Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Mart 2017 Cuma

Apartman görevlisinin kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?

Apartman görevlisinin kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?
Yönetim Kurulu olarak, kapıcı tazminatının hesaplanması konusunda bilginize ihtiyacımız olmuştur. Kapıcı 25 yılını doldurmuş ve emekliliğine hak kazanmıştır. Kendisine 12 maaş+yılbaşı ve 2 bayram 15 maaş ödenmektedir. Kapıcı, kapıcı dairesinde oturmakta olup kira, elektrik, su, yakıt vb. gideri olarak hiçbir şey ödememektedir. Hasan Ege Sönmez
Apartman görevlisinin çalışma süresinin her tam yılı için 30 günlük brüt ücreti tutarında, bir yıldan artan süre için de aynı oran üzerinden ödeme yapılır. Kıdem tazminatının hesabı son ücret üzerinden yapılır. Nakit olarak ödenen ücret dışında, kendisine sağlanmış olan para ve para ile ölçülmesi mümkün akdi ve kanundan doğan menfaatlerde son ücrete dahil edilir.
Bu bağlamda, kendisine konut tahsis edilmişse bu konutun emsal kira bedelinin, ücretsiz kullandırılan elektrik, su ve doğal gaz bedellerinin de sağlanan menfaat olarak kıdem tazminatına esas alınacak ücrete dahil edilmesi gerekiyor.
Buna göre, apartman görevlinizin aylık brüt ücretine, yılbaşı ve iki bayram olmak üzere ayrıca ödediğiniz üç maaşın 1/12’sini, kapıcı dairesinin emsal kira bedelini (yıllık emsal kira bedeli söz konusu konutun emlak vergisi değerinin yüzde 5'i olup, emsal kira bedelinin 1/12'si), elektrik, su ve yakıt giderlerinin yıllık toplamının 30 günlük ortalaması ilave edilerek her bir çalışma yılı için ödenecek kıdem tazminatı tutarı bulunur.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi (SPAS) nedir?



Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi (SPAS) nedir? 
  
20.05.2006 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile üç farklı sosyal güvenlik kuruluşu Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmiştir.  5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten 2012 Ocak ayına kadar sağlık alanında, Sosyal Güvenlik Kurumu’na devredilen kurumların ayrı ayrı geliştirdikleri farklı programlar üzerinden sağlık yardımı hak sahipliği oluşturularak sağlık hizmetleri verilmiştir.  

 Bu programlar, 2012 Ocak ayından itibaren Türkiye genelinde Sağlık Provizyon Aktivasyon Sisteminde birleştirilmiş ve tüm genel sağlık sigortalıları ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık aktivasyon işlemlerinin tek bir program üzerinden otomatik olarak yürütülmesi sağlanmıştır.    Program yeni doğan çocukların, yeni işe girenlerin, 5510 sayılı Kanun 60 ıncı maddesi kapsamında genel sağlık sigortalılığı başlayanların, yeni emekli olanların, yeni evlenenlerin, boşananların, işten çıkanların, ölenlerin bilgileri Kurumun tescil, hizmet, tahsis (emeklilik), borç, prim ödeme ve nüfus kayıtlarından elektronik ortamda tespit ve kontroller edilerek genel sağlık sigortalılarının Kurum ünitelerine gelmelerine gerek kalmaksızın hastanelerde ve eczanelerde sağlık hizmetlerinden yararlanması için gerekli sağlık hak sahipliği kayıtlarını (aktivasyon ve provizyon) elektronik tetikleme yöntemiyle otomatik olarak oluşturan, evlenme, boşanma, iş değişikliğine göre sağlık kapsamını değiştiren, işten çıkma, emekli aylığının durdurulması veya ölüm v.b. nedenlerle sağlık hak sahipliğinin otomatik olarak durdurulmasını sağlayarak sağlık hizmet sunucularında sağlık hak sahipliği işlemlerinin otomatik olarak yürütülmesini sağlamaktadır.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com