Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Şubat 2012 Çarşamba

SGK 3600 ve 15 seneye ait kıdem tazminatını hak etmiştir yazısını emekli olanlar içinde veriyor mu?

Çalışan emekli 15 yıl ve 3600 günle kıdem tazminatı alarak işinden ayrılamaz

Soru: 1997 Şubat ayında SSK’dan emekli oldum. Ve kıdem tazminatımı aldım. Halen aynı şirkette destekleme primine tabi olarak çalışmaktayım. Kendi isteğimle ayrılırsam, emekli olmayan SGK çalışanları gibi, 3600 gün ve 15 sene çalışma şartlarını yerine getirdiğim için 2012 yılının Ocak ayında kıdem tazminatı alabilir miyim? SGK 3600 ve 15 seneye ait kıdem tazminatını hak etmiştir yazısını emekli olanlar içinde veriyor mu?


A.UNLÜ

Cevap: Emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarını sağlayan ve emekli olmak için aranan yaş haddini dolduramayanlardan isteyenler, kıdem tazminatını alarak işinden ayrılabiliyor. Emekli olacakları yaş haddini dolmasını çalışmadan bekleyebiliyorlar. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlarda yaş haddinden emekli olmak için, 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödeme ve sigorta başlangıç tarihine göre de erkek sigortalılardan 55-60 yaş arasında değişen yaş arandığından15 yıl sigortalılık süresini ve 3600 gün prim ödemsini dolduranlar, kıdem tazminatını alarak işinden ayrılabiliyor.

Emeklilerin, tekrar emekli olması söz konusu olmadığından, bu uygulamadan yararlanmaları mümkün değil. 15 yılda, 3600 gün prim ödediğiniz gerekçesiyle kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılamazsınız. Sosyal Güvenlik Destek primi ile çalışanlar, ancak işverenin haksız yere işten çıkartması halinde kıdem tazminatı alabilir.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com