Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Ağustos 2012 Cuma

e-devlet üzerinden bir haftada kaç kişi emeklilik başvurusu yaptı?

Değerli www.emeklilikhaber.com üyeleri;

Sizler için Yeni SGK ve Emeklilik Haberlerini aşağıda derledik.
Okumak için sitemizi www.emeklilikhaber.com ziyaret edebilirsiniz.


Yeni Gelen Yorumlar www.emeklilikhaber.com
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

SGK yüzlerce kişinin emekliliğini neden iptal etti?

 
Yüzlerce kişinin emekliliği iptal! 

156 paravan şirket, 7 bin kişi... SGK, büyük emeklilik vurgununu gözler önüne serdi. Yakalananların vay haline. 

156 paravan şirket üzerinden sigortalı gösterilen 7 bin kişinin devletten sağlık yardımı aldığı, birçoğunun da emekli olduğu tespit edildi. Sahte işyerlerini tek tek belirleyip, emeklilik işlemlerini iptal eden SGK, vatandaşları uyarıyor: "Hem primler boşa gider hem de aldığınız maaşı faiziyle geri ödersiniz." 

Zaman'ın haberine göre; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sahte işyerlerine karşı alarma geçti. Kurum denetmenleri, naylon şirket kurarak vatandaşları buradan sigortalı gösteren firmaları tespit etti. Yaklaşık bir yıl süren incelemeler sonucunda 156 paravan şirket üzerinden dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi. Sahte firmalarla 7 bin kişinin sigortalı yapıldığı, bunların devletten sağlık yardımı aldığı ve birçoğunun da emekli olduğu öğrenildi. Yapılan işlemlerin tamamı iptal edilirken, ödenen emeklilik maaşlarının faiziyle geri alınacağı belirtiliyor. Kendilerini muhasebeci veya malî müşavir olarak tanıtan şebeke üyelerinin SGK'yı yaklaşık 70 milyon TL zarara uğrattığı hesaplanıyor. 

Alınan bilgilere göre emeklilik vurgununu ortaya çıkaran gelişme, İstanbul Sosyal Güvenlik Müdürlüğü'nde görevli bir denetmenin incelemeleriyle başladı. Denetmenler, sahte olarak sigortalı bildirilen bin kişi ile irtibata geçerek bilgilerine başvurdu. Soruşturma derinleştirildiğinde binlerce kişinin emeklilik vaadiyle kandırıldığı anlaşıldı. Denetmenlerin tespitlerine göre, şebeke, gelir ve eğitim düzeyi düşük vatandaşları hedef alıyor. Bu kişileri kurdukları paravan şirketler üzerinden aylık 150-250 TL para karşılığında sigortalı gösteriyorlar. SGK'dan sağlık yardımı almalarını ve emekli olmalarını sağlıyorlar. 

Yapılan incelemeler sonucunda dolandırıcıların SGK'yı yaklaşık 70 milyon TL zarara uğrattıkları tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, çetedekilerin kendilerini muhasebeci veya mali müşavir olarak tanıttıkları kaydedildi. 

SGK yetkilileri yapılan bu incelemenin tutar bakımında SGK tarihindeki en büyük incelemelerden biri olduğunu belirtti. Hiç kimsenin çalışmadan bir işyerinden sigortalı gösterilmesinin mümkün olmadığını dile getiren yetkililer, kendilerini muhasebeci veya malî müşavir olarak tanıtan ve para karşılığında sigortalı bildirmek isteyen kişilere vatandaşların güvenmemeleri gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşları uyaran SGK yetkilileri, "Paravan işyerlerinden sigortalı bildirilen kişilere yapılan sağlık harcamaları o kişilerden faiziyle tahsil ediliyor. Yine bu şekilde emekli olup aylık alan kişilere ödenen aylıklar da faizleriyle geri alınıyor. Vatandaşlar bu tür yollara başvurmasınlar." dedi. Sosyal güvenlik denetmenleri, savcılığa şebeke ile ilgili olarak suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcılar Türk Ceza Kanunu'nun "kamuyu zarara uğratmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "resmî evrakta sahtecilik" suçlarından yargılanacaklar. Öte yandan büyük bir özveri ile çalışan sosyal güvenlik denetmenleri ciddi sorunlarla kar karşıya. Haksız kazanç sağlanmasının önüne geçen denetmenler, darp ve şiddete maruz kalıyor. Ancak denetmenlere herhangi bir hukukî koruma sağlanamadı. 

Şebeke nasıl çalışıyor? 

Paravan şirket kuran şebeke, sigortası olmayan vatandaşlarla temasa geçip bu kişileri aylık 150-200 TL gibi ücretlerle sigortalı gösteriyor. Ancak şirketin paravan olduğu bilinmediğinden sigortalı gösterilen kişi, normal sigortalının sahip olduğu bütün haklara sahip oluyor. Sağlık hizmeti alıp günü geldiğinde emekli olabiliyor. Devlet de sosyal güvenlik mevzuatı gereği, sigortalı gösterilen kişinin bütün haklarını öderken pirim alacağını şirketten tahsil etmeye çalışıyor. Fakat paravan olarak kurulan şirketler, topladığı primleri cebe indiriyor. Devlete tek kuruş ödeme yapmıyor. Şirket paravan olduğu için de tahsilat yapılamıyor. Bu durumda paravan şirket kuran çete, vatandaştan prim olarak topladığı paralarla saltanat sürüyor. Devlet ise tek kuruş alamadığı kişiler için emekli maaş ve sağlık hizmet bedeli ödüyor. TAKVİM

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Bireysel emeklilik sisteminde ömür boyu emekli maaşı var mı?

 
Bireysel emeklilik şirketinin giderlerini ve kârını siz ödersiniz 

Bireysel emeklilik şirketleri (kira-personel-genel) giderlerini sizin ödediğiniz paralardan çıkarır kar olarak da sizin paralarınızın getirisinden de pay alırlar… Bireysel emeklilikte ömür boyu emekli maaşı da yoktur… 

Sevgili Ali TEZEL, yazılarınızı ilgi ve beğeni ile izlemekteyim. Benim eşim bir kamu 
kuruluşunda çalışmaktadır. Eşim 2007 yılından itibaren bireysel emeklilik sistemine girdi ve halen devam etmektedir. Yalnız bireysel emeklilik için yaptığımız ödemelerin nemalandırılan kısmı ile ilgili bazı çekincelerimiz vardır. Ödediğimiz primlerden kesilen kesintilerin oranı %5'i bulmaktadır. Ülkemizdeki enflasyon oranı ve bankaların mevduata uyguladıkları faiz 
gözönüne alındığında bu kesintilerin oranının yüksek olduğu görülecektir. Bu konuda www.bireyselemeklilik.gov.tr adresine aşağıdaki şikayet ve öneri metnini gönderdim. 
"İyi günler, Sizlere başvuru yapmamın nedeni bireysel emeklilik sistemi için yapılan 
kesintilerdir. 
1-Yönetim giderleri kesintisi %5 oranındadır. 
2-Fon işletim gideri oranı da %1-3 arasındadır. 
Toplam olarak % 6-8 oranında kesinti uygulanmaktadır. Halbuki ülkemizde enflasyon oranları %5 ila 8 arasında seyretmekte ve fon getirileri de buna bağlı olarak düşük olmaktadır. 
Dolayısıyla sistemin cazibesi azalmaktadır. Benim sizlere önerim şudur. Sistemde zaten yeterli bir birikim olmuştur. Bu birikimlere uygulanan kesintiler yüksek miktarlara ulaşmaktadır. Uygulanan kesintilerin oranlarını düşürebilirsiniz. Bu şekilde yatırıma yöneltilen kısım artacak ve daha çok getirisi olacaktır. Bu da sistemin cazibesini artıracaktır. Bu konuda düşük enflasyonlu ve ekonomisi gelişmiş ülkelerin katılımcılarına ne kadar gelir kazandırdıklarını incelemenizi tavsiye ediyorum." Sizin de köşe yazılarınızda bu konuya yer vermeniz eminim ki çok etkili olacaktır. 

Ercan ÇEVİREN 

Sayın okurum, temmuz ayında çok ünlü ve köklü bir bankanın şubesine girdim. Sıra beklerken, ortada masada oturan bir görevli bana bir kağıt uzattı ve bireysel emeklilik ister misiniz dedi. Baktım kağıtta, “Ömür boyu emekli aylığınız olsun ister misiniz?” ki bizim sistemimizde asla ve kat’a ömür boyu aylık seçeneği yoktur. Yani, halkı yanıltıyor ve kandırıyorlardı. Bizim sistemin özü şu, 56 yaşına geldiğinizde şirket size, “şu kadar ana para şu kadar nemanız var, ister hepsini alıp gidin, isterseniz ayda 1000 lira verelim, paranız kaç para ise bitince gidersiniz”. Yani, sizin paranızı sizin belirlediğiniz taksitlerle size geri ödeyen bir sistem ve ASLA EMEKLİLİK DEĞİL. 

***GİDERLER ÖDEDİĞİNİZ PRİMLERDEN 

Bireysel emeklilik şirketleri, sizlerin kara kaşı kara gözü için kurulmadı, kâr etmek, para kazanmak için kuruldu bu sebeple her ay ödediğiniz rakamlardan yüzde 5’i, şirketin giderleri için kesilir. (Personel, kira, şirket giderleri.) Sonrasında da paranızı değerlendirmeniz için seçtiğiniz yatırım araçlarından elde edilenlerden de yüzde 1-3 oranında da kâr olarak para kesilir. Sizin de dediğiniz gibi sonuçta ayda 100 lira yatırıyorsanız o para 95 liraya düşer. Sonrasında da gelire göre ana para rakamına ulaşmanız için en az 1 yıl gerekir. 

Ali TEZEL - Gazete Habertürk


Sağlık Sigortası Hesaplama Aracı için tıklayın


Özel sağlık sigortası fiyatları kişisel özelliklerinize, geçirilmiş rahatsızlıklara, hastane ağına ve poliçe limitleri gibi detaylara göre farklılık gösterir.


Özel Sağlık Sigortası Fiyatları


Sağlık sigortası prim ve teklif karşılaştırma işlemi için bilgilerinizi tam ve doğru doldurmanız gerekir.


Sağlık sigortası prim ve teklif karşılaştırma işlemi için buraya tıklayın


Özel sağlık sigortası teklifinizi görmek için bilgilerinizi eksiksiz doldurun, en uygun poliçeye ulaşın!


3 dakikada sağlık sigortası teklifi için tıklayın!


Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını karşılaştırın, ayda 40 TL'den başlayan fiyatlarla alın!


Ayda 40 TL'den başlayan taksit seçenekleri için tıklayın!


11 sigorta şirketi ve onlarca farklı ürün için tıklayın!


SAĞLIK sigortası almanın avantajları için tıklayın!


Sağlık Sigortasında Fiyat Avantajını Kaçırmayın!


Özel sağlık sigortası fiyatlarını öğrenmek için tıklayın!


Sağlık Sigortanızı Seçmek İçin Linklerden birine tıklayıp 

Sağlık Sigortası Hesaplama Aracını kullanabilirsiniz.


En Uygun Özel Sağlık Sigortası seçenekleri için tıklayın!


18 yaşından küçük çocukların şirket ortağı olması halinde Bağ-kur primi ödeme yükümlülüğü var mı?


Bağ-Kur’da 18 yaş şartı 

Okurumuz Engin ÇELİK, “Şirketimizin ortağı 23/04/2012 tarihinde vefat etti. Şirket hisseleri anne ve üç çocuğuna kalmıştır. Rahmetlinin eşi sigortalı olduğunu da belirterek rahmetlinin 18 yaşından küçük olan 3 çocuğu için Bağ-Kur primi ödemek zorunda mıyız?” diyor. 

SGK mevzuatında, 

b) Köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan ise; 

1) Ticarî kazanç veya serbest meslek kazancı nedeniyle gerçek veya basit usûlde gelir vergisi mükellefi olanlar, 

2) Gelir vergisinden muaf olup, esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olanlar, 

3)Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortakları, diğer şirket ve donatma iştiraklerinin ise tüm ortakları, 

4) Tarımsal faaliyette bulunanlar, 

Bağ-Kur’lu sayılmaktadır. 

Ancak sigortalı sayılması gerekenlerden 18 yaşını doldurmamış olanlar Bağ-Kur’lu olamıyorlar. Yani sadece Bağ-Kur kapsamında faaliyette bulunup 18 yaşını dolduranlar Bağ-Kur’lu olabiliyor. Dolayısıyla 18 yaşından küçük çocuklar Bağ-Kur’lu sayılmayı gerektiren bir şirket ortaklıkları bulunsa dahi Bağ-Kur’lu olmaz ve 18 yaşını doldurunca Bağ-Kur sigortalılığı başlatılır. 

Borçlu Bağ-Kur’luya sağlık yardımı yok 

Okurumuz Mehmet Çimen, “Babamın 8 bin lira Bağ-Kur borcu var. Şu anda babamın felç tedavisini yaptıramıyorum. Maddi durumum olmadığı için borcuda ödeyemiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Taksitle ödeme şansım var mı? Ya da babam benim üzerimden sağlıktan yararlanabilir mi?” diyor. 

Bağ-Kur’lular (4/b) hem kendileri hem de bakmakla mükellef oldukları eş ve çocuklarının sağlık yardımlarından yararlanabilmesi için, 

- En az 30 günlük sigortalarının olması, 

- 60 günden fazla prim borcu olmaması, 

Şartları aranmaktadır. Eğer Bağ-Kur sigortalılarının 60 günden fazla prim borcu varsa, kendileri ve eş-çocukları sağlık yardımlarından yararlandırılmıyor. Sadece 18 yaş altı çocukları sağlıktan yararlanabiliyor. Bağ-Kur sigortalılığı devam ettiği takdirde çocukları üzerinden sağlık yardımı alamaz. 

Eğer Bağ-Kur sigortalıları borçları için tecil ve taksitlendirme talebinde bulunup, taksitlerini düzenli olarak öderlerse sağlıktan yararlanıyorlar. Dolayısıyla borcunu taksitlendirmeniz halinde babanız sağlıktan yararlanabilir. 

Resul KURT - STAR

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com