Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Eylül 2013 Perşembe

İşçi - memur ayrımının ortadan kaldırılması hk. - BAŞBAKAN ERDOĞAN 10.ÇALIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINDA NELER SÖYLEDİ? - Okumak için tıklayın!


İşçi memur ayrımı kalmayacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işçi-memur ayrımının ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, "Batı bunu büyük ölçüde halletti. Türkiye'nin de bunu halletmesine gereğine inanıyorum. Zira işçi memurun ne aldığına, memur da işçinin ne aldığına bakıyor. o zaman gelin oturalım bunu hep birlikte 'çalışanlar' başlığı altında toparlayalım" dedi. Kıdem tazminatı konusunda tarafların anlaşmasını isteyen Erdoğan, "Bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Siz aranızda anlaşın, biz üzerimize düşeni anında yerine getirmeye hazırız" diye konuştu. Mevsimlik işçi konusunda taraf olmadıklarını belirten Erdoğan, "Diyoruz ki, bir işçi, bir gün dahi çalışsa o onun kıdem hesabına girmeli. Şimdi yeni hazırlık, inşallah hemen onun ödemesini getiriyor. Bir gün dahi çalışsa. Dolayısıyla bundan sonra 11 ay, 10 ay, 6 ay, mevsimlik yok. Kıdem sürekli çalışıyor" dedi.


Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca düzenlenen 10. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda şu mesajları verdi:

YURTDIŞINDAN İDEOLOJİ TRANSFER ETMEYİZ:

Çalışma hayatındaki barışı, huzuru, istikrarı, Türkiye'nin hem bugünü hem geleceği için hayati bir unsur görüyoruz. Bizim, kendi öz kültürümüz, kendi geleneklerimiz, tarihi tecrübemiz barış ve huzur içinde bir çalışma hayatı inşa etmek için çok zengin bir birikimi özellikle ihtiva ediyor. İşçi, işveren ilişkilerini inşa etmek için bizim yurtdışından ideolojiler transfer etmeye hiç ihtiyacımız yok. Elbette yeni gelişmeleri, anlayışları, çağımıza uygun hak ve imkanları kendi insanımıza kazandıracağız. Tabii ki dünyadaki tartışmaları çok yakından takip edecek, bunlardan kendimize dersler çıkaracağız. Ancak kendi tarihimiz, kültürümüzde özellikle de bizim Ahi teşkilatımızda olduğu gibi biz, işçi-işveren, patron-emekçi ayrımını bir kenara koyacak, yol arkadaşlığı kavramı üzerinden ilerlemenin mücadelesi içinde olacağız. Ne işverensiz ne de işçisiz böyle bir hayat mümkün değil.


YOL ARKADAŞLIĞI KADER ORTAKLIĞIDIR:

Yol arkadaşları bir terazinin iki ayrı kefesinde bulunan iki ayrı taraf değildir. Yol arkadaşları; aynı yolda, aynı istikamette, yan yana yürüyen hem meşakkati hem faydayı paylaşan kader ortaklarıdır. Bu ikisinin iki ayrı taraf gibi terazinin iki ayrı kefesi gibi birbiriyle asla uyuşmayacak, uzlaşmaycak bir düşman gibi hareket etmesi çalışma hayatına ülkele, millete yarar sağlamaz ve sağlamamıştır. Adil bir devlete, hükümete düşen toplumun tüm kesimleriyle birlikte çalışana, çalıştırana, esnafa, girişimciye, sanayiciye, çiftçiye eşit mesafede durabilmektir.


İŞÇİ-MEMUR AYRIMI KALKMALI:

Diyorum ki; 'acaba biz işçi-memur ayrımını ne zaman ortadan kaldıracağız'. Batı bunu büyük ölçüde halletti. Türkiye'nin de bunu halletmesine gereğine inanıyorum. Zira işçi memurun ne aldığına, memur da işçinin ne aldığına bakıyor. Emekli olmadan önce veya emekli olduktan sonra, o zaman gelin oturalım bunu hep birlikte 'çalışanlar' başlığı altında toparlayalım. Eğer bunu bu başlık altında toparlarsak bir defa bu iki yanlı, iki bakış ortadan kalkmış olacaktır. Arada da sendikalar olacak, ama nedir? İşçi-memur ayrımı olmayacak, sadece çalışanda hepsini toplamış olacağız.


İŞÇİ OLARAK ÇALIŞTIM:

Ben, şahsen gençliğimden itibaren İstanbul Belediyesinde işçi olarak çalıştım, işçi olmanın ne olduğunu çok çok iyi biliyorum. Daha sonra özel sektörde de çalıştım, daha sonra işveren de oldum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde bu sefer masanın diğer tarafından işveren sıfatıyla bulundum. İşçilerimizle, sendikalarımızla aynı masaya oturup toplu iş sözleşmeleri imzaladım. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı sıfatıyla da 76 milyonun tamamına, çalışan da çalıştırana da eşit mesafedeyim, sorumluluklarım, yetkilerim dahilinde adaleti tesis etmek için mükellefim. Bunun için ne gerekiyorsa yaptık ve yapacağız. İşçisinin hakkı teslim edilemeyen bir ülke, memurunun hakkı teslim edilmeyen bir ülke gelecek hedeflerine ulaşamaz. Kendisini güven içinde, hürriyet içinde hissetmeyen sanayiciyle, işverenle, esnafla, çifçiyle gelecek inşa edilemez.


1 MAYIS'I ÇÖZDÜK:

1 Mayıs'ı bizden önceki iktidarlar niye çözmedi? 1 Mayıs'ı tatil ilan etmeye bugüne kadar hiçbir hükümet cesaret edemedi. Ama biz çalışanlarımızın taleplerine kulak verdik, şartları hazırladık ve 1 Mayıs'ı tatil ilan ettik. Buna rağmen bu hükümetin bu kararlılığı, bu attığı adım maalesef, bütün işçilerim, bütün memurlarım için söylemiyorum, belli bir kesim için iltifat görmüyor. Müsaade ederseniz bir gerçeği de söylemek zorundayım; marifet iltifata tabidir, iltifatı olmayan marifet zayidir. İnsanoğlu bunu da bekler.


KIDEM TAZMİNATINDA ANLAŞIN:

Diyaloğu azaltmadan daha da artırarak mevcut sorunlarımızın hepsini de inşallah çözecek, çözüm yoluna koyacağız. Kıdem tazminatı konusunda söyleyeceğim son derece nettir. Ben diyorum ki aranızda anlaşın. Bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Siz aranızda anlaşın, biz üzerimize düşeni anında yerine getirmeye hazırız. Biz bu konuda başından beri aranızda bir uzlaşma, anlaşma olmasını bekliyoruz.


MEVSİMLİK YOK, KIDEM ÇALIŞIYOR:

Burada bir konuyu daha söyleyeceğiz, 11 ay, 10 ay mevsimlik işçi. Bunlara biz artık taraf değiliz, biz hakka tarafız. Diyoruz ki, bir işçi, bir gün dahi çalışsa o onun kıdem hesabına girmeli. Şimdi yeni hazırlık, inşallah hemen onun ödemesini getiriyor. Bir gün dahi çalışsa. Dolayısıyla bundan sonra 11 ay, 10 ay, 6 ay, mevsimlik yok. Kıdem sürekli çalışıyor. Alt işverenlik ve özel istihdam büroları konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzun süredir çalışıyor.


GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ:

Ekim ayı içinde Bakanımız çözüm önerilerini önümüze getirecek ve biz de gerekli düzenlemeler için adımları atacağız. Türkiye'nin huzuru, iç barışı istikrarı hiç kuşkusuz her şeyden önce çalışma hayatının huzur, barış ve istikrarına bağlıdır. Bunu tesis etmek için ne gerekiyorsa yaptık ve yapacağız. Diyalog kanallarını hep açık tutacak, istişareyle konuşarak, anlaşarak, Türkiye'nin ve çalışma hayatımızın her meselesini çözecek, inşallah hep birlikte büyük hedeflere doğru yürüyeceğiz.

Kaynak: Abdullah Karakuş - MİLLİYET


Etiketler: işçi, memur, yol, 6 ay, işçi, adil, Hakkı, huzur, sorun, kulak, Takip, gelin, mayıs, memur, sefer, nedir, tesis, kıdem, bakış, düşman, patron, Sosyal, hareket, işveren, Türkiye, diyalog, konuştu, İstanbul, Hürriyet, transfer, güvenlik, ne zaman, istihdam, Büyükşehir, sendikalar, Türkiye'nin, Cumhuriyeti, Bundan sonra, çalışma hayatı, Tayyip Erdoğan, kıdem tazminatı, Sosyal Güvenlik, belediye başkanı, büyükşehir belediye, Türkiye Cumhuriyeti, istanbul büyükşehir, Recep Tayyip Erdoğan, Özel istihdam büroları, Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,

--

Bu ürünün tüm özelliklerini ve fiyatını görmek için tıklayın
AŞAĞIDAKİ AKILLI TELEFONLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
  1. SAMSUNG C1010 GALAXY S4 ZOOM SIYAH AKILLI TELEFON
  2. HTC ONE-X 16 GB WHITE AKILLI TELEFON
  3. HTC ONE-X 16 GB WHITE AKILLI TELEFON
  4. HTC ONE-X 16 GB GRAY AKILLI TELEFON
  5. APPLE IPHONE 5 - 16 GB AKILLI TELEFON - BEYAZ
  6. SAMSUNG N7100 GALAXY NOTE II TITAN GRAY AKILLI TEL...
  7. SAMSUNG I9500 GALAXY S4 16 GB SIYAH AKILLI TELEFON...
  8. APPLE IPHONE 5 - 16 GB AKILLI TELEFON - SİYAH
  9. AKTOUCH DOKUNMATİK AKILLI TAHTA 110x188cm (80") 16...
  10. SAMSUNG I9190 GALAXY S4 MINI BLACK AKILLI TELEFON
  11. SAMSUNG I9300 GALAXY SIII METALLIC BLUE 16GB AKILL...
  12. SAMSUNG I9300 GALAXY SIII METALLIC BLUE 16GB AKILL...
  13. SAMSUNG N7100 GALAXY NOTE II BLUE AKILLI TELEFON
  14. SAMSUNG I9200 GALAXY MEGA 8 GB SİYAH AKILLI TELEFO...
  15. LG E986 OPTIMUS G PRO BLACK AKILLI TELEFON
  16. HTC ACCORD WINDOWS PHONE 8X SİYAH AKILLI TELEFON
  17. SAMSUNG N7100 GALAXY NOTE II MARBLE WHITE AKILLI T...
  18. SAMSUNG I9500 GALAXY S4 16 GB MAVI AKILLI TELEFON
  19. SAMSUNG I9500 GALAXY S4 16 GB BEYAZ AKILLI TELEFON...
  20. SAMSUNG I9500 GALAXY S4 16 GB KIRMIZI AKILLI TELEF...
  21. SAMSUNG I9200 GALAXY MEGA 8 GB BEYAZ AKILLI TELEFO...
  22. SAMSUNG I9500 GALAXY S4 16 GB KAHVERENGI AKILLI TE...
  23. HTC ACCORD WINDOWS PHONE 8X MAVİ AKILLI TELEFON
  24. SAMSUNG I9500 GALAXY S4 16 GB MOR AKILLI TELEFON
  25. SAMSUNG I9190 GALAXY S4 MINI WHITE AKILLI TELEFON
  26. BLACKBERRY Z10 SIYAH AKILLI TELEFON
  27. HTC VİLLE ONE S BLACK AKILLI TELEFON
  28. NOKIA LUMIA 920 SARI AKILLI TELEFON
  29. APPLE IPHONE 4S 16GB WHITE AKILLI TELEFON
  30. NOKIA LUMIA 920 SİYAH AKILLI TELEFON
  31. SAMSUNG I9070 GALAXY S ADVANCE AKILLI TELEFON
  32. BLACKBERRY Z10 BEYAZ AKILLI TELEFON
  33. HTC M7-ONE BLACK AKILLI TELEFON
  34. HTC ENDEAVOR ONE X BEYAZ AKILLI TELEFON
  35. SAMSUNG N7000 GALAXY NOTE BEYAZ AKILLI TELEFON
  36. HTC M7-ONE RED AKILLI TELEFON
  37. HTC INCREDIBLE S AKILLI TELEFON
  38. HTC S720e ONE X GRAY AKILLI TELEFON
  39. HTC EVO 3D AKILLI TELEFON
  40. HTC X315E SENSATION XL AKILLI TELEFON
  41. APPLE IPHONE 4 - 8GB WHITE AKILLI TELEFON
  42. APPLE IPHONE 4S 16GB BLACK AKILLI TELEFON
  43. NOKIA LUMIA 920 BEYAZ AKILLI TELEFON
  44. HTC VILLE ONE S GRAY AKILLI TELEFON
  45. SAMSUNG N7000 GALAXY NOTE SIYAH AKILLI TELEFON
  46. LG E960 NEXUS 4 BEYAZ AKILLI TELEFON
  47. HTC M7-ONE SILVER AKILLI TELEFON
  48. LG E975 OPTIMUS G AKILLI TELEFON
  49. APPLE IPHONE 4 - 8GB BLACK AKILLI TELEFON
  50. BLACKBERRY Q10 SİYAH AKILLI TELEFON

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com