Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Şubat 2012 Çarşamba

Bağ-kura prim borcum olduğundan sağlık yardımından yararlanamıyorum eşim ve 18 yaşından küçük iki çocuğu var gelir testine girerek sağlık yardımı alabilir miyim?

Borçlu olduğundan sağlık yardımı alamayan Bağ-Kurlunun eşi gelir testi yaptırarak sağlık yardımı alabilir

Soru: Taksici olarak Bağ-Kurluyum. Prim borcum olduğundan, sağlık yardımından yararlanamıyorum. Eşim ve 18 yaşından küçük iki çocuğu var. Gelir testine girerek, sağlık yardımı alabilir miyim?


CİHAN

Cevap: 60 günden fazla prim borcu olan Bağ-Kur sağlık yardımı alamıyor. Prim borcunuzu 60 güne düşürmedikten sonra sağlık yardımı alamazsınız. 18 yaşından küçük çocuklar, ana veya babalarının sigortalı olup olmadığına bakılmaksızın sağlık yardımından yararlandığından, çocuklarınız sağlık yardımı alabilir. Bu açıdan çocuklarınız sağlık yardımı alabilir.

Eşinizde gelir testine yaptırarak genel sağlık sigortalısı olur ve sağlık yardımı alabilir. Gelir testinde aile içinde kişi başına düşen aylık gelir tutarınız 295.50 TL’den az çıkarsa eşiniz prim ödemeden, 295.50 TL ile 886.50 TL arasında çıkarsa aylık 35.46 TL prim ödeyerek sağlık yardımı alır.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com