Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Haziran 2017 Cumartesi

Sigorta başlangıç tarihi kişileri emekli eden sigorta kollarına ilk defa prim ödenen gündür!

Prim yeterli ancak 58 yaşında dolması gerek
Soru: 27 Ağustos 1978 doğumluyum. İlk SSK başlangıcım 15 Eylül 1994’de okul stajından. Bilfiil çalışmaya başlama Ağustos 1999’da. 1999 yılında 50 gün prim ödemem var. Şubat 2017 Şubat ayı itibariyle toplam 6096 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olurum?
A.Rahman EKTİK
Cevap: Sigorta başlangıç tarihi kişileri emekli eden sigorta kollarına ilk defa prim ödenen gündür. Staj döneminde emeklilik primi ödenmediğinden sigorta başlangıcı sayılmıyor. Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5975 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz bile, 58 yaşınızı dolduracağınız 27 Ağustos 2036’da emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com