Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Aralık 2015 Pazartesi

İşte yoğun kar yaşı beklenen iller - İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN GELİYOR? - YILBAŞINDA HAVA DURUMU NASIL? - Ayrıntıları okumak için tıklayın!


Meteoroloji kar alarmı verdi!

İstanbul , Ankara, Bursa, Samsun ve Kocaeli başta olmak üzere haftanın hava durumu tahmininde yoğun kar yağışı var.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bu hafta hava durumu çok yoğun kar verdi. Meteoroloji hava durumu raporuna göre kar yağışı çarşamba günü çok etkili olacak.

İstanbul , Ankara, Bursa, Samsun ve Kocaeli başta olmak üzere haftanın hava durumu tahmininde yoğun kar yağışı var. Kar yağışı çarşamba günü etkili olacak ve perşembe ile cuma günü de devam edecek. Türkiye yılbaşına yoğun kar yağışı altında girecek.

Meteorolojiden yapılan açıklama şöyle:

Annemin çocuk yasasından faydalanıp emekli olma olasılığı var mı?

Anneniz Bağ-Kurdan daha erken emekli olabilir
Soru: Annem 1 Nisan 1960 doğumlu. Sigortaya 2000 yılında giriş yaptı. 4500 civarında günü var ve 2 çocuk sahibi. Çocuk yasasından faydalanıp emekli olma olasılığı var mı?
Sergen DAĞ
Cevap: Annenizin doğumları muhtemelen 2000’de sigortalı olduğu tarihten öncedir. Sigorta başlangıç tarihinden önceki doğumlar borçlanılamadığından, maalesef anneniz doğum borçlanmasıyla gün kazanamaz. Anneniz 4500 gün prim ödemesi varsa 2025 de 25 yıllık sigortalılık süresini dolduracağı tarihte yaş haddinden emekli olabilir. Ayrıca, 2500 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 7000 güne tamamlayacağı tarihte emekli olması da mümkün.
Anneniz Bağ-Kurdan daha erken emekli olabilir. İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılmakta. İsteğe bağlı olarak 1260 gün(3.5 yıl) prim ödemesi halinde, Bağ-Kurda yaş haddinden emekli olmak için; 5400 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi olur ve 1260 günden sonra prim ödemese de, 60 yaşını dolduracağı 1 Nisan 2020’de emekli olabilir.
Ekrem SARISU - POSTA


SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com