Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Kasım 2012 Çarşamba

Emekliler, işsizler, ev hanımları ve engelliler bu yazıyı okuyun - EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ VE YASAL HAKLARINIZ!


Emlak vergisinde son 10 gün 

EMLAK Vergisi, neredeyse her aileyi ilgilendiriyor. 

Kasım ayının sonuna kadar, 22 milyon civarında vatandaşın, Emlak Vergisi ikinci taksitini ödemesi gerekiyor. 

Vergi süresi içinde ödenmezse, geciken her ay için yüzde 1,40 oranında “gecikme zammı” alınıyor. 

EMEKLİLER, İŞSİZLER VE EV HANIMLARI 

Konutların vergisinde; emekliler, işsizler, ev hanımları ve engelliler ile ilgili özel bir durum var. 

Türkiye sınırları içinde, brüt alanı 200 m2‘yi aşmayan, bir tek konutu bulunan ve emekli aylığı dışında başka geliri bulunmayan emekliler ile herhangi bir geliri bulunmayan işsizler ve ev hanımları ile engelliler (gelirleri olsa dahi) “sıfır oranlı” emlak vergisine tabiler. Başka bir anlatımla, Emlak Vergisi ödemiyorlar. 

Daha önce, sıfır oranlı emlak vergisi, her yıl için ayrı kararname çıkartılarak açıklanırdı. 2007 yılından itibaren, bu uygulamaya son verildi. Aksine bir düzenleme olmadığı sürece, yeni bir kararnameye gerek kalmaksızın; emekliler, işsizler ve ev hanımları ile engelliler 2012 yılında da “sıfır oranlı” emlak vergisine tabi olacaklar (Bkz. 29 Aralık 2006 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, 2006/11450 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı). 

Yukarıda belirtilen kişilerin, birden fazla konuta sahip olmaları durumunda, konutların tamamı için emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. 

BİZZAT OTURMA KOŞULU 

Sıfır oranlı Emlak Vergisinden yararlanabilmek için, konutta bizzat oturma koşulu aranmıyor. Bu nedenle, sahip oldukları tek konutu kiraya verip, kirada oturanlar da (emekliler, işsizler, ev hanımları, engelliler), gerekli koşulları taşımaları halinde, sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabilecekler (Bkz. Maliye Bakanlığı’nın, 31 Aralık 2003 Tarih ve 25333 (3.mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, 38 No.lu Emlak Vergisi Genel Tebliği). 

YAZLIK EVLER 

Konutta bizzat oturma zorunluluğunun olmaması, yazlık evler için geçerli değil. Belirli zamanlarda dinlenmek amacıyla kullanılan yazlık evler için, Emlak Vergisi ödenmesi gerekiyor. 

Kişi tek yazlık eve sahip ve kirada oturuyor olsa da, yazlık evinde sürekli oturmadığı için Emlak Vergisi ödemek zorunda. 
Ancak, yazlık evlerde sürekli oturulması ve başka bir ev sahibi de olunmaması durumunda, diğer koşulların varlığı halinde, Emlak Vergisi ödenmez. 

2013 EMLAK VERGİSİ 

2013 yılında ödenecek emlak vergisinin “yeniden değerleme oranının yarısı” kadar yani 3,9 oranında artması gerekiyor. Ancak Bakanlar Kurulu’nun kendisine tanınan yetkiyi 2012 yılında olduğu gibi kullanıp, 2013 yılı emlak vergisi artışını yüzde 7,8 olarak belirlemesi bekleniyor. 

2013 için tahakkuk ettirilecek vergiler de birincisi Mart-Mayıs 2013, ikincisi de Kasım ayı olmak üzere iki eşit taksitte ödenecek. 

2012 YILINDA GAYRİMENKUL SATIN ALANLAR 

2012 yılında gayrimenkul satın alanların, bu yılın sonuna kadar, ilgili belediyeye “Emlak Vergisi Bildirimi” vermeleri gerekiyor. Yılsonuna üç aydan daha az süre kala, örneğin 21 Kasım 2012 tarihinde, gayrimenkul alınması durumunda, bildirim “üç ay içinde” yani 21 Şubat 2013’e kadar verilir. 

2012 yılında gayrimenkul alanlar, 2012 yılı için Emlak Vergisi ödemezler. Ancak 2013 yılından itibaren, Emlak Vergisi ödemeleri gerekiyor. 
Süresinde bildirim verilmemesi durumunda, emlak vergisi, cezası ve gecikme faizi ile birlikte alınır. 

Şükrü Kızılot - HÜRRİYET 

 

Dünyanın ve Türkiye'nin en seçkin markaları Evimnet'te sizleri bekliyor... 

Artık evinizi daha kolay yenileyebilirsiniz 

Evimnet sitesinde neler var? 

Pratik Ev Ürünleri, Anne-Çocuk, Hediyelik Eşya, Kişisel Bakım, Teknoloji, Küçük Ev Aletleri, Nevresim, Mobilya, Aydınlatma, Ev Tekstili, Duvar Dekorasyon, Dekorasyon, Mutfak, Banyo... 

Fırsatlar sadece üyelere özel... 

Kolayca üye olmak için aşağıdaki linklerden birine tıklayıp formu doldurabilirsiniz. 

İndirimli hediyelik eşyalar %70 indirim 

Dünyanın ve Türkiye'nin en seçkin markaları %90'a varan indirimlerle sizi bekliyor 

Hemen üye olun ev ve dekorasyon ürünlerindeki indirimlerden haberiniz olsun! 

Siteye kolayca üye olmak için tıklayın

SSK malulen emeklilik maaşımı son kontrol muayenesinde özür oranım düşük çıktığı için durdurdu bu durumda ne yapmam gerekiyor?

Yüksek Sağlık Kurulu'na itiraz edebilirsiniz 

Soru: Sadettin Bey, benim midem tümör nedeniyle alındı ve kemoterapi, radyoterapi gördüm. 2009 yılında SSK'dan malulen emekli oldum. Fakat raporuma iki yılda bir kontrol muayenesi yazıldı. Son kontrol muayenesinde özür oranım düşük çıktığı için aylığım durduruldu. Bu nasıl olabilir ve şu an ne yapmam gerekiyor? 

Ramazan U. 

Cevap: Değerli okurum, malullük derecesinde değişiklik olma ihtimali bulunan sigortalılar malulen emekli edilirken, belli aralıklarla kontrol muayenesi şerhi konulur. Siz de bu kapsamda emekli olmuşsunuz. Şu an aldığınız rapor %60'ın altında kalmış olmalı ki malullük aylığınız kesilmiş. Yapabileceğiniz tek şey SGK'nın kararına Yüksek Sağlık Kurulu nezdinde itiraz etmektir. 

Sadettin Orhan - BUGÜN 

 

Sağlık Sigortası Hesaplama 


Özel sağlık sigortası fiyatları kişisel özelliklerinize, geçirilmiş rahatsızlıklara, hastane ağına ve poliçe limitleri gibi detaylara göre farklılık gösterir. 


Özel Sağlık Sigortası Fiyatları 


Sağlık sigortası prim ve teklif karşılaştırma işlemi için bilgilerinizi tam ve doğru doldurmanız gerekir. 


Sağlık sigortası prim ve teklif karşılaştırma işlemi için buraya tıklayın 


Özel sağlık sigortası teklifinizi görmek için bilgilerinizi eksiksiz doldurun, en uygun poliçeye ulaşın! 


3 dakikada sağlık sigortası teklifi için tıklayın!

Yurtdışı hizmet borçlanmasıyla emekli olanlara Türkiye'den aylık bağlanma şartları

Çalışırsanız aylığınız kesilir 

Soru: Sadettin Bey, ben Hollanda'da yaşıyorum. Türkiye'de isteğe bağlı prim ödedim ve Bağ-Kur kapsamında emeklilik başvurusu yaptım. Bana 46 yaşımı doldurduğumda emekli olabileceğim söylendi. Fakat bana SGK'dan yeni bir mektup geldi ve Hollanda'da çalışıp çalışmadığım ve herhangi bir gelirimin olup olmadığı soruluyor. Ben bazen çalışıyorum bazen de işsizlik ödeneği alıyorum. Bunların Türkiye'den bağlanacak aylığa bir zararı olur mu? Ayfer Y. 

Cevap: Ayfer Hanım, yurtdışı hizmet borçlanmasıyla emekli olanlara aylık bağlanabilmesi için, bulundukları ülkede çalışmıyor ve ikamete bağlı yardım (işsizlik vb.) almıyor olmaları gerekir. Sizin çalışmalarınız ve aldığınız işsizlik yardımları Türkiye'den bağlanacak aylığın kesilmesine sebep olur. 

Sadettin Orhan - BUGÜN 





Bilgilerinizi girin, size özel kasko sigortası fiyatlarını karşılaştırın... 


Araç kasko değerine en uygun kasko poliçesini hesaplayın... 














2.EL OTO KASKO HESAPLAMA ARACI İÇİN TIKLAYIN



5 Bin TL’ye Varan İndirimlerle Dizel Fiat Bravo Kampanyası - FİAT KAMPANYALARI!

Kasım Ayında Fiat Avantajları Tam Ekonomik !

5 Bin TL’ye Varan İndirimlerle Dizel Fiat Bravo Kampanyası!

Citroën kış bakım kampanyası - 30 KASIM 2012 SON GÜN!

Citroën'den kış bakım kampanyasıCitroën'den kış bakım kampanyası


Citroën kullanıcılarına 30 Kasım 2012 tarihine kadar sürecek kış bakım kampanyası ile birçok avantaj sunuyor…

Ağız sağlığınızı iyileştirmek için - 10 ÖNERİ!

Ağız sağlığını iyileştiren 10 öneri


Sağlıklı gülümseme her yaşta önemlidir, ağız ve diş sağlığının temellerini öğrenmek için ise hiçbir zaman geç değildir.

Vejetaryen tipi beslenmelerden veganla ilgili kulaktan kulağa dolaşan efsaneler - VE GERÇEKLER!


Vegan beslenmek ömrü uzatır mı?

Vejetaryen tipi beslenmelerden veganla ilgili kulaktan kulağa dolaşan efsanelere açıklık getirmek istiyorum. İşte vegan beslenenlerin dikkat etmesi gerekenler

Galatasaray-Manchester United maçının 90. dakikasında yaşananlar ve bu sırada kameralara yansıyan yedek kulübesi - KENDİNDEN GEÇTİ!

Hasan Şaş kendinden geçti

Galatasaray-Manchester United maçının 90. dakikasında yaşananlar ve bu sırada kameralara yansıyan yedek kulübesi görüntüsü büyük dikkat çekti.

Manchester United’lı oyunculardan itiraf - GALATASARAY SEYİRCİSİNE HAYRAN KALDILAR!

Manchesterlı oyuncudan itiraf!

ManU'lu oyuncular maç sonrası Arena'daki atmosfer karşısında şaşkınlığını gizleyemedi, Darren Fletcher'in sözleri ise her şeyin özetiydi...

Doğum borçlanmasında son durum nedir?


Doğum borçlanmasında son durum 


Bildiğiniz gibi 2008 yılında yürürlüğe giren sosyal güvenlik reformuyla birlikte bayanlar için doğum borçlanması imkanı getirildi. 

Erkekler için askerlik borçlanmasında olduğu gibi, bayanlar da doğum sebebiyle çalışma hayatından ve sosyal güvenceden yoksun kaldıkları süreleri borçlanabilecekti. Borçlanma, en fazla iki çocuk için ve doğumdan sonraki çalışmadan geçen iki yıllık süre için sınırlıydı. 

Bayan okurlarımızdan ve eşlerinden doğum borçlanmasına dair çok soru aldığımız için güncel uygulamayı özetlemekte fayda var. 

Şu anki uygulamada doğum borçlanması hakkından sadece doğumdan önce SSK'lı çalışması bulunan bayanlar yararlanabiliyor. 

Buna göre: 

· Doğumdan önce SSK'lı çalışması bulunmayan, 

· Doğumdan önce çalışması olan fakat SSK kapsamında değil de diğer sandıklar kapsamında çalışması bulunan, 

· Doğumdan önce SSK'lı olmakla birlikte, doğumdan sonraki iki yıllık sürede çalışan veya isteğe bağlı prim ödeyen bayanlar 


doğum borçlanmasından yararlanamıyor. Kapsam dışında kalan bayanların yargı mücadelesi oldu fakat halihazırda bayanlar lehine çıkmış Yargıtay kararı bulunmuyor. 

Diğer taraftan doğum borçlanması yapan bayanların, borçlandıkları sürelerin hangi statüye sayılacağı, en son prim ödedikleri/çalıştıkları statüye göre belirleniyor. 

Dolayısıyla örneğin borçlanmasının SSK'ya sayılmasını isteyen bir bayanın, Bağ-Kur kapsamında çalışırken veya isteğe bağlı prim öderken borçlanma yapmaması gerekiyor. Bu bayanların önce Bağ-Kur'dan veya isteğe bağlı sigortadan çıkmaları, sonra borçlanma talebinde bulunmaları gerekiyor. 

Son olarak, hatalı borçlanma yaptığını düşünen veya borçlanmadan vazgeçen bayanlar için bir defaya mahsus olarak borçlanmaları iptal edilip, primleri SGK tarafından iade edilebiliyor. 

Sadettin Orhan - BUGÜN 

 

Markafoni: Türkiye’nin ilk ve lider özel alışveriş kulübü 

Türkiye’ye özel alışveriş konseptini getiren markafoni, dünyaca ünlü seçkin moda markalara aitgiyim, ayakkabı, kozmetik, aksesuar, spor malzemeleri, oyuncak, teknoloji ve dekorasyon gibi farklı kategorilerdeki ürünleri %90’a varan indirimlerle sunuyor. 

Hemen ÜCRETSİZ Üyelik için tıklayın! 

Seçkin markalar Markafoni'ye özel indirimlerle! 

Seçkin moda markalarının 2-5 günlüğüne online butikleri bu sitede! 

Aradığınız Marka ve Modeller %90'a varan indirimlerle! 

Renkli kampanyalar ve kaçırılmaz fırsatlar için Markafoni üyesi olun! 

Markafoni üyeleri için keyifli, kolay, rahat ve avantajlı alışverişin kapılarını aralıyor 

Markafoni, Türkiye’nin yanı sıra Avustralya, Ukrayna ve Yunanistan’da da özel alışveriş kulübü olarak faaliyet gösteriyor 

%90'a Varan İndirimli Fiyatlar ve Özel Kampanyalar! 

Ayrıcalıklı Alışverişin Keyfini Çıkarın! 

Dünyaca ünlü markalar %90'a varan indirimlerle! 

İnternet üzerinden keyifli, kolay, rahat ve avantajlı alışveriş için tıklayın 

Ayakkabı, kozmetik, aksesuar, spor malzemeleri, oyuncak, teknoloji ve dekorasyon gibi farklı kategorilerdeki ürünleri %90’a varan indirimlerle almak için aşağıdaki linke tıklayıp üye olabilirsiniz. 

Türkiye’nin ilk ve lider özel alışveriş kulübüne ÜCRETSİZ Üyelik için tıklayın!

En Çok Okunan SSK ve Bağ-kur Emeklilik Haberleri


--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

İş arkadaşlarınızın önemli SGK gelişmelerinden 
haberdar olmaları için web sitemizi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

65 Yaş Aylığı Blogunda En Çok Okunanlar

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

İş arkadaşlarınızın önemli SGK gelişmelerinden 
haberdar olmaları için web sitemizi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com