Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Şubat 2012 Çarşamba

Gelir testi sonunda ödeyeceğim primde azalma olur mu?

İsteğe bağlı sigortalılar için gelir testine gerek yok

Soru: İki seneden beri isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödeyen bayan sigortalıyım. Ancak, primleri ailemin yardımı ile ödeyebiliyorum. Düzenli gelirim yok. Gelir testine girecek miyim? Gelir testi sonunda ödeyeceğim primde azalma olur mu?


A.GÜNEŞ

Cevap: İsteğe bağlı sigortalılar Genel Sağlık Sigortalısı olarak sağlık yardımı aldıklarından gelir testi yaptırmanıza gerek yok. Çünkü, her ay farkında olmadan yüzde 20 si emeklilik primi,(malullük-yaşlılık-ölüm sigortası), yüzde 12 de Genel Sağlık Sigortası primi ödüyorsunuz. Daha doğrusu ödediğinin primin dağılımı bu şekilde. Maalesef gelir testi yaptırarak ödediniz primin aylık tutarını da düşürmeniz mümkün değil.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com