Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Şubat 2012 Çarşamba

Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik yasal düzenleme yapılacak mı?

Emeklilik yaşı bekleyeni üzecek haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaşa takılanların emekli olmasına yönelik bir yasal düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Özürlü aylığı alanların GSS durumu nedir?

Özürlü aylığı alanların gelir testi yaptırması gerekmiyor

Soru: Özürlü aylığı alıyorum. Benim gibi özürlü aylığı alanlar da gelir testine girecek mi? Ne yapmam ve nereye başvurmam gerekiyor?

Tüm sağlık aktivasyon provizyon işlemlerinin tek bir program üzerinden otomatik olarak yürütülmesi hk.

Aktivasyon çilesi bitti, sağlığa erişim kolaylaşıyor

5510 sayılı kanuna göre genel sağlık sigortalısı sayılan kimseler ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin tabi olduğu kapsam türlerine göre farklı programlar üzerinden aktivasyon işlemleri yapılmaktaydı.

Yeni düzenlemede emekli ikramiyesi ödenebilmesi için aranan şartlar hk.

Davanın sonuçlanmasını beklemelisiniz

11.10.1972-29.5.1981 tarihleri arasında 3090 gün devlet memuriyetinde çalıştım. Oğlumun doğumu nedeniyle 29.5.1981 tarihinde istifa ettim. Daha sonra SSK'dan emekli oldum. 8 yıl 7 aylık emekli ikramiyesi hakkımı kaybetmemek için 31.8.2010 tarihinde, ödeme tarihindeki memur maaş katsayıları üzerinden tarafıma emekli ikramiyesi ödenmesi talebiyle dava açtım, henüz sonuç çıkmadı. Yeni yasaya göre benim durumum ne olur?

9000 gün civarı prim ödemem var ne zaman emekli olabilirim?

49 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 8 Ekim 1968 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 1 Haziran 1985’dir. 1988-1989 yılları arasında askerlik yaptım. Sonra gene SSK'lı olarak devam ediyorum. 9000 gün civarı prim ödemem bulunuyor. Ne zaman emekli olabilirim?

Gelir testi sonunda ödeyeceğim primde azalma olur mu?

İsteğe bağlı sigortalılar için gelir testine gerek yok

Soru: İki seneden beri isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödeyen bayan sigortalıyım. Ancak, primleri ailemin yardımı ile ödeyebiliyorum. Düzenli gelirim yok. Gelir testine girecek miyim? Gelir testi sonunda ödeyeceğim primde azalma olur mu?

1 Ocak 2012 tarihinden sonra isteğe bağlı Bağ-kurlu olanların GSS durumu nedir?

Ocak ayında isteğe bağlı sigortalı olunan tarihe kadar genel sağlık sigortası primi ödenmesi lazım

Soru: Oğlum, epey bir süredir işsiz. Ailecek 1 Ocak 2012 sonrası zorunlu GSS konusunda kafamız karıştı. İlkin tam olarak ne yapabileceğimizi bilemedikten sonra, sadece sağlık için bir sigorta ödemektense isteğe bağlı sigorta başlatıp, hiç olmazsa emekliliği için de faydası dokunur dedik. Ve oğlumun 23 Ocak 2012 tarihi itibariyle isteğe bağlı tescilini yaptırdık. Ocak ayına ait orantılanmış (ocak ayı boyunca geriye kalan 7 günlük Bağ-Kur primi tahakkuk ettirildi) primi ödedi.

Bağ-kura prim borcum olduğundan sağlık yardımından yararlanamıyorum eşim ve 18 yaşından küçük iki çocuğu var gelir testine girerek sağlık yardımı alabilir miyim?

Borçlu olduğundan sağlık yardımı alamayan Bağ-Kurlunun eşi gelir testi yaptırarak sağlık yardımı alabilir

Soru: Taksici olarak Bağ-Kurluyum. Prim borcum olduğundan, sağlık yardımından yararlanamıyorum. Eşim ve 18 yaşından küçük iki çocuğu var. Gelir testine girerek, sağlık yardımı alabilir miyim?

23 yaşında öğrenci olan ve benim sigortamdan yararlanan oğlumun gelir testi başvuru yapması gerekiyor mu?

25 yaşını doldurmayan yükseköğrenimdeki erkek çocuk gelir testi yaptırmayacak

Soru: Sorum yeni sağlık yasasıyla ilgili. Ben sigortalı çalışanım. Oğlum 23 yaşında öğrenci. Benim sigortamdan yararlanıyor. Oğlumun gelir testi başvuru yapması gerekiyor mu?

SGK 3600 ve 15 seneye ait kıdem tazminatını hak etmiştir yazısını emekli olanlar içinde veriyor mu?

Çalışan emekli 15 yıl ve 3600 günle kıdem tazminatı alarak işinden ayrılamaz

Soru: 1997 Şubat ayında SSK’dan emekli oldum. Ve kıdem tazminatımı aldım. Halen aynı şirkette destekleme primine tabi olarak çalışmaktayım. Kendi isteğimle ayrılırsam, emekli olmayan SGK çalışanları gibi, 3600 gün ve 15 sene çalışma şartlarını yerine getirdiğim için 2012 yılının Ocak ayında kıdem tazminatı alabilir miyim? SGK 3600 ve 15 seneye ait kıdem tazminatını hak etmiştir yazısını emekli olanlar içinde veriyor mu?

Emekli maaşımda herhangi bir azalma olur mu?

İşten ayrıldığınızda emekli aylığınızda azalma olmaz

Soru: Şu anda emekliyim ve emekli maaşım 2000 TL. Özel sektörde asgari ücretle çalışmaya başladım. Şu anki çalıştığım şirketten 2 ay sonra ayrılacağım. Ayrıldıktan sonra emekli maaşımda herhangi bir azalma olur mu?

25 yılım dolunca emekli olabilir miyim?

Emekli ikramiyesi almadan ve emekli aylığı bağlanmadan işinizden ayrılabilirsiniz

Soru: 9 Eylül 1966 doğumluyum. Öğretmenim. 31 Aralık 1986 tarihinde göreve başladım. 25 yılım dolunca emekli olabilir miyim? Olursam prosedürü nasıl olur?

İsteğe bağlı sigortalılar aman dikkat!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com