi olduğu konusunda bilgilendirmenizdir. 
Ergün ERDEM
Cevap: Emekli ikramiyenizin hesaplanabilmesi için, emekli olduğunuz tarih,( gün, ay, yıl olarak) emeklilik derece ve kademeniz ile varsa ek göstergenizi de bildirmeniz gerekiyor. Bu bilgileri gönderdiğinizde emekli ikramiyenizi hesaplayabiliriz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Bir sigortalıya bir takvim yılı içerisinde tek hekim tarafından en fazla kaç gün rapor verilebilmektedir?



Bir sigortalıya bir takvim yılı içerisinde tek hekim tarafından en fazla kaç gün rapor verilebilmektedir?

Bir sigortalıya bir takvim yılı içerisinde tek hekim (aynı veya farklı hekimler) tarafından en fazla 40 gün rapor verilebilmekte; 40 günü aşan raporlar ise sağlık kurulu tarafından verilmektedir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com