Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Temmuz 2012 Salı

Esnaf ve sanatkara çifte müjde!

Esnafa çifte müjde!

Bakan Yazıcı, Halkbank aracılığı ile esnafa kullandırılan kredinin 110 milyon lira artırılacağını açıkladı. Kredinin ödeme süresi de 6 aylık periyotlara çıkarılacak...

Yerel yönetimlerde görev yapan 4\B'lilerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar hk.

4/B'lilerin kadro meselesi yeni yasama yılına kaldı

Çalışma ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik, yerel yönetimlerde görev yapan 4\B'lilerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalarının olduğunu, ancak bunun yeni yasama yılına kaldığını belirtti.

Ne zaman emekli olabilirim veya erken yaşlanmadan faydalanabilir miyim?

* Doğum tarihim 01.01.1959. SSK girişim 01.01.1996. 5090 gün primim var. Ne zaman emekli olabilirim veya erken yaşlanmadan faydalanabilir miyim? Gülizar DAĞCI

Bağ-Kur girişim 20.07.1988 tarihi olup kesintisiz devam ediyorum ne zaman emekli olacağım?

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

* 01.06.1964 doğumluyum. Bağ-Kur girişim 20.07.1988 ve kesintisiz devam ediyorum. Ne zaman emekli olacağım?

Fabrikada işçiyken önemli bir hastalık geçirdim 27 aydır raporluyum işbaşı yaptığımda beni işten çıkarabilirler mi?

4 yıldır fabrikada işçiyken önemli bir hastalık geçirdim, 27 aydır raporluyum. İşbaşı yaptığımda beni işten çıkarabilirler mi? 

Türkiye İş Kurumu'ndan (İŞKUR) 3500 kişiye iş fırsatı

İŞKUR'dan 3500 kişiye iş

İşten çıkarılmam durumunda kıdem tazminatımı asgari ücretten değil de gerçekte aldığım maaş üzerinden hesaplatmam mümkün mü?

İşçi maaşları bankaya yatmak zorunda


* Sigortam asgari ücretten yatıyor. Maaşım ve primim elden veriliyor. Herhangi bir bankaya yatmıyor ve maaşla birlikte bordro verilmiyor. Sadece prim için oluşturduğu bilgisayar çıktısı bir cetvel ve üzerine kendi eliyle maaş tutarımın ve hangi aya ait olduğunu yazdığı bir zarf veriliyor. Bu zarfları tutuyorum. İş sözleşmemde taban maaşım ve alacağım primler yazıyor. İşten çıkarılmam durumunda tazminatımı asgari ücretten değil de bu belgeleri sunarak, maaş üzerinden hesaplatmam mümkün mü?

Tarım Bağ-Kur'umu kapatıp SSK'ya geçebilir miyim?

03.05.1974 doğumluyum. Tarım Bağ-Kur'u girişim 01.04.1999. Askerlik 18 ay. Tarım Bağ-Kur'umu kapayıp SSK'ya geçebilir miyim?

Haftada 45 saatten fazla çalışanların dikkatine!

6 gün 8.30'dan 19.00'a kadar çalışıyoruz. Bu süre fazla mı? 

SSK işe girişim 07.09.1987 olup askerlik borçlanmasını 550 gün olarak ödedim ne zaman emekli olurum?

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

* Doğum tarihim 04.08.1965, işe girişim 07.09.1987, askerlik borçlanmasını 550 gün olarak ödedim. Prim gün sayım 8865 gün, ne zaman emekli olurum?

18 ay askerlik borçlanmamı yatırıp kaç yaşında emekli olurum?

14.04.1965 doğumluyum, sigorta giriş tarihim 04.12.1987, prim gün sayım 5375. 18 ay askerlik borçlanmamı yatırıp kaç yaşında emekli olurum?

Sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık alanlara iyi haber!

Düşük gelirliye yardım müjdesi

1 günde 1.300.000 hasta

Sağlığa 43 milyar lira

İşveren yol parası vermek zorunda mı?

İşveren yol ücreti vermek zorunda mı?


Bir inşaat firmasında 17 aydır çalışıyorum. 24.11.2010 girişim var ve brüt ücretim 1.536 TL. Ücretli izin falan yok, toplam tazminatım ne kadardır? Yol, yıllık ücret falan alabilir miyim? A.A.

Kıdem tazminatı ile ilgili hazırlanan taslakta neler var?

Patronun işsizlik sigortası payı düşüyor

Kıdem tazminatı ile ilgili hazırlanan taslakta, işverenin işsizlik sigortası priminde de düzenlemeye gidildi. Buna göre halen işverenin yüzde 2 olan işsizlik sigortası payı binde 5’e düşürülüyor. Bunun yerine kıdem tazminatı kesintisi geliyor.

25 yılını doldurmuş prim günüde dolmuş yaşı gelmemiş eğer çalışırsa emekli maaşını etkiler mi?

Emekli aylığının artması veya azalması üstünden prim ödenen kazanç tutarına bağlı

Soru: 25 yılını doldurmuş prim günüde dolmuş yaşı gelmemiş eğer çalışırsa emekli maaşını etkiler mi?

Kıdem tazminatı tavan tutarı yeni yapılan memur zammına istinaden değişecek mi?

Haziran 2012 ye kadar tavandan kıdem tazminatı alanlara fark ödenmesi gerekiyor

Soru:1 Ocak 2012 başında açıklanan kıdem tazminatı tavan tutarı olan 2.805,04 TL’ nin yeni yapılan memur zammına istinaden değişecek mi?

14 gün yıllık izinde işveren 7 gün izin yaptırmışsa kalan 7 günün parası alınır mı?

Bir yıldan beş yıla kadar kıdemi olanın ücretli izin hakkı 14 gündür

Soru: Sorum bir işyerinde yıllık izin kaç gündür. 2.5 senedir ayni işyerindeyim. Ben 14 gün biliyorum. Eğer izin 14 günde, işverende 7 gün izin yaptırmışsa, kalan 7 günün parası alınır mı? Ya da bu işyerinden bu sebeple çıkarsam, kıdem tazminat alabilir mi?

Askerlikten önce sigortam var Ne zaman emekli olabilirim?

604 gün daha prim ödeyip 48 yaşı doldurmalısınız

Soru: 1 Ocak 1967 doğumluyum. 2 Mayıs 1985 sigorta girişliyim. Askerlikten önce sigortam var. Şuan için 4621 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim?

Kendi isteğim ile işten ayrılıp bir başka işe girmek istiyorum Kıdem tazminatım yeni yasaya göre ödenir mi?

Yeni yasa çıksa da 4 yıl çalışmayla kıdem tazminatı alamazsınız

Soru Bir işyerinde 4 yıldır çalışıyorum. Şimdi kendi isteğim ile işten ayrılıp, bir başka işe girmek istiyorum. Kıdem tazminatım yeni yasaya göre ödenir mi?

32 dairelik bir sitenin yöneticiyim apartmanların işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştıracağı çalıştırmadığı zamanda aylık 10 bin lira cezası ödeyeceği doğru mu?

İş sağlığı ve güvenliği tedbiri almayan apartmanlara aylık 10 bin lira ceza

Soru: 32 dairelik bir sitenin yöneticiyim. Yeni çıkan iş kanuna göre, apartmanların işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştıracağı çalıştırmadığı zamanda aylık 10 bin lira cezası ödeyeceği doğru mu? Bu konuda kafamız karışık. Bizi ve bizim durumunuzda olan yüz binlerce yöneticiyi bilgilendirirseniz seviniriz.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com