Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Mart 2012 Perşembe

İntibak yasası çıktı!

İntibak yasası, Resmi Gazete'de


Kamuoyunda ''intibak yasası'' olarak bilinen 6283 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Cep telefonlarından alınan Özel İletişim Vergisi kalkacak mı?

Özel İletişim Vergisi kalkıyor!

Binali Yıldırım'dan cep telefonu kullanıcılarına müjdeli haber... ...

Eşi vefat etmiş kadınlara hangi aydan itibaren iki ayda bir 500 lira ödenecek?

Anlamlı günde anlamlı mesaj

Başbakan Tayyip Erdoğan, Mardin'de katıldığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde çok önemli mesajlar verdi. Başbakan eşini yitirmiş kadınlara da müjdeyi verdi..

Para çekerken dikkat!

ATM'lere dikkat!

Bankaların ATM’lerinden aldığınız paraların sahte olup olmadığını kontrol edin. Vatandaşlar ATM’lerden sahte para çektiklerini ve “Burası banka, burada sahte para olmaz” düşüncesi ile hareket edilmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Emeklinin ortağı olduğu şirkette çalışması halinde SGDP kesintisi hk.

Ortağı olduğum şirketten ücret alırsam SGDP uygulaması nasıl olacak?


SSK emeklisiyim. Aynı zamanda 1998 yılından itibaren bir limited şirkette ortak ve genel müdürüyüm. Şirket ortağı ve emekli olduğum için emekli maaşımdan yüzde 15 oranında sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesiliyor. Genel müdürü ve ortağı olduğum şirkette fiilen çalışmaktayım. Bu çalışmalarımdan dolayı maaş almam durumumda, maaşımdan sadece gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi mi olmalı yoksa SGDP emekli maaşımdan kesilmeyip, şirketten alacağım maaşım üzerinden mi hesaplanıp ödenmeli? Erhan Erten

Babam vefat etti SSK maaşını annem alıyor babamın intibak yasasındaki hakkı halen geçerli mi?

Kapsamda olması şartıyla intibaktan dul yetim aylığı alanlarda yararlanır

Soru: Babam vefat etti. SSK maşını annem alıyor. Babamın intibak yasasındaki hakkı halen geçerli mi? Babam hak sahibi olursa, annem tamamını mı alır? Yoksa yarısını mı?

Acaba isteğe bağlı sigorta yatırılarak emekli olabilir mi?

Anneniz primi 3600 güne tamamlamalı

Soru: Annem 1965 doğumlu. 1980'den sigorta girişi var. 465 gün prim ödemesi var. Acaba isteğe bağlı sigorta yatırılarak emekli olabilir mi? Ve ne kadar yatırmak gerekli?

1 Ocak 2011 itibariyle basit usulden işyerimden Bağ-Kur ödüyorum fakat SSK’dan emekli olmak istiyorum iş yerimi kapatmadan nasıl sigortalı olabilirim?

Basit usulde vergilendirilme şartından biride işinde bifiil çalışmaktır

Soru: 20 Haziran 1971 doğumluyum. 1 Eylül 1990 tarihinde SSK’lı oldum. Bir aylık prim ödendi. 1 Mart 2003 te isteğe bağlı sigorta ödemeye başladım. 1 Ocak 2011 de basit usulden işyerimden Bağ-Kur ödüyorum. SSK’dan emekli olmak istiyorum. İş yerimi kapatmadan nasıl ödeyebilirim. Ne zaman emekli olabilirim?

Sigortalı olarak çalışan biri şirket kurarak şirket ortağı olması halinde, sigortasını kurduğu şirketten devam ettirebilir mi?

Şirket ortağı şirketten sigortalı gösterilemez

Soru: Sigortalı olarak çalışan biri şirket kurarak şirket ortağı olması halinde, sigortasını kurduğu şirketten devam ettirebilir mi?

Yaş haddinden emekli olmak için 15 yıl sigortalılık süresi 3600 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz

2012 içinde emekli olabilirsiniz

Soru: 1962 doğumluyum. 21 Mayıs 1980 tarihinde SSK’lı olarak işe başladım. 31 Aralık 1983 tarihine kadar sigortalı olarak çalıştım. Daha sonra çalıştığım bankanın Ziraat Bankasına devretmesiyle, 1 Ocak 1984 tarihinden 12 Ağustos 1985 tarihine kadar Emekli Sandığına bağlı olarak çalıştım. 10 Haziran 1985 tarihinde çocuğumun doğumu sonrası, aldığım doğum izninden ve yıllık izinlerimden sonra(12 Ağustos 1985 tarihinde) işten ayrıldım. 1 Haziran 2005 yılında tekrar SSK’lı olarak işe başladım. Halen çalışıyorum. Ne zaman emekli olabilirim?

1985 yılında sigortalı olanların emeklilik durumu hk.

225 gün daha prim ödeyerek emekli olabilirsiniz

Soru: 15 Ocak 1960 doğumluyum. 1 Haziran 1985 tarihinde sigorta girişim var. 4850 gün prim ödedim. Ne zaman emekli olabilirim?

Kirayı bildirip üste vergi iadesi almanın dayanılmaz cazibesi hk.

Kirayı bildirip üste vergi iadesi almanın dayanılmaz cazibesi

Başlığı okuyunca “Hem kira geliri nedeniyle vergi beyannamesi ver, hem vergi ödeme hem de üste vergi iadesi al. Olur mu öyle şey?” demeyin.

Gayrimenkul satışından doğan kazancın vergilendirilmesi hk.

2011'de gayrimenkul sattıysanız beyanname vermeniz gerekebilir

2011 yılında gayrimenkul (ev, işyeri, arsa, arazi) sattıysanız ve bu gayrimenkulü 1 Ocak 2007 tarihinden sonra satın aldıysanız, beyanname vermeniz ve vergi ödemeniz söz konusu olabilir.

Eşimin üzerinden sağlık yardımı alıyorum gelir testi yaptırmak zorunda mıyım?

Gelir testi yaptırmak zorunda mıyım?


5 Mart 2011'de işten çıkartıldım, 8 ay işsizlik maaşı aldım, şuan işsizim ve eşimin üzerinden sağlık yardımı alıyorum. Gelir testi yaptırmak zorunda mıyım?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com