Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Kasım 2013 Salı

Annelere 6 yıl erken emeklilik - ÇOCUK SAYISINA GÖRE KADEMELİ EMEKLİLİK GÜNDEMDE!


Çalışan anneye 6 yıl erken emeklilik!

Maliye'den üç çocuk için verilmesi planlanan teşvike yeni formül geldi. Nakit yerine gelir vergisi desteği verilecek. Ayrıca çalışan anneler altı yıl erken emekli olacak.


Sabah'ın haberine göre; hükümetin üzerinde çalıştığı çocuk teşvik paketine sürpriz düzenlemeler girdi. Çalışan kadınlara altı yıl erken emeklilik yolu açılıyor. Buna göre, 3 çocuk yapan kadına 6 yıl borçlanma hakkı veriliyor. Gelir Vergisi Yasa tasarısı ile üç çocuklu asgari ücretlide gelir vergisi yükü sıfıra çekiliyor. Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın "nakit" destek talebinin devlete ağır yük getireceği gerekçesiyle, vergi teşvikinde karar kaldı.


DOĞUMLA SINIRLI DEĞİL

Dört bakanlığın yer aldığı paket yeni yıldan önce açıklanacak. Pakete göre, doğum yapan kadına destek doğumla sınırlı kalmayacak. Çocuğu belli yaşa gelinceye kadar yarı zamanlı, esnek çalışma modelini tercih edebilecek. Borçlanma için çocukların sigorta tescil tarihinden sonra doğmuş olması şartı kaldırılıyor. İşe başlama tarihinden önce doğmuş çocuklar için de çalışan kadın bu borçlanma hakkından yararlanabilecek.


ESNEK ÇALIŞMA MODELİ

Aile Bakanlığı, ev kadınlarının maddi koşullarına göre hem nakit hem de mama, bez ihtiyaçlarının karşılanması önerisi getirdi. Ancak, Maliye nakit desteğinin mali yükünün ağır olacağını bildirdi. Avrupa'daki gibi çalışan anneler için yüzde 40 esnek çalışma sistemi de getirilecek.


KADEMELİ EMEKLİLİK GÜNDEMDE

Çocuk sayısına göre, kademeli emeklilikte gündeme gelirken bu konuda nihai karar Bakanlar Kurulu'nda verilecek. Çalışma Bakanlığı, esnek çalışanların emeklilik hakkına erişebilme imkânlarının geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Tüm esnek çalışanların eşit muamele ilkesine uygun olarak yıllık ücretli izin, hafta tatili, günlük dinlenme süresi, kreş gibi haklardan yararlanmaları güvence altına alınacak.

HAMİLELİK RİSKE ATILMAYACAK

İş ve çalışma koşulları hamileliği riske atmayacak şekilde düzenlenirken, periyodik kontroller konusunda her türlü kolaylık gösterilecek. Hamile kadınlar ağır işlerde çalıştırılamayacak. Kamuda çalışan işçi, memur kadınlar muayene günlerinde ücretli izinli sayılacak. Doğum iznine çıkan kadının primini devlet karşılayacak. İzindeki personel için kamuda geçici görevlendirme yapılacak.

Kaynak: MİLLİYET

Etiketler: erken emeklik, doğum teşviği, mama, işçi, izin, Aile, kreş, nakit, Hakkı, vergi, gelir, memur, Maddi, uygun, asgari, formül, Avrupa, Sosyal, teşvik, maliye, tescil, Tercih, 3 çocuk, sürpriz, ücretli, sigorta, muayene, personel, hamilelik, emeklilik, yeni formül, ücretli izin, erken emekli, kaldırılıyor, esnek çalışma, gelir vergisi, yasa tasarısı, çalışan kadın, hamile kadınlar, Bakanlar Kurulu, erken emeklilik, çalışma sistemi, Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, kademeli emeklilik, esnek çalışma sistemi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,

--
AŞAĞIDAKİ KONU İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Ali ÖZTÜRK Ekonomist

emeklilikuzman@gmail.com

SSK VE BAĞ-KUR HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Emeklilik tarihine 1 yıldan az süre kalan SSK ve Bağ-kur'luların dikkatine!
Değerli sigortalılar;

Eğer birden fazla Kurumda hizmetiniz varsa emekli olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme başvurusu yapmanız menfaatiniz icabıdır.

Örneğin şimdi SSK'lı çalışıyorsunuz ama geçmişte Bağ-kur hizmetiniz varsa SSK emeklisi olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme talebinde bulunun. ( SSK dosyasında Bağ-kur hizmetlerini birleştirme )

Veya Bağ-kur emeklisi olmayı bekliyorsunuz ama geçmişte SSK hizmetleriniz varsa Bağ-kur emeklisi olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme talebinde bulunun.  ( Bağ-kur dosyasında SSK  hizmetlerini birleştirme )

Hizmet birleştirme işlemleri hala uzun sürmekte olup emekli olunacak süreyi uzatmaktadır.

Eğer emeklilik tarihiniz gelmeden hizmetlerinizi emekli olacağınız Kurum dosyasında birleştirirseniz ve size çıkartılan veya çıkartılacak (Bağ-kur prim borcu veya basmak intibakı farkı ) borçları öderseniz daha hızlı emekli olursunuz.

Bu hizmet birleştirme işlemlerini emeklilik öncesinde başvurup sonuçlandırırsanız; emeklilik tarihiniz geldiğinde emeklilik başvurunuzu yapar emeklilik başvurusu yaptıktan sonra çıkartılacak sürpriz Bağ-kur borçları veya basamak intibakı farklarıyla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Emeklilik tarihinize ne kadar kaldığını merak ediyorsanız sigortalılık bilgilerinizle 

emeklilikuzman@gmail.com adresine mesaj atabilirsiniz.


Talep etmeniz halinde yukarıdaki sorularınız ve daha fazlası için bizden yanıt alabilirsiniz.

Sorularınız detaylı bir şekilde yazılı olarak yanıtlanmaktadır.

Danışmanlık hizmetimiz ücretlidir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist

emeklilikuzman@gmail.com


İtibari hizmet sürelerinin emeklilik yaşına etkisi nedir?


İtibari hizmet süresi sigortalılık süresini artırır yaşı düşürür

Soru:17 Mart 1970 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 25 Ağustos 1992’dir. Şu anda toplam 5200 gün prim ödemem var. 1 Mart 1997 tarihi ile 30 Eylül 2008 yılları arasında gazetede çalıştım. 4170 gün 2/A ve 3/A olarak pirimim ödendi. Gazetecilerin ödenen pirim günlerinin 4 te 1 oranında hem sigorta girişlerinin hem de günlerinin geriye geldiği söyleniyor. Bu doğru mu? Kasım 1990 ile Mayıs 1992 arasında 550 gün askerlik yaptım. Askerliğimi 550 gün olarak  ödersem bana faydası olur mu? Ne zaman emekli olabilirim?

Yaşar KILINÇLISOY

En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti

Cevap: Askerlik sürenizin 14 ayını borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 14 ay geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi olursunuz. 4170 gün gazetecilik çalışmanızla 1042 gün itibari hizmet süresi kazanıyorsunuz. İtibari hizmet süresi, sigortalılık süresine eklenmekte, emekli olunacak yaş haddinden düşmektedir. İtibari hizmet süresi ile sigortalılık süresi şartını sağlıyorsunuz. Emekli olacağınız yaş haddi de ” 52” den, 49 yaş 1 ay 8 güne” düşüyor. Bu durumda, 325 gün daha prim ödeyerek toplam prim ödemenizi 5525 güne tamamlamanız şartıyla, 49 yaş 1 ay 8 günü dolduracağınız 25 Nisan 2019 da emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:


5900 gün SSK prim ödemem var kaç yaşımda emekli olurum?


54 yaşınızı doldurmanız gerek

Soru: 1 Ocak 1967 doğumluyum. İlk işe giriş tarihim 13 Şubat 1989’dir. Ancak prim ödemem 17 Haziran 1993 tarihinde başladı. 5900 gün prim ödemem var. Kaç yaşımda emekli olurum?

Yılmaz ÖZTÜRK

En erken hangi Kurumdan nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz dahi, 54 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2021 de emekli olabilirsiniz.

 Ekrem SARISU - POSTA


--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Danışmanlık Hizmetleri
  2. Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları
  3. 900 Günden Dul ve Yetim Aylığı Başvuruları
  4. Karşılaştırmalı SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama
  5. Çakışan SSK ve Bağ-kur Hizmetlerinizin İncelenmesi
  6. Bağ-kur’dan SSK’ya Geçiş İşlemleri
  7. Bağ-kur’a Fazla Ödenen Paraların Geri Alınması
  8. Silinen Bağ-kur Hizmetlerinizin İhya Edilmesi
  9. Bağ-kur Dul ve Yetim Aylığı Başvuruları
  10. Bağ-kur borcu nedeniyle SGK'dan uyarı mektubu alan vergi mükellefleri ve şirket ortaklarının dikkatine!
  11. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları
  12. SSK ve Bağ-kur Hizmet Birleştirme İşlemleri
  13. Kendi isteğimle ne zaman işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilirim?
  14. Erkek sigortalıların 55 yaşında 3600 günden emeklilik şartları
  15. Kadın sigortalıların 50 yaşında 3600 günden emeklilik şartları
  16. 4.10.2000 öncesi vergi kayıtlarımı Kuruma ibraz ederek Bağ-kur hizmeti kazanabilir miyim?
  17. Emeklilik başvurumuza kaç gün içerisinde cevap alabiliriz?
  18. Doğum borçlanması yaparak kimler hemen emekli olabilir?
  19. Emeklilik hesabım yapılırken hangi işe başlama tarihim sayılacak?
  20. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik
  21. En erken nereden ve nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?
  22. Vekil öğretmenlik hizmetlerinizin SSK dosyanızda birleştirilmesi
  23. 3600 Günden Yaştan Emeklilik Başvuruları
  24. Vekil öğretmenlik hizmetlerinizin Bağ-kur dosyanızda birleştirilmesi
  25. T.C. Emekli Sandığı Hizmetlerinizin İhya Edilmesi

Eşimin doğum borçlanması için nasıl bir yol izlemem lazım?


Eşiniz doğum borçlanmasından sonra 2100 gün daha prim ödemeli

Soru: Eşimin 1988 yılında iki aylık bir sigorta girişi var. Bunun dışında her hangi bir çalışmışlığı yok. İki evladımız var. Sigorta tarihinden sonra doğumlular. Eşimi borçlandırabilir miyim? Borçlandırırsam nasıl bir yol izlemem lazım? Ve ne kadar süre daha pirim yatırmalıyım.

   Bayram DOĞAN

Cevap: Eşinizin doğumları arasında iki yıllık süre varsa, iki doğumunu borçlanarak toplam 1440 gün kazanarak 60 gün olan primini 1500 güne yükseltebilir. Eşinizin doğum tarihini bildirmemişsiniz. Emeklilik seçeneklerini sıralayalım. Tercihi siz yapın.

1) Doğum borçlanmasından sonra 2100 gün daha prim ödeyerek toplam primini 3600 güne tamamlaması şartıyla, 58 yaşını dolduracağı tarihte,

2) Doğum borçlanmasından sonra 3800 gün daha prim ödeyerek toplam primini 5300 güne tamamlayacağı ve 45 yaşını dolduracağı tarihte.  

Eşiniz; primlerinin son 1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak ödemek şartıyla, kalan prim eksiğini isteğe bağlı olarak ödeyebilir.

Ekrem SARISU - POSTA

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA 

Değerli sigortalılar;

En erken nereden ve nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

SSK ve Bağ-kur’dan en erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek istiyorsanız bana yazabilirsiniz.

Emeklilik hesapları basit bir konu değildir.

SSK’da işe giriş tarihinizin geriye getirilmesi, Askerlik borçlanması ve ne kadar borçlanma yapılması gerektiği, Bağ-kur’dan SSK’ya geçişBağ-kur’a bildirilmeyen vergi ve şirket ortaklığı kayıtlarınızın durumu, vergi borçlanması,doğum borçlanması, yurtdışı borçlanması,yaştan 3600 günden emeklilik, son 1260 gün şartı vb. hususlar önemli ayrıntılardır.

Bağ-kur’lunun emeklilik hesapları ise SSK’ya göre daha zordur. Konu hakkında bilgisi olmayanların mağdur ettiği bir yığın esnaf vardır.

Emeklilik hesabınızda sadece 1 aylık yanlışlık sigortalıya yaklaşık 1.000 liraya ( ödediği sigorta primi+ alamadığı emekli maaşı toplamı ) mal olmaktadır. Bırakın 1 ayı yapılan yanlış hesap ve yönlendirmelerle yıllarca emekli maaşı alamayan sigortalılar vardır. Yukarıdaki hesaba göre bu kişilerin uğradığı zararın büyüklüğü ortadadır.

En erken hangi sosyal güvenlik kurumundan emekli olacağınızı öğrenmek önemli bir bilgidir.

Sigortalılık bilgilerinizi yazıp gönderdiğinizde tarafımdan emeklilik hesabınız yapılacaktır. 

Emeklilik Sorunlarınız İçin Yazın. 

Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.

Ücret sorunuz alındıktan sonra bildirilmektedir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

23 yıldır çalışıyorum askerlik borçlanmasını yapsam ne zaman emekli olabilirim?


160 gün askerlik borçlanması yeterli

Soru: 1987 Aralık ayında askere gittim. Mayıs 1989 da terhis oldum. 18 ay askerlik yaptım. 30 Nisan 1990 işe giriş tarihim, 23 yıldır çalışıyorum. Yaklaşık 8.000 günden fazla prim ödemem var. Askerlik borçlanmasını yapsam ne zaman emekli olabilirim.

Erol TOPÇU

Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik

Cevap: Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınızdan, 160 gününü borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 160 gün geri gider ve emekli olmak için, 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz. Doğum tarihinizi bildirmemişsiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 51 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.   

Ekrem SARISU - POSTA

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Ali ÖZTÜRK Ekonomist 

Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Durumu


Değerli sigortalılar;

SSK ve Bağ-kur Emeklilik hesaplamalarında;  askerlik borçlanmasının önemi ve etkisi kişinin sigortalılık başlangıcına, askerlik yaptığı süreye ve askerliği ne zaman yaptığına bağlı olarak herkes için farklılık göstermektedir.

Bu nedenle; askerlik borçlanmasının emeklilik yaşınızı düşürüp düşürmediğini öğrenmek için bu işi bilen bir uzmandan danışmanlık hizmeti almanız menfaatiniz icabıdır.

Bazen 1 günlük askerlik borçlanması bile 1 yıl erken emeklilik sağlayabilir. 

  • SSK'da Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Kimler İçin Geçerlidir?
  • Bağ-kur'da Askerlik Borçlanmasıyla Nasıl Emeklilik Yaşı Aşağıya çekilir?
  • Askerliğini SSK işe giriş tarihinden sonra yapanların askerlik borçlanmasına ihtiyacı var mı?
  • Bağ-kur giriş tarihinden sonra askerlik yapanların borçlanması emeklilik şartlarını değiştirir mi?
  • SSK emekliliğinde işe yaramayan askerlik borçlanması Bağ-kur emekliliğinde kimlerin nasıl işine yarar?
  • Bağ-kur'dan SSK'ya geçişte askerlik borçlanması son 1260 günün hesabında dikkate alınır mı?
  • Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik İçin Askerlik yapılan Sürenin Kaç ayını veya gününü borçlanmak yeterlidir?
Kendi emeklilik durumunuza askerlik yaptığınız sürenin etkisini ve daha fazlasını öğrenmek için; emeklilikuzman@gmail.com adresine doğum tarihiniz, ilk SGK giriş tarihiniz, hangi yıllarda kaç ay askerlik yaptığınızı yazın.

Sorularınız profesyonel olarak detaylı ve kapsamlı bir şekilde yanıtlanacaktır. 

Danışmanlık hizmetimiz ücretlidir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist 
SGK Sorularınız için Yazın:

Fazla SGK primi ödemem halinde ileride bağlanacak emekli maaşımda bir düşüş yaşar mıyım?


Aylığınızın düşmemesi için yüksek kazanç üstünden prim ödemelisiniz

Soru: SGK prim günüm 5900 olması gerekiyor.5 ay sonra bu süreyi dolduruyorum ve 34 yaşındayım. Fazla prim ödenmesi durumunda emekli maaşımda bir düşüş yaşar mıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim...

Selviye ÖZCAN

SSK ve Bağ-kur Hizmet Birleştirmesi

Cevap: Fazla prim ödemesi, 1 Ekim 2008 den sonraki dönemde asgari ücret üstünden prim ödeyenlerin, emekli aylığında azda olsa düşmeye yol açıyor. Bu  nedenle, asgari ücret üstünden prim ödemektense çalışmamak daha iyi. Emekli aylığınızın yüksek olması için; prime esas kazancın üst sınırından(bugün için 6.639.90 TL) ya da üst sınıra yakın bir kazanç üstündenörneğin, 4, 5 bin TL üstünden prim ödemelisiniz.  

Ekrem SARISU - POSTA


--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:



1.854 TL emekli aylığı bağlandı sizce bu rakam doğru mu?


Kazancınız yüksek ancak prim gün sayınız düşük

Soru: Sigorta başlangıç tarihim 1 Kasım 1983 olup 6167 gün prim ödedim. 2007’den itibaren tavandan prim yattı. 1994-1995 arasında askerliğimi yedek subay olarak yaptım. Ve işlenmesi içinde talepte bulundum. Aylık bağlanma oranı 61.40  ve 12475 gösterge ile 1.854.- TL emekli aylığı bağlandı. Çok şükür. Ama bana rakamda bir eksiklik var gibi geldi. Rakam doğru mu sizce? Ne yapmalıyım?

Oral YILGIN

SSK ve Bağ-kur Yeni Emeklilik Başvuruları

Cevap: Emekli aylığını üstünden prim hesaplanan kazanç tutarı ile prim ödeme gün sayısı belirliyor. Aylık bağlamaya esas ortalama kazanç tutarının 3.000 TL’nin üstünde. Ancak prim ödeme gün sayınız az olduğundan aylık bağlama oranınızın düşük(yüzde  61.40) olması, bu kadar aylık bağlanmasına yol açıyor. Prim ödemeniz fazla olsa, aylık bağlama oranınız da yükselecek ve emekli aylığınız daha fazla olacaktı. Örneğin, aylık bağlama oranınız Yüzde 75 olsa, 2.300 TL civarında aylık alacaktınız. Bize göre aylığınız normal. Ancak, şüpheniz varsa SGK’ ya yazılı olarak başvurup, emekli aylığı hesabınızın kontrol edilerek, sonucundan bilgi verilmesini talep ettiğinizde, aylık hesabınız kontrol edilir ve sonucundan tarafınıza bilgi verilir.


Ekrem SARISU - POSTA


--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Danışmanlık Hizmetleri
  2. Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları
  3. 900 Günden Dul ve Yetim Aylığı Başvuruları
  4. Karşılaştırmalı SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama
  5. Çakışan SSK ve Bağ-kur Hizmetlerinizin İncelenmesi
  6. Bağ-kur’dan SSK’ya Geçiş İşlemleri
  7. Bağ-kur’a Fazla Ödenen Paraların Geri Alınması
  8. Silinen Bağ-kur Hizmetlerinizin İhya Edilmesi
  9. Bağ-kur Dul ve Yetim Aylığı Başvuruları
  10. Bağ-kur borcu nedeniyle SGK'dan uyarı mektubu alan vergi mükellefleri ve şirket ortaklarının dikkatine!
  11. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları
  12. SSK ve Bağ-kur Hizmet Birleştirme İşlemleri
  13. Kendi isteğimle ne zaman işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilirim?
  14. Erkek sigortalıların 55 yaşında 3600 günden emeklilik şartları
  15. Kadın sigortalıların 50 yaşında 3600 günden emeklilik şartları
  16. 4.10.2000 öncesi vergi kayıtlarımı Kuruma ibraz ederek Bağ-kur hizmeti kazanabilir miyim?
  17. Emeklilik başvurumuza kaç gün içerisinde cevap alabiliriz?
  18. Doğum borçlanması yaparak kimler hemen emekli olabilir?
  19. Emeklilik hesabım yapılırken hangi işe başlama tarihim sayılacak?
  20. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik
  21. En erken nereden ve nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?
  22. Vekil öğretmenlik hizmetlerinizin SSK dosyanızda birleştirilmesi
  23. 3600 Günden Yaştan Emeklilik Başvuruları
  24. Vekil öğretmenlik hizmetlerinizin Bağ-kur dosyanızda birleştirilmesi
  25. T.C. Emekli Sandığı Hizmetlerinizin İhya Edilmesi

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com