Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Mart 2017 Cumartesi

Doğum borçlanmasını sigortalı çalışırken yapma hk.

Doğum borçlanmasını sigortalı çalışırken yapmanız gerekir
Soru: 2 Şubat 1962 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 1 Eylül 1990 olup 141 gün prim ödemem var. Sigortadan sonra 2 doğumum oldu. 1993 ve 1999 doğumlu. 1 Kasım 2014 de isteğe bağlı Bağ-Kurlu oldum ve bugüne kadar prim ödedim. 3600 günden yararlanmak için ne yapmam lazım? Ne zaman emekli olurum? 
Ecem KAYA
Cevap: İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılıyor. Bağ-Kurda en az 5400 gün primle emekli olunur. Prim ödemenizi ve borçlanmanızı bir plan dâhilinde yapmanız halinde, 3600 günle SSK’da emekli olabilirsiniz. Süreci şu şekilde yönetmelisiniz. İsteğe bağlı olarak Bağ-Kura 1230 gün prim ödedikten sonra, (Mart 2018 ayı sonunda) isteğe bağlıdan çıkıp, 1 Nisan 2018’den itibaren sigortalı bir işte çalışarak SSK’ya 789 gün prim ödeyip, sigortalı çalışırken iki doğumunuzu borçlanarak 1440 gün kazanmak suretiyle toplam priminizi 3600 güne tamamlayarak emekli olabilirsiniz.(ara vermeden prim öderseniz 10 Haziran 2020’de)  Burada doğum borçlanmasıyla kazanacağınız günlerin SSK’ya sayılması için sigortalı çalışırken doğum borçlanması yapmaya  dikkat etmeniz gerekir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com