Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Eylül 2013 Çarşamba

Emeklilere banka promosyonu verilmesi çalışmalarında son durum - SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ PROMOSYON ALABİLECEK Mİ?


Emeklilerin promosyon takvimi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilere banka promosyonu verilmesi çalışmalarına ilişkin, "Takvimi büyük bir ihtimalle belli oldu, yakın bir zamanda banka müdürleriyle bir araya geliyoruz" dedi.

Çelik, Mustafa Kumlu'nun istifasının ardından Türk-İş Genel Başkanlığına seçilen Ergün Atalay ve yönetim kurulunu ziyaret ederek görevlerinde başarılan diledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, emeklilere promosyon ödenmesine ilişkin SGK'ya gerekli talimatları verdiğini söyledi. SGK Başkanının, banka genel müdürleriyle bir takvim çerçevesinde bir araya geleceğini ifade eden Çelik, bu toplantılara kendisinin de katılmayı arzu ettiğini dile getirdi.

Toplantılardan çıkacak neticeyi kamuoyuyla paylaşacaklarını bildiren Çelik, "Emeklilere yıllık yaklaşık 122 milyar bir ödeme yapılıyor. Ağırlıklı da kamu bankaları vasıtasıyla yapılıyor. Banka genel müdürleriyle bir araya geleceğimizi belirtmiş olalım" dedi. SSK ve Bağkur emeklilerin dahil olup olmayacağının sorulması üzerine ise Çelik, "Bu meselerinin tümünü masaya yatıracağız. Çıkacak olacak neticeyi paylaşacağız. Bugünden neticesiyle ilgili bir şey söylemek son derece yanlış olur. Takvimi büyük bir ihtimalle belli oldu, yakın bir zamanda banka müdürleriyle bir araya geliyoruz" ifadelerini kullandı.


Bakan Çelik, darphanedeki grevde bir gelişme olup olmadığı yönündeki bir soruya da grevin bir hak olduğunu vurguladı. Kendilerinin "Neden grev yapılıyor" demeyeceğine dikkati çeken Çelik, "Ama grevde de çalışanın hakkını koruma amacı esas alınmalı. Bunu sendikalarla paylaşıyoruz" dedi.

Birçok grevi taraflarla diyalog içerisinde çözdüklerini anlatan Çelik, "Amaç çalışanan hakkını korumak ise bu konuda bir sorun yaşanmaz. Hepimizin sorumlu davranması gerekiyor. Çalışanın lehine adımlar atmamız gerekiyor. Bu yaklaşım olduğu sürece bir sorun olmaz. Darphanedeki grevde ben inanıyorum bu toplantıdan sonra oturup bir kez daha görüşeceğiz, umarım bu görüşmemiz çözüme vesile olur" diye konuştu.

Kaynak: TAKVİM

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:



700.000 çalışan için SGK baskın yapabilir uyarısı - EV FİYATI KADAR CEZA - 1 GÜNE BİLE SİGORTA ŞART - 150 BİN LİRA CEZA KESİLEN VAR!


Dikkat! SGK baskın yapabilir

SGK, evlerde sigortasız çalıştırılan 700 bin kadını yakın takibe aldı

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 'Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi' kapsamında yürürlüğe giren ev işçilerine sigorta zorunluluğunda sıkı denetim başladı. SGK ve Maliye Bakanlığı müfettişleri, emniyet güçlerinin de desteğini alarak ev ev kaçak temizlikçi arıyor.


Sabah'ın haberine göre, genellikle öğle saatlerinde yapılan denetimlerde kapıyı açan çalışan, görevliler tarafından çapraz sorguya alınıyor. Kişinin beyanlarından evde çalıştığı tespit edilirse başka sorgular da yapılıyor. Yabancı uyruklu ise çalışma izni olup olmadığı, Türk vatandaşıysa da sigortasının yapılıp yapılmadığı soruluyor. Sadece hizmeçiler değil, sitenin güvenlik görevlileri, kapıcılar ve komşular da sorgulanıyor.

GÖKTÜRK'TE 100 BASKIN

Gerek duyulması halinde güvenlik kameraları da inceleniyor. Tespitler sonucunda ev sahibine 16 ila 150 bin TL'ye kadar idari para cezası kesilebiliyor. Cezayı artıran unsurların başında hizmetlinin evde ne kadar süredir çalıştığı geliyor. Denetimlerin sıklaştığı bölgelerin başında ise gelir seviyesi yüksek semtler ve lüks siteler geliyor. Kemerburgaz, Etiler, Beşiktaş, Kadıköy, Çengelköy ve Göktürk en fazla denetim yapılan yerler. Sadece Göktürk'te en az 100 eve temizlikçi baskını yapıldığını ifade eden K.L. kendisine de 16 bin TL ceza kesildiğini söyledi. 5 yıldır Göktürk'te oturan K.L. denetimle ilgili şu bilgileri verdi:


"Öğlen saatinde evimize aralarında SGK uzmanları ve polislerin bulunduğu 6 kişi gelmiş. 2 aydır çocuğuma bakan yabancı uyruklu kadını sorguya almışlar. Ardından da çocuğumu komşuya bırakıp, onu Göktürk Polis Karakolu'na götürmüşler. 3 gün orada kaldı. Çalışma izni ve sigortası yoktu. Bana da 16 bin TL ceza kesildi. Yasalardan haberimiz yoktu."


150 BİN LİRA CEZA KESİLEN VAR

Kemerburgaz'daki denetimlerden 150 bin TL'ye kadar ceza kesilen evler de var. Konuyu yargıya taşıdığını ifade eden işadamı, "2 yıldır evimizde yemek yapmaya gelen bir hanım vardı. Polisler 'Bu evde mi çalışıyorsunuz' diye sormuş. O da yemek yapmaya geldiğini söylemiş. Bu beyanı esas kabul eden SGK bana 110 bin TL ceza kesti" dedi.


1 GÜNE BİLE SİGORTA ŞART

Yetkililer denetimlerin genellikle ihbar üzerine yapıldığını ifade etti. Vatandaşların evlerinde çalıştırdığı kişileri 1 günlük dahi olsa sigorta yaptırmaları gerektiğini ifade eden yetkililer, şu açıklamayı yaptı: "Ev hizmetlerinde çalışan kişilerin 4817 Sayılı Kanun gereğince çalışma izni alması, işverenleri tarafından sigorta primlerinin ödenmesi gerekiyor."


EV FİYATI KADAR CEZA

Tespitler SGK'nın çok sayıda kurumla işbirliği sonucu yapılıyor. Uzmanlar, "SGK'nın geriye doğru 10 yıl re'sen prim tahakkuk ve tahsil yapma yetkisi bulunuyor. Böyle bir durumun tespiti halinde ev sahiplerine orta halli bir evin değeri kadar ceza kesilebilir" uyarısında bulundu.

KOMŞU ŞİKÂYET EDİYOR

Evde sigortasız işçi denetimlerinin artmasında şikâyetler de etkili oluyor. Bu konuda hayata geçirilen Alo 170 hattına her gün bine yakın ihbar geliyor. İhbarı genellikle komşular veya çalışanın kendisi yapıyor.


700 BİN ÇALIŞAN VAR

Araştırmalara göre Türkiye'de ev hizmetlerinde 700 bin kişi çalışıyor. Bunların yüzde 1'inin sigortalı olduğu tahmin ediliyor. Verilere göre 2012'de 51 ev işçisi kadın iş kazasında ölürken, 3 bini de kaza geçirdi.

Kaynak: MİLLİYET
--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com