Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Haziran 2012 Çarşamba

3600 günle kaç yaş sınırına göre emekli olabilirim?

3600 günle 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru:14 Şubat 1959 doğumluyum. İşe giriş tarihim 18 Ağustos 1978 dir. 3600 günden emekli olmam için daha 720 günüm var. Kaç yaş sınırına göre emekli olabilirim?

1984 SSK girişli ne zaman emekli olabilir?

Babanızın 5225 gün primi varsa istediği zaman emekli olabilir

Soru: Babam 1962 doğumlu. 1984 SSK girişli. Askerlik borçlanmasını yatırmadı. Acaba ne zaman emekli olabilir?

Babam nasıl emekli olabilir?

Babanızın günlerini hizmet tespit davasıyla kazanabilir

Soru: Babam için bir soru sormak istiyorum. Babamın yaklaşık 200-300 arası geçmişten sigorta prim ödemesi var. Uzun süredir çalıştığı yer babamı sigortalı göstermiyor. Babam nasıl emekli olabilir?

3600 günden emekli olabilir miyim?

Hemen de emekli olmanız mümkün

Soru: 1957 doğumluyum. 15 Ağustos 1975 de sigortalı oldum. 3525 gün pirim ödedim. 3600 günden emekli olabilir miyim?

Bu durum bana neler kaybettirir?

Müstafi sayılan bir yıl memurluğa dönemez

Soru: 657 sayılı kanuna tabi olarak, 4/a kadrolu hemşire olarak görev yaparken muvafakat alamadığım için başka bir kurumda 4/b li olarak işe başlayacağım. Şu an istifa verdim. Ama kurum ilk istifamı kabul etmedi. Diğer kuruma 15 gün içinde başlamam gerektiği için 10 gün işe gitmeyerek müstafi sayılacağım. Bu durum bana neler kaybettirir.

Yeni kıdem tazminatı yasasının bizlere ne tür haklar sağlayacağını öğrenmek istiyorum

Kıdem tazminatı Fonu’nun işçiye getirdiği yeni hak bulunmuyor

Soru: 40 senedir sağlık sektöründe md yrd olarak çalışmaktayım, emekli olmak istiyorum ancak yeni kıdem tazminatı yasasının bizlere ne tür haklar sağlayacağını mümkünse öğrenmek istiyorum.

Emekli olurken fazla kesinti dikkate alınır mı?

Emekli keseneği görev aylığı ek göstergesinden kesilir

Soru: Bir kamu kurumunda görev yapmaktayım. 4/1, 1600 ek göstergeden maaş almaktayım. Emekli müktesebim ¼ ü. Malmüdürlüğü ısrarla 2200 göstergeden kesinti yapıyor. Buda aylığımdan 80 lira fazla kesinti demek. Bu doğrumudur? Emekli olurken bu fazla kesinti dikkate alınır mı?

Bağ-Kura isteğe bağlı olarak prim ödüyorum ne zaman emekli olabilirim?

Ara vermeden prim öderseniz 58 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 30 Aralık 1963 doğumluyum. 30 Kasım 2006’dan 12 Haziran 2012 ye kadar Bağ-Kura isteğe bağlı olarak prim ödüyorum. Ne zaman emekli olabilirim?

Bu kanunu referans göstererek dava açsak paramı geri alabilir miyim?

Bir yıl içinde başvurana kesilen vergi iade edilecek

Soru: Bireysel emeklilik sisteminin değiştirilecekmiş. Yeni usulde ayrılana ödenen para nın içindeki ana parsadan vergi kesilmeyecekmiş. Vergi sadece faizden kesilecekmiş. Bu değişiklik bir haksızlığa son veren adaletli bir düzenleme. Ancak Bireysel emeklilik sisteminden benim gibi kanun çıkmadan ayrılan ve ayrılma esnasında ödenen anapara + faizin toplamından yüzde 15 gelir vergisi kesilenlerin günahı ne. Bizlerin mağduriyeti ne olacak. Bu kanunu referans göstererek dava açsak paramızı geri alabilir miyim?

İşitme engelliyim yüzde 40 raporum var ne zaman emekli olabilirim?

Engelli hakkıyla 18 yılı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 27 Mayıs 1982 doğumluyum. İşitme engelliyim. Yüzde 40 raporum var. İlk işe giriş 13 Eylül 1999'da SKK' lı oldum. Vergi indirimi ve maluliyetim var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konuşulanlara göre emeklilere ödenen ikramiyeler artık verilmeyecekmiş doğru mu?

Memurların emekli ikramiyesinin kaldırılması söz konusu değil

Soru: Kamuda çalışan biriyim. Emekliliğime bir sene var. Konuşulanlara göre emeklilere ödenen ikramiyeler artık verilmeyecekmiş. Bu konuda bilgilendirmenizi istiyorum.

Emekliliğimi iptal ettirip bir kaç ay sonra tekrar müracaat edip yeniden emekli olarak emekli maaşımı daha yüksek ten alabilir miyim?

Emekli aylığını kestirip birkaç ay çalışarak aylık yükseltmek tarih oldu

Soru:2000 yılı başından beri emekliyim. Ama halen 12 yıldır çalışmaktayım. Sigortaya müracaat edip emekliliğimi iptal ettirip. Birkaç ay sonra tekrar müracaat edip yeniden emekli olup emekli maaşımı daha yüksek ten alabilir miyim? Şu anda 3056 TL maaş almaktayım. Emekli maaşım ise 980 TL.

Kız çocukları evlenseler bile yetim aylıklarını almaya devam edebilecekler mi?

Evli kız çocuğu yetim aylığı alamaz

Soru: Kız kardeşim yaklaşık iki ay öncesizin gazetedeki köşenizde, yetim aylıkları ile ilgili bir yazı okumuş. Kız çocukları evlenseler bile yetim aylıklarını almaya devam edebileceklermiş. Böyle bir düzenleme yapılacakmış. Kız kardeşim doğrumu anlamış? Bu konuyla ilgili beni aydınlatırsanız sevinirim.

Emekli Sandığı emeklileri emekli aylığını kestirmeden kamuda çalışabilir mi?

Emekli memur aylığını kestirmeden kamuda görev alamaz

Soru:1 Şubat 1984 tarihinde Garanti Bankasında göreve başladım. (özel banka,özel sandık var.) 2001 sonuna kadar çalıştım. 2002 den sonra devlet üniversitesine geçtim. Halen de çalışıyorum. 30 Mayıs 1960 doğumluyum. Kanuna göre 46 yaşında emekliğe hak kazandım. Fakat devlet emeklinin devlette çalışmasına izin vermiyor denildi. Şimdi özel sektör hizmetimle emekli olarak, devlette çalışabileceğimden söz ediliyor.


Hangisi doğru!

Evlenme ve ölüm halinde verilen üç günlük izin süresi için ücret ödenip ödenmeyeceği hk.


Evlenme ve ölüm izninde işveren isterse ücret öder istemezse ödemez

Soru: Evlenmelerde 3 gün-yakınların ölümü 3 gün 4857 iş kanuna göre izin verilir. Ama bunun ücretli olup olmaması ile ilgili tereddütlerin olması bu konuda 4857 sayılı iş kanunun 46.md.sinde hafta tatil hesabında çalışmış gibi gün hesabına katılır 55.md. ise yıllık izin hesabı için çalışmış gibi hesaba katılır der. Yani bu ücretli izindir demiyor. Sadece 55.maddede çalışmış gibi hesaba katılır derken, yıllık izine üzerine basa basa ücretli diyor. Bu konuda kanun maddesi ile tartışmaya mahal vermemek koşuluyla, cevabınızı rica ediyorum.

31 Aralık 1981 sigorta girişim var ne zaman emekli olurum?

2 Mayıs 2013 de emekli olabilirsiniz

Soru: 2 Mayıs 1967 doğumluyum. 31 Aralık 1981 sigorta girişim var. Şu ana kadar 1510 gün Bağ-Kurum 3100 gün SSK sigortam var. Son 8 yıldır da sigortalıyım. Ne zaman emekli olurum? Lütfen beni aydınlatabilir misiniz?

3600 gün ve 15 yıl sigortayla kıdem tazminatı hakkımı kullanırsam ileride emeklilikte bir sorun yaşar mıyım?


İşinizden kıdem tazminatı alarak ayrılıp prim eksiğinizi isteğe bağlı ödeyebilirsiniz

Soru: 5308 günüm var. Emekli olmam için primi toplamda 5450 güne tamamlamam gerekiyor. Bu durumdayken iş yerim devrediliyor.3600 gün ve 15 yıl sigortayla kıdem tazminatı hakkımı kullanırsam bu kalan günüm doldurmadığım için, ileride emeklilikte bir sorun yaşar mıyım? Ne yapmalıyım?

1992 sigorta başlangıcım ve 5166 gün primim var ne zaman emekli olabilirim?

Başlangıcınız 23 Kasım ise 52, 24 Kasım ise 53 yaşı doldurmanız gerek

Soru: 1975 doğumluyum 1992'de sigorta başlangıcım 5166 gün primim var ne zaman emekli olabilirim?

Ben babamın üzerinden sigortalı göründüm bu durumda benim herhangi bir borcum var mıdır?


1 Ekim 2008 de babasından sağlık yardımı alma hakkı olanın bugünde sorunu yok

Soru: 1983 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 2002’dir. Ben 2011 Aralık ayında işten ayrıldım ve yaklaşık 6 ay işsiz kaldım. Şimdi Genel Sağlık Sigortası için SSK'ya gittim ailede sigortası olan var ise onun üzerinden faydalanabiliyorsun dediler. Ve ben babamın üzerinden sigortalı göründüm. Bu durumda benim herhangi bir borcum var mıdır? Ya da çıkar mı bilemedim. Aydınlatırsanız sevinirim.

Yüzde 60 vergi indirim raporum var ne zaman emekli olurum?

Engelli hakkıyla 18 yıl ve 4000 günle emekli olabilirsiniz

Soru: 1973 doğumluyum. SSK girişim 2004 de. Doğuştan engelliyim. Askerlik yapmadım. Halen özel bir şirkette çalışıyorum. 2179 gün prim ödemem var. Yüzde 60 vergi indirim raporum var. Ne zaman emekli olurum? Ve ne kadar daha prim ödemem lazım?

Ne kadar daha sigortalı olarak çalışmam gerekiyor?

5750 günle 2026 da 3600 günle 2033 de emekli olabilirsiniz

Soru: 6 Nisan 1975 doğumluyum.1 Mart 1995 tarihinde sigortalı işe başladım. Belirli aralıklarla sigorta çıkışlarım oldu. Ve 17 yıl içinde 2358 prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim? Konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Ne kadar daha sigortalı olarak çalışmam gerekiyor?

Tek kişilik şirketi ne zaman kurabiliriz?

Türk Ticaret Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tek kişilik şirket(AŞ. LTD.) kurulabilecek

Soru: Ticaret Kanunu yürürlüğe girdi mi? Tek kişilik şirket ne zaman kurabiliriz? Bu konuda bilgilendirebilir misiniz?

Tazminat haklarım biter mi?

İki işyerinde de işveren aynıysa kıdem tazminatı hakkınız kaybolmaz

Soru: Bir makine fabrikasında ön muhasebe işine bakıyorum. Şantiyelerimiz de var. Orada işyeri sicil numarası alındı. 20 aydır buradayım. Bana senin çıkışını vereceğiz, başka ildeki SSK sicil numarasına kaydedeceğiz ve 10 gün orda 20 gün burada olacaksın dediler. Bu durumda haklarım ölür mü? Tazminat haklarım biter mi? Ne yapmam gerekiyor?

Emeklilik için kaç güne ihtiyacım var?

48 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 1 Ocak 1967 doğumluyum. Sigorta girişim Mart 1985 dedir. Bugüne kadar 5030 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim? Ve kaç güne ihtiyacım var?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com