Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Haziran 2011 Cumartesi

En kısa yoldan nasıl emekli olabilir?


Eşiniz sigortalı çalışarak 1260 gün prim ödeyerek emekli olabilir

Soru: Eşim 6 yıl 6 ay 20 gün Bağ-Kur'a prim yatırdı. Sonra iş yerini kapatınca Bağ-Kur'u da kapattı. Şimdi 64 yaşında. En kısa yoldan nasıl emekli olabilir? Bilgilendirir ve yol gösterirseniz çok memnun oluruz.
Vedat KARAMAN

Cevap:

Emekli ikramiyemi almak için ne yapmam gerekiyor?


Emekli ikramiyesi için ya iptal kararının sonucu bekleyecek ya da dava açacaksınız

Soru: Emekli Sandığından 15 yıl çalıştıktan sonra istifa ettim. İsteğe bağlı sigortalı oldum. Sigortadan emekli oldum. Emekli sandığından tazminatımı alamadım. Almam için ne yapmam gerekiyor? Aydınlatırsanız memnun olurum.
Tekin ASLAN
Cevap:

En son çıkan Torba yasadan yararlanabilir miyim?


1992 den Bağ-Kura kayıt olamazsınız

Soru: 1960 doğumluyum. 1976 da sigorta girişim var.1992-1998 yılları arası maliyede vergi mükellefiyim. İşyeri çalıştırdım. Borcum da yok. Fakat emekli olmam için arada ki farkı Bağ-Kur haklarından yararlanılarak sigortaya aktarıp emekli olabilir miyim? Bağ-Kur girişim yok. En son çıkan yasadan yararlanabilir miyim?
Orhan BERK
Cevap:

Askerlik borçlanmasını ödersem ne zaman ödemezsem ne zaman emekli olurum?


Bir yıl askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emekli olursunuz

Soru: 10 Ekim 1964 doğumluyum. Vergi mükellefi olarak Bağ-Kura giriş tarihim 14 Nisan 1986. 15 nci basamak üzerinden primlerimi aralıksız olarak ödüyorum. Bağ-Kur borcum yok. 1984 yılında 18 ay olarak askerliğimi yaptım. Askerlik borçlanmasını ödemedim. Ödersem ne zaman ödemezsem ne zaman emekli olurum?
Cafer BAYDOĞAN/ TEKİRDAĞ

Cevap:

Kaç yaşında emekli olabilirim?


Bir gün bile emekli olma yaşını değiştirebiliyor

Soru: 1964 doğumluyum ve 1988 de sigortam başladı. 6100 gün prim ödemem var. Şu anda yaşı bekliyorum. Fakat kaç yaşımda emekli olacağımı bilmiyorum. Kaç yaşında emekli olabilirim?
Veli YILMAZ
Cevap:

Emekli olacağım yaşın dolmasını beklerken sağlık hizmetinden yararlanabilir miyim?


Yaşı çalışmadan beklerseniz sağlık yardımı için ayrıca prim ödemeniz gerek

Soru: 1 Mart 1966 doğumluyum. 21 Nisan 1986 tarihinde SSK'lı olarak işe başladım. 4 Aralık 1986 tarihinde askere gittim. 18 ay askerlik yaptım 7700 gün ödenmiş primim var. Ne zaman emekli olabilirim? Eğer bundan sonra pirim ödemez isem, sağlık hizmetinden yararlanabilir miyim? Adem ER
Cevap:

6000 günün üzerinde ödenmiş prim günüm var ne zaman emekli olabilirim?


Prim yeterli 50 yaşı doldurduğunuzda aylık bağlatabilirsiniz

Soru: Doğum Tarihim 6 Eylül 1963, İlk işe giriş tarihim 1 Ekim 1988’dir. Askerden önce sigortam yoktu. Askerlik parasını yatırdım. Ne zaman Emekli olabilirim.
6000 günün üzerinde ödenmiş günüm var.(Borçlanma dâhil)
Erdoğan ŞAHİN AYDIN

Cevap:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com